Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem raczej kiepski z FF.au3 i związanych z tym funkcji, potrzebuje pomocy w 1 rzeczy, załóżmy, że w pliku txt lub ini mam zapisane kilka kont jedno pod drugim, w tej postaci :

konto1:hasło1

konto2:hasło2

blabla1:ggg123

abcd123:qwerty

// login, dwukropek hasło.

PS. może to być też inna forma zapisu jeśli to konieczne, chodzi o przykład.

Chciałbym, aby po kolei, program pobierał login sprzed dwukropka, wklejał go w miejsce do podania loginu ( auto login FF.au3 ). Następnie pobierał hasło po dwukropku, i używał do zalogowania, potem dodam warunek sprawdzający, czy logowanie się powiodło, jeśli nie, kasuje sprawdzone konto ( linie z pliku txt z tymi danymi) i przechodzi do sprawdzenia następnego konta.

Ktoś pomógłby mi w tej sprawie ?

Z góry dzięki.

Opublikowano

Ale o co Ci konkretnie chodzi?

Nie umiesz się zalogować, pobrać dane z pliku *.txt czy sprawdzić czy zalogowanie jest pomyślne? :P

A może wszystko naraz?

1.Logowanie w FF.au3 -> Mój tutek w podpiętych

2.Wszystkie operacje na Plikach *.txt -> Help (wystarczy poszukać)

3.Sprawdzanie czy zalogowało pomyślnie -> W tutku jest link to Helpa FF.au3 tam masz wszystkie funkcje dokładnie opisane i wytłumaczone jak działają ;)

Opublikowano

Zbytnio mnie nie zrozumiałeś, ale dzięki że odpisałeś, postaram się to konkretnie wyjaśńic, napisze i muszę już lecieć więc jutro się odezwe jak cos sry bede pisal bez polskich naprawde musze leciec.

Chodzi o to :

Zalozmy ze w pliku txt mam 10 tysiecy linijek tego typu :

konto1:haslo1

dupa123:kupa123

konto3:haslo3

blabla123:jonderko123

/// login:haslo

Login, dwukropek, hasło.

Chciałbym, aby program pobierał najpierw login z przed dwukropka, wklejal go w przegladarce tam gdzie jest miejsce na login na danej stronie, nastepnie kopiowal haslo po dwukropku, wklejal do miejsca na haslo, logowal sie, sprawdza czy sie zalogowal, jesli tak to juz sobie poradze tam np, albo zastopowac bota albo skopiowac dzialajace dane do innego notatnika i kontynuowac prace. Ale jesli sie nie zaloguje, to kasuje linijke z danymi i dalej sprawdza.

Wiem jak zrobic podstawowe logowanie FF.au3 itp, nie wiem jak pobierac dane do logowania po kolei z notatnika, gdy sa zapisane w takiej postaci jak opisalem, rozumiesz :D?

jesli chce ci sie mi pomoc to bardzo dziekuje, lece pozdrawiam.

Opublikowano

Może ktoś chociaż jest w stanie mi pomóc w rozdzieleniu loginu i hasła pomiędzy dwukropkiem, przykładowo mamy

mama123:tata123

gdzie mama123 to login, a tata123 to hasło, chciałbym by jakaś funkcja pobierała login z przed dwukropka i hasło po dwukropku, wyglądało by to np. tak

$login = Funkcja pobierająca login z pliku txt zawierającego linię mama123:tata123

$haslo = Funkcja pobierająca hasło z pliku txt zawierającego linię mama123:tata123

Proszę o pomoc :P

Opublikowano

IniRead ( "filename", "section", "key", "default" ) - Funkcja pobierająca hasło z pliku tekstowego

filename - nazwa pliku wraz z jego rozszerzeniem np. plik.txt

section - nazwa sekcij w pliku

key - nazwa ( w towim przypadku np. konto1)

default - wartość jaką posiada key np.1

To jest ukryta treść, proszę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...