Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mega Ban Za Nic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Po wczorajszej inspie (nieplanowej) po powrocie do domu ukazał mi się niezbyt miły komunikat ;/

Mój char 100lvl dostał bana do 3000 roku, powodem bana w wolnym tłumaczeniu tych hieroglifów jest "Naruszenie zasad umowy"

Może mi ktoś powiedzieć o co w tym chodzi??

Za bota dostawało się Bany na kilka dni na początku a 3 chyba do 3000 roku był a tu z miejsca dostaje do 3000 roku???

Może jest to Ban związany z tym iż miałem kilka kkk golda("czysto" zarobione na stallach i handlu 98 weaponami) i zbanowali mnie w związku z bugiem jaki wyszedł na tym nowym servie co jakimś dziwnym sposobem ludzie kase robili???

Próbowałem coś napisać do supportu ale nic mi nie wychodzi a nie chce spalić na samym początku, gdyż jestem gotów przyznać się do botowania ale nie przyznam się nigdy do żadnego wykorzystywania bugów w grze bo nigdy ich nie używałem(bo nie wiedziałęm jak ;)

Może ktoś ma doświadczenie w pisaniu do supportu i byłby w stanie mi pomóc???

Bardzo proszę ;-)

EDIT

Sorki chodzi o RuSro server Artemida

Edytowane przez Frozenn
Opublikowano

Na jakiej wersji silka grasz?

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

Jak bociłeś to dostałeś za bota, za nick raczej nie mogłeś dostać bo skoro masz taki duży lvl to już dawno byś dostał, albo za za angielszczenie(jak miałeś).

rSRO

29980.gif

Opublikowano

Mam lekko zmodyfikowane media.pk2 ale to tylko type podmienione na ang.

Co do bana za bota to chyba powinien być na kilka dni pierwszy??

Jak Oni mi mogą udowodnić że mam zmieniony język jak ja 99% czasu spędzam na cl-u a jak się loguje to zazwyczaj mam type na ruskie przestawione ;////

Pierd.... mohery ruskie ;//

Jak bociłeś to i tak jest naruszenie umowy xD Więc na jedno wychodzi i pewnie przez to masz BANA

Ciebie to bawi??? bo mnie wcale. "jak bociłeś" co to ma być?? to s-o.pl jest ???

Nic na jedno nie wychodzi bo jak wspominałem pierwsze bany za bota są na 3 dni bodajże.

Zreszta jak masz pisać takie pierdoły to zamilcz i idź sobie na wspomniany wcześniej s-o.pl i tam z legitami pogadaj

energy:

Proszę nie pisać swoich postów jeden pod drugim gdyż nie jest to zgodne z regulaminem, a kontynuacja tego poskutkuje ostrzeżeniami w postaci warnów a po nich trwałą blokadą konta. Pozdrawiam,

Opublikowano

Nie pisz post pod postem ! A co do tematu.. Pewnie tak jak na isro . Kiedyś było, że 2 bany ostrzegawcze i potem na długo, a widocznie na RUSRO też zmienili już i odrazu jest na długo - tak jak na ISRO. A niestety za bocenie są bany.

1683786366.png
Opublikowano

Nic nie zmienił. Dostałeś zapewne za nick. Zawsze możesz zgłosić się do supportu i odkupić to zbanowane konto, jeśli faktycznie jest dla Ciebie bardzo wartościowe.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

@UP

Raczej wątpię żeby dostał za nick. Nabił 100lv i dopiero teraz go zbanowali?

rSRO

29980.gif

Opublikowano

UP wszystko możliwe ;) A bana za nick można i za cokolwiek innego można zdjąć jeśli się ma silki na kącie ;] jak masz 1500 to może dasz rade jak nie to LIPA.

"Zamilcz Chłopie zanim Cię zakopie" 52 Dębiec

Opublikowano

Nie musi ich nawet mieć na koncie, wystarczy, że wykupi opcję unbana równowartą jakiejś tam kwocie silków :).

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

Odkupienie zbanowanej postaci za bota kosztuje chyba 3k silków czy nawet więcej (do 7k dochodziło za przewinienia). Raczej się nie opłaca moim zdaniem, ale to zależy od ciebie.

Opublikowano

asas

Jak Oni mi mogą udowodnić że mam zmieniony język jak ja 99% czasu spędzam na cl-u a jak się loguje to zazwyczaj mam type na ruskie przestawione ;////

potraktowali twoją postac jak zwykłego gfa ponieważ na clientlessa używałeś, za clientlessa prędziej dostaniesz bana niż na bocenie mój kolega 110lvl już chyba z 4 raz dostał bana na 7 dni za bocenie (niby powinien dostac już bana na 100 lat ale chyba za to że co miesiąc kupuje 500 silków to nie dostaje max bana ) clientlessa nie używał ponieważ sbot nie ma już CL

Opublikowano

No to te 6k silków bo to ban na zawsze albop 1,5k za nick :D. Pierwsza opcja się nie opłaca xD lepiej new chara kupić:D

"Zamilcz Chłopie zanim Cię zakopie" 52 Dębiec

Opublikowano

Witam ponownie ;/

A więc po wielokrotnej wymianie poglądów z supportem okazało się, że BANA dostałem za rzekome wykorzystywanie BUGA u NPC na podwajanie golda(co by to nie znaczyło). Co lepsze... na koncie tym miałem owego Bowa 100lvl i 52lvl xbow który był tam wcześniej a nie logowałem na niego z 6 miesięcy od kiedy zacząłem farmić i expić bowka - po rozmowie z supprotem napisali mi że BAN jest na nie odwracalny ale udało mi się od nich otrzymać odpowiedź, że tego BANA dostał ten xbow !! ;/

Próbowałem tak i siak ale nie ma co z nimi dyskutować ale dodam, że mam adres ich siedziby, najbliższego Sądu pod który podlegają i jakiegoś motelu gdzie mógłbym się zatrzymać chcąc sądzić się z nimi :D

.... próbowałem dopytać ile silków muszę zakupić żeby odbanować konto ale napisali, że w tej sytuacji nie ma możliwości "wykupienia" bana ;/

Co do siedzenia na CL-u to dodam że mam sobie wiza który na CL-u jest od jakiś 4 miesięcy z przerwami na zmianę IP i wtorkowe inspekcje po czym auto-relog i dalej sobie expi i jakoś na niego bana nie dostałem :D

Pozdroo

Opublikowano

@UP

Chyba na 1000 lat. Z silkami czy bez i tak banują, to bez różnicy.

rSRO

29980.gif