Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Legalne Czy Nie Legalne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, zakupilem serwer dedykowany i mam do was pytanie, czy postawienie na nim serwera w Metin2 jest legalne ?

Chodzi mi o sam serwer, klient, strona i tak dalej.

Czekam na wasze wypowiedzi, pzdr.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zbieram minusy! :)

Opublikowano

Jest to legalne ,gdyż pliki są dostępne dla każdego więc są za free :D i tak jak up mów jeśli nie będziesz brał opłat za granie i nie weźmiesz za clienta ,clineta z 2010 roku i zmienisz nazwę "Smoczych Monet" to jest to legalne.

Odpowiedz na pw. Is to coś innego ty sprzedajesz tylko pomocne itemy a zakup tych naszych "SM" jest to tylko dotacja na serwer.

Pozdrawiam

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Serwer jest legalny. GF nie może się przyczepić, bo:

-Stawiasz Serwer gry Longju a nie Metin2.

-Nie ściągasz opłat za granie, bierzesz za wirtualną walutę na serwerze, która idzie na dotację na serwer.

-Za SMS masz już odjęty VAT czyli nie musisz się męczyć z fakturami.

PS

Mogłeś napisać na gg a nie zakładać nowy temat.

Pozdro.

Opublikowano

Tak. Jest to legalne , ponieważ pliki które masz nie pochodzą od gameforge czy też innego wydawcy , lecz są one modyfikacją innych użytkowników.

A co do czerpania z tego jakichkolwiek korzyści finansowych jest już karalne.

I'm not Hacker

Opublikowano

Niby jest to legalne ale jeżeli chcesz być w 100% chroniony prawnie to:

1. Dogadaj się z firmą ymir (pamiętaj nic nikomu za free, ani oni nam ani my im) masz tutaj link do ich strony www: ymirgames.com

2. Client od nich chyba dostajesz clienta w koreańskim lub angielskim masz do wyboru.

3.Jeżeli chcesz PL clienta to musisz podpisać umowę z GF rozmawiałem z ich menagerem i za używanie clienta z 2008r chcą 50Euro miesięcznie a za 2010 już 100Euro miesięcznie i jeszcze mają kilka warunków... eehhh te GF

Jednak jest sposób na ominięcie pkt. 3 czyli na stronie swojego serwera piszesz: "Patche wklejamy wiadomo do jakiego clienta ale nie mogę podać nazwy ze względu bezpieczeństwa" a gracze będą wklejać do clienta z 2008r. no i jak masz umowę z GF to może pomogą z LV przy nicku postaci (może).

LEAGUE OF LEGENDS

EU Nordic and East: Bambus3k 30lv ON KARTHUS FOREVER

EU West: xspellmasterx 30lv off

Aktualnie stawiam serwer mc.

Opublikowano

UP.

Po co mieli by pomagac dodać lv koło nicku przecież to się by równało dla nich kokuręcje 1 Polski serwer z levelem kolo nicku ....

Opublikowano

@UP wszystko na świecie ma swoją cenę, nawet GF jest gotowe dzierżawić clienta dla konkurencji pod warunkiem okazania umowy od ymiru i odpowiedniej zapłaty

LEAGUE OF LEGENDS

EU Nordic and East: Bambus3k 30lv ON KARTHUS FOREVER

EU West: xspellmasterx 30lv off

Aktualnie stawiam serwer mc.

Opublikowano

up.

No tak niz za daramo nie ma. No ale GF jest zane z trzepania kasy od graczy to nie wiem czy bybyło takie skłonne pomóc w tej sprawie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...