Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak Być Lepszym Snajperem

Kuba018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto mój pierwszy tutek. Będzie on o tym co wybrać grając snajperem. Tut będzie podzielony na 2 części: Pierwsza o tym, jak być szybkim snajperem, natomiast 2 część jest przeznaczona szczególnie dla kamperów :).

Build pod Quick-Scoping

Jeśli jeszcze nie wiesz, na czym polega Quick-Scope (w skrócie QS) - jest to metoda polegająca na przybliżeniu i niemalże natychmiastowym strzale (stąd nazwa quick - szybki)

• Broń podstawowa:
    Polecam Intervention, ponieważ Barret uchodzi za broń jakby dla zupełnie początkujących. Ponadto "Intera" używa większość lepszych graczy, więc lepiej byś to właśnie tą broń sobie przyswoił :)
    Quick-Scope w wykonaniu Intervention wygląda efektownie, a o to też nam chodzi.
    FMJ wydaje się najlepszym rozwiązaniem w połączeniu z Intervention, więcej o FMJ w części "Perki".
  • Broń dodatkowa:
    Szybkostrzelność jest tu niezwykle ważna, polecam M93 Raffica FMJ. Innym dobrym rozwiązaniem może też być któryś z Shotgunów z FMJ lub uchwytem.
  • Perki:
    Zdecydowanie polecam Kieszonkowca, Moc obalającą i Pewne celowanie/Ninja/Komandos. Warto oczywiście już w początkowych fazach gry skupić się, by wszystkie perki były w wersji PRO. Moc obalająca jest ważna, jeśli nie jesteś jeszcze bardzo dobry w headshotach, bo dzięki niej nie będziesz zabijał wrogów na 2 strzały.
  • Wyposażenie:
    Semtex/Granat odłamkowy oraz granaty ogłuszające.

Build pod Kampienie

Kampienie to w prostych słowach żmudne czekanie na pojawienie się wroga (bez zmiany własnego położenia).

• Broń podstawowa:
    Tutaj broń może być dowolna. Patrząc na swoje doświadczenia polecałbym Intervention/Barrett/M21. Dodatkami niech będą FMJ i Termowizja (użyjemy perku 1 - Gadżet)
  • Broń dodatkowa:
    Shotgun byłby najrozsądniejszym wyjściem, jeśli masz zamiar kampić, to gracze, którzy będą chcieli cię zabić, będą musieli podejść bliżej. Chyba, że będziesz wolno się krył i jakiś snajper cię zabije, gdy będziesz się chował. Jakaś broń z akimbo także nie powinna okazać się gorsza.
  • Perki:
    Polecam Gadżet, Zimnokrwisty i Ninja. Wszystko PRO :) Moc obalająca nie przyda się aż tak bardzo, bo będziesz miał czas na precyzyjne wycelowanie kampiąc.
  • Wyposażenie:
    Desant taktyczny/Claymore. Ty zdecyduj.

Kuba018 dla MPCForum.pl

Opublikowano

Wg. mnie najlepszy jest Inter z FMJ, Kieszonkowiec PRO, zimnokrwisty PRO, pewne celowanie PRO... duza szybkosc celowania i zmiany broni, niewidzialny w termowizji itp, celniejsze no-scope/quick-scope... gram taka klasa od kiedy odblokowalem co potrzeba i stosunek zabic do smierci grajac non-stop interem mam ok. 15 : 1 ... wiec to jest niezle ;) a nie gram maniakalnie :D

Opublikowano

Jeśli masz zimnokrwistego, to dodaj Ninję i jesteś "niewidzialny" ;)

Nie lubię Pewnego Celowania, bo nigdy nie kampię :)

Tak więc każdy gra jak chce, ja tylko podałem przykładowy build, który nie jest wcale taki zły ;)

Opublikowano

Ja tam wolę:

1)M21 + silence ew.Barett ale tylko z oryginalnych klas

2)M93 Raffica + FMJ

P1 Padlinożerca (kampienie) / Maraton

P2 Moc

P3 Ninja / Komandos

Opublikowano

Dobry tut :) A Właśnie, moglibyście mi wyjaśnić na czym FMJ polega? zwiększa dmg?

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

#UP

Zwiększa dmg oraz przebija strzałami ściany.

#TOP

Inter + FMJ oraz kieszonkowiec, moc obalająca, pewne celowanie na PRO. Mega klasa ;> Tylko inter inter! Jbc resztę snajperek. BTW chce ktoś 1 vs 1 inter only?

#Down

nie gram na alteriwnet..

Opublikowano

Kuba018

Nie lubię Pewnego Celowania, bo nigdy nie kampię :)...

Pewne celowanie sluzy do quick-scopow i no-scopow, wiec nie kampienie xD. ja biegam z interem nawet na Rust :D

Opublikowano

• Broń dodatkowa:
    Szybkostrzelność jest tu niezwykle ważna, polecam M93 Raffica akimbo. Innym dobrym rozwiązaniem może też być któryś z Shotgunów z FMJ lub uchwytem

Dlaczego polecasz raffici? Raffici i to w dodatku akimbo to noobowska bron. Już lepiej było by wziąć TMP jeśli chodzi o szybkostrzelność ponieważ raffici strzelają seriami 3 pocisków...Wiec lepiej żebyś usunął to z twojego post. Nie rób z użytkowników MPCForum noobów...

