Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ Nauka Poczatki

szych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chciałbym zacząć moja przygodę z C++ i mam parę pytań a oto one:

1.Skąd pobrać c++ ? (jeśli można poproszę o link) ;]

2.Od czego zacząć ?

Opublikowano

Weź lepiej odpuść sobie programowanie, bo mi wygląda na to, że chcesz napisać keyloggera kopiując połowę kodu...

I jak nie potrafisz znaleźć kompilatora to także odpuść sobie...

Opublikowano

Keyloggera no nie za bardzo może kiedyś :) a szukałbym tylko ze mam trochę dużo roboty na chacie ! Ale za niedługo zamiast grac po parę godzin na komputerze będę się uczył.

Opublikowano

1. C++ nie da się ściągnąć :angry: Ale można zaopatrzyć się w kompilator C++, polecam Visual Studio od MS

2. od jakiegoś tutoriala np. http://cpp0x.pl/#/kursy/?id=24

Weź lepiej odpuść sobie programowanie, bo mi wygląda na to, że chcesz napisać keyloggera kopiując połowę kodu...

I jak nie potrafisz znaleźć kompilatora to także odpuść sobie...

Tacy wielcy programiści a nie odróżniają IDE od kompilatora. IDE to np. MS Visual C++, DevCpp, Eclipse,Code::Blocks, a kompilator to np. GCC(G++), MinGW. Środowisko programistyczne to nie kompilator.

Opublikowano

@Up

Z tego co ogarniam, to Visual C++ posiada własny kompilator, więc możemy powiedzieć, że jest to IDE i Kompilator, można np. użyć kompilatora z VC++ z Code::Blocks

bullssig-pastandpresent.jpg
Opublikowano

muttley ma rację. Ja odróżniam te dwie rzeczy, a czasy się zmieniają i takie pojęcie może ewoluować i trochę zmienić znaczenie ;)

Opublikowano

Ja do C++ używam Code::Blocks darmowy program,niezły program.Zacząć możesz od kalkulatora

http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-programowac-w-c-1-piszemy-kalkulator

Problem z C++? Napisz!

Problem z WR ? Napisz!

Problem z CE? Lepiej nie pisz... Ale Napisz!

1288205575-U157485.jpeg

1288206435-U157485.jpeg

Opublikowano

@ up w czym mu pomoże pisanie kalkulatora? myśle że z tego wiele się nie nauczy

1. C++ nie da się ściągnąć Ale można zaopatrzyć się w kompilator C++, polecam Visual Studio od MS

2. od jakiegoś tutoriala np. http://cpp0x.pl/#/kursy/?id=24

przeczytałem to i przełomu nie ma ma ktoś coś lepszego? z 40 sstron

9:41 21 listopada 2010 - 333 odwiedzin w moim profilu jeśli chcesz mi pomóc wejdź

LUBIE ---

Opublikowano

@Up

Z tego co ogarniam, to Visual C++ posiada własny kompilator, więc możemy powiedzieć, że jest to IDE i Kompilator, można np. użyć kompilatora z VC++ z Code::Blocks

Visual C++ POSIADA autorski kompilator, ale nim NIE jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...