Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows Xp=Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

siema posiadam orginalna plytke z windows vista od laptopa lg i chcialem zainstalowac go na kompie stacjonarnym ale niewiem zabardzo jak czy moze mi ktos dac poradnik lub opisac dzieki

.

Opublikowano

Up ale zes jebnal laugh.giflaugh.gif

Najpierw wchodzisz do biosu pisze przy starcie kompa jaki przycisk ja mam delete ustawiasz first boot device na dvd/cd ja tak mam zapisujesz wkladasz plyte restartujesz kompa potem sie instalator wlacza ;)

Opublikowano

No to chyba każdy ma ustawione :P

No nie no sorki... każda płyta główna ma inny klawisz wejścia do biosu! Najlepiej sprawdzić tutaj. Chociaż nie wiem po co to wam - przecież płytkę się bootuje, a w biosie można tylko zmienić ustawienia. Klawisze bootowania masz tutaj.

A i co do tematu. Vista to nie to samo co XP - Vista to niedorobiona wersja 7. XP jest dużo lepszy od Visty.

No ale jeśli chodzi Ci o instalację to instaluje się tak samo jak win7.

Jeśli nie chcesz niczego popsuć to lepiej daj dyszkę chłopakowi z sąsiedztwa - przyjrzyj się jak on to robi i oboje będziecie zadowoleni.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Mam viste 1,5 roku i jest super :) na 2 kompie mam 7 i mam z nią same problemy ;( Vista RULEZ :)

O ile ma się do niej wszystkie łatki :)

Ale surowa jest do dupy

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

No to chyba każdy ma ustawione :P

No chyba tylko Ty, bo większość ma wbite domyślne.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Mam viste już ponad 2 lata. Ściągam wszystkie aktualizacje jakie są dostępne i żadnego złego słowa nie mogę powiedzieć o tym systemie. Jedynie czym się różni od 7 to szata graficzna oraz zużycie procka gdy nic nie robisz. Zresztą 7 nie mogę oceniać gdyż jej nie miałem. Do typków co mówią, że Vista to shit - "Miałeś ją żeby oceniać?" Szkoda ludzi którzy piszą czyjeś zdanie żeby np. wbić posta. Jeżeli posiadałeś ten system to rozumiem, ale większość tematów o viscie kończy się tym, że all piszą vista to shit skoro nawet jej nie mieli. I proszę was nie gadajcie, że xp to PRO system bo tak naprawdę na te czasy to już jest "kupa". Wykorzystuje max 2gb ramu więc jak masz 4 to 2gb są nieużywane. Przestarzały system z 2000 roku o ile się nie mylę do którego wspomaganie techniczne Microsoftu kończy się w 2011 roku, więc zmieniajcie na viste lub 7, bo xp nie ma przyszłości. Jest to moje zdanie i proszę o nie rozwijanie w tym kierunku swoich myśli tzn. postów które wprowadzą nas w rozmowę czyli spamowanie nie na temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...