Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z zrobieniem pewnej rzeczy, po pewnej akcji chciałbym, aby wyszukiwało mi tekst na stronie, mianowicie jeśli na stronie "http:/xxxxxxxxx.pl/?subtopic=accountmanagement" znajdzie tekst "Welcome to your account!" oznacza to, że jestem zalogowany na koncie, i wtedy np. wywali msg boxa, jeśli nie znajdzie tekstu 'Welcome to your account!' to oznacza, że nie jestem zalogowany, i wywali innego Msg boxa.

Próbowałem to zrobić za pomocą _FFsearch, nie zadziałała mi wogóle ta funkcja, nawet na gotowych przykładach, próbowałem też za pomocą

To jest ukryta treść, proszę

Owszem działało by to idealnie, ale inet sprawdza tą strone bez ciasteczek, czyli nie wykrywa zalogowania, i nie znajdzie tekstu welcome to your account, gdyż go nie ma bez zalogowania :/

Prosze was o pomoc :P tylko tego jeszcze brakuje mi do mojego programu

Opublikowano

Spróbuj _FFXPath ;)

Jest w moim tutku opisane :)

Wyszukaj XPath tego textu "welcome to your account" i daj tak, że jak jest ten text to robi coś tam ;)

Opublikowano

Problem rozwiązany dzięki.

Korzystając z okazji, żeby nowego tematu nie zakładać, twoim tutku jest pokazane jak używać Auto loginu na bazie tabeli ID z Webdevelopera, co jeśli nie ma ID? jest tylko name podane?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...