Zbieram warny za offtop (rzekomy SPAM).

Opublikowano

Mógłbym polecić G18 Akimbo, ale tego nie zrobię, bo to dopiero byłoby noobskie ;)

Tak naprawdę każda broń z akimbo jest noobska, bo jest prościej kogoś zabić.

Btw. zmieniłem z Raffici akimbo na FMJ.

Opublikowano

dobre jest to co podał w temacie czyli inter ale tu też chodzi czy chcecie kampić xD

jak gracie normalnie nie na hardach to inter+FMJ+Moc obalająca i macie wszystkich na hit

a hardy to baret/inter+coldblood+obojętnie co

a dodatkowa to ja biegam z TMP ;p

ale ( tu jestem n00bem) model 1887 akimbo

rafici są dobre na hardy jeśli nie masz tego perku że ammo zbierasz a chcą mieć atomówke czyli 25 kili bez deda

A obecnie gram w: Minecraft: Terraria: Team Fortess 2: Empire Total War(sporadycznie)

Na początku 1945 roku, US Navy otrzymała unikalna jednostką: pierwszy na świecie statek będący wytwórnią lodów. Nazywał się "Ice Cream Barge" i jego zadaniem była produkcja lodów dla marynarzy na Pacyfiku. Wydajność produkcyjna wynosiła ok. 36 tys. galonów (ok. 136 tys. litrów) lodów na dobę !! Statek a własciwie - barka, nie miał silników i był holowany z miejsca na miejsce. Był tez - z wiadomych względow - najpopularniejsza jednostka we Flocie Pacyfiku !

Opublikowano

Dlaczego polecasz raffici? Raffici i to w dodatku akimbo to noobowska bron. Już lepiej było by wziąć TMP jeśli chodzi o szybkostrzelność ponieważ raffici strzelają seriami 3 pocisków...Wiec lepiej żebyś usunął to z twojego post. Nie rób z użytkowników MPCForum noobów...

Rffica jest noobowska ? Nobowski jesteś ty, bo pewnie biegasz z G18 Akimbo, Modelem Akimbo i tubą.

Opublikowano

Rffica jest noobowska ? Nobowski jesteś ty, bo pewnie biegasz z G18 Akimbo, Modelem Akimbo i tubą.

Nie bój się, chodzę z Spaziorkiem :P Ale jak ktoś mnie wnerwi, tak to biore USP.

Zbieram warny za offtop (rzekomy SPAM).

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

wedlug mnie :D

snajper do kampienia

bron gluwna: intervention+tlumik+herbat sensor (czujnik pomaga w bliskich starciach gdy jakis z graczy nas znajdzie wdedy wiemy ze podchodzi i mozemy go zabic a tlumik to proste gdy za pierwszym razenm nie trafimy to przeciwnik jeszcze niezna naszego polorzenia zresztom tlumik to podstawa cichego zabijania kazdy snajper powinien byc w niego wyposazony)

bron dodatkowa: m93 raffica+akimbo+tlumik (akimbo przydaje sie w bliskich odleglosciach a tlumik wiadomo podstawa kampera niemozemy dac znac wrogowi glosnymi odglosami)

ekwipunek: nuz do zucania (claymor sie nie przydaje gdy kampimy bo tylko zdradza nasza pozycje a nuz jest jak tlumik ciche zabujstwo i po sprawie)

sepecjalny granat: dymny (to proste blyskowy sie nie przydaje tak samo ogluszajacy pozatym dymny nie raz uratuje dupe gdy wykapuja gdzie kampimy)

perki: gadrzet+zimnokrwistosc+ninja (gadzert to wiadomo zeby dodac dodatki do broni zimnokrwistosc gdy kampimy jest to bardzo warzne bo niewidac nas na radarach bez tego dlugo niepozyjemy a ninja zeby niebylo nas slychac ruwnierz bardzo warzne bo bez tego tez nieporzyjemy)

dead strak: final stand (poniewarz nie raz uratowalo mi dupe gdy kampilem zdorzylem zmienic bron i zbic przeciwnika

z doswiadczenia moge dac kilka podpowiedzi dotyczacych kampioncego snajpera a wiec: taki snajper powinien trzymac sie zdala od budynkow i chowac sie za pomoca kamuflazu ja od poczatku gry gram snajperem wiec mam w tym spore doswiadczenie zdecydowanie niepowinno sie siedziec caly czas w jednym miejscu ani nie chodzic na jakies kampy powinno sie chowac w zaroslach na dobrym widoku a nie za wszelkom cene dojsc na kampe jesli juz jestesmy w budynku powinnysmy byc w glebi budynku zeby niebylo nas widac bo asz mi sie chce zygac gdy widze jakis kolesi stojacych z intervention na balkonie z kamuflarzem to naprawde smiechu warte

jesli macie jakiekolwiek pytania to walcie postaram sie odpowiedziec wyprubuj zanim skomentujesz pozdro dla wszystkich fanow mw2 :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja mam taką klasę snajperską z którą dobrze mi się gra: Inter+FMJ, Spas+chwyt, nóż do rzucania, błysk/ogł, Kieszonkowiec, Moc obalająca, Pewne celowanie (od jakiegoś czasu trenuje Qsy) :D

Plasek.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...