Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alkohol Po Antybiotykach

BlueBlueSky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam jedno pytanko, a mianowicie

Czy moze sie cos stac jesli biore antybiotyk i zamierzam wypic troche jutro ;d

antybiotyk brałem od wtorku - augmentin

Boje sie, ze cos moze sie stac i chcialbym sie dowiedziec czy cos wiecie :> z gory dzieki za odpowiedz.

Opublikowano

nie powinno sie pic.

Alkohol powoduje ze antybiotyk nie rozwija calego spektrum działania oraz powoduje zmiany strukturalne o obrębie krwinek, niszczy naturalną dla danej jednostki poziom krzepliwości. Antybiotyk w swoim działaniu obucznym ma niszczenie naturalnej flory bakteryjnej, co zwieksza wyjaławiający alkohol - czlowiek jest bardziaj narazony na dzialanie toksyn i patogenow grzybowych, jakie moga znalexc sie w organizmie. Alkohol powoduje wyplukiwanie potasu i magnezu w organizmie. Antybiotyk do pelnego spektrum dzialania potrzebuje odpowiedniej rownowagi mineralnej - dlatego podaje sie z antybiotykami leki na podniesienie poziomu flory bakteryjnej.

slowa pracownika sluzby zdrowia

;)

Opublikowano

Moze ktos jeszcze sie wypowie? bo czytalem, ze mozna normaliee i nic sie nie dzieje, ale to moze klamstwa jaies ;f

wielkie dzieki Joawuinowi bo mi to ladnie wyjasnil, ale moze ktos jeszcze wiecej powie

wszyscy po + dostaniecie ^^

Opublikowano

Kiedyś najebany wrzuciłem tabletkę od bólu głowy do puchy z piwem xD

Wypiłem browara i nie mogłem wstać z fotela tak mi się w baniaku kręciło, trzymało mnie z pół godziny :D

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

@BlueBlueSky jak zamierzasz trochę wypić to lepiej tego nie rób bo wylądujesz w szpitalu jak mój kuzyn ^^

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...