Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki pet do jakiej postaci.

QeS

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Witam.Przeglądając forum zauważyłem,że wielu z was ma problem z tym jaką klaśe wybrać i jaki pet jest przystosowany do danej klasy,otóż chciałbym wam pomóc w miarę moich możliwości.Opowiem wam z własnego doświadczenia lub z opowieści kolegów :)Opiszę wam narazie początkowe pety ( zwierzaki ).Zapraszam do lektury.

:)

Tank(Palladyn)-->

Na początku polecam Yeti .przy jedności Yeti daje defa ,które jest przydatne dla tanka,jednakże jeśli chcesz iść nie w tanka tylko w rycerza,który skierowany jest bardziej w atak polecam Orka ze względu na Atak w jedności.

Wojownik-->

Wojownik jest to klasa skierowana pod samodziena walkę,gdyż ma sporo defa jak i ataku.Z tego powodu polecam Orka,ale jeśli lubisz strzelać z łuku polecam Szkieleta ,gdyż w jedności daje szybkość ataku.

Kahuna-->

Klasa skierowana do zadawania wysokich obrażeń magią,ale również do rzucania buffów ( Umiejętności,które wzmacniają zarówno ciebie jak i twoich kolegów z drużyny ),polecam z własnego doświadczenia Yeti,gdyż ta klasa ma bardzo mało defa.

Assasin(Skrytobójca)-->

Polecam Szkieleta.Assasin jak znacie angielski wskazuje na to,że jest to ninja,a więc jest szybki,ma szybkie ruchy,szybko atakuje,a Szkielet dodaje szybkość ataku.

Hodowca-->

Polecam Orka,gdyż tak jak wyżej pisałem daje atak,a że nie którzy hodowcy na początku grają "Młotem" (bronią dwuręczną) tak więc przyda im się atak.Hodowca ma buffy,które wzmacniają swojego zwierzaka.Jest też druga opcja.Hodowca może wybrać magię,jest to chyba lepszy wybór.Dlatego też powinien wybrać "RP"-Czerwoną wróżkę.

Kleryk-->

Jak sama nazwa skazuje jest to osoba uduchowiona :)Potrafi leczyć,a także wzmacniać swoimi buffami członków swojej drużyny.Najlepszym petem dla kleryka jest oczywiście BP (ang.Blue pixie ; pol. Niebieska wróżka)

Bp nie tylko potrafi uderzać z magicznych uderzeń,ale potrafi leczyć,oraz w jedności dodaje MP.Bardzo przydatny pet w pt jak i dla Kleryka.

Magowie(każdego rodzaju)-->

Są to klasy przeznaczone do zadawanie ogromnych obrażen magicznych.Są to najpotężniejsze postacie w grze,jednak trudno się nimi expi solo(samodzielnie,na mniejszych lvl'ach).Najlepszym dla nich pet jest RP (ang.Red pixie ; pol. Czerwona wróżka) Jest to pet,zadający największe obrażenia spośród wszystkich zwierzaków.W jedności dodaje atak magiczny.

Mroczny łowca-->

Klasa przeznaczona do strzelania z kuszy,gdy pobiegnie do niego potwór potrzebne są mu uniki ,tak więc Wilk jest to najlepszy dla niego pet.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Są jeszcze inne zwierzaki nie wspomniane przezemnie ,gdyż uważam że one są zbędne.

Octopus(ośmiornica)

Często używana przez wojowników,ma skill wysysający HP (życie).Nawet przydatny

Siren(Syrena)

Zwierzak pod pvp.Ma skille debuffujące ( przeciwieństwo buffa) Czytaj wyżej.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dziękuję za uwagę.Poradnik pisany w całości przezemnie.Zabraniam kopiowania na inne strony.Przypominam,iż poradnik jest dostosowany do mniejszych lvli.

qes.png
Opublikowano

Fajnie wyszlo tylko, ze :

-Nie napisales peta dla SH (Shadow Huntera Obiezyswiat>Mrocznylowca)

-Wilk malo przydatny ?? W unity daje At.Fizyczny oraz Uniki co dla obiezyswiata>sina jest glownym atutem...

-a jaki pet dla Maga bo nie wiem nie stoj przeciez wiem Mag zarowno jak Hodowca moze biegac z Mag - Dirk (sztyletem) albo Staffem (2H!!) tak samo Hodowca moze biegac z 2H Bulawa albo ze Staffem (2H!) tak wiec moglbys napisac ze nie koniecznie hodowca musi biegac z Orkiem/Yeti moze wybrac Magie i RP ;)

To tyle.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

tak na marginesie dla SH nie wiem czy wilk dobry pet chodzi tu o szybkość strzelania z kuszy a nie o uniki. Wiec ja bym proponować dla SH harpia lub szkielet B) co do magów RP dobry pet ale BP tez się nadaje ponieważ gdy mag zbierze duże aggro to zawsze można się shelowac, dla maga dobry także anioł lub naga i oczywiście biały smok .. Kahuna to postać która wali zarówno z magi jak i z fizycznych ataków wiec oprócz yeti dobrym petem dla tej klasy będzie salamandra która w zjednoczeniu ma A.MAG i A.FIZ

Co do hodowców dla niego każdy pet dobry, potrafi z każdego peta zrobić "koxa"

PS. Nie krytykuje Cie. Super poradnik + dla Cb. Aaa doczytałem ze octopus nie potrzebny :P bzdury gdy na skrytobójce dasz skila z ośmiornicy który wysysa PZ to jest prawie ze nie do pokonania ze względu na szybkość ataków

51508337.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie zgodze sie co do tanka sina i sh :)

Tank ma i tak duzo defa, jak ktos jest ogarniety to yeti mu nie bedzie potrzebny. A tank z 1reczna bulawa i tarcza ma niski dmg wiec przydaloby sie cos do ataku zeby agro z niego nie spadalo. Czasem skille agrujace nie wystarcza, szczegolnie jak masz w pt zolnierza albo sina badz CM/WL ze skill spamem na maxie.

Sin ze szkielem mnie smieszy, szczegolnie na poczatku. I tak za duzego attack speeda ni uzyskasz. Dla sina dobry jest tez ork :) ( oczywiscie na poczatek )

Co do SH, wilk? SH strzela a wilk nie strzela zebami wiec po co mu to. Osobiście wolałbym RP/BP.

z9mJERf.png

Best Hand Eu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tutek bardzo ładny, napracowałeś się nieźle. Leci +'ik

Według regulaminu lokalnego działu rappelz:

17. § Zakaz pisania postów typu "fajny poradnik łap plusa/Nie podoba mi się łap minusa/Fajne/Dzięki napewno się przyda"

Przykro mi ale na twoje konto wpływa +5%.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Pomogłem?? Daj +. Nie pomogłem?? Też daj;P

Opublikowano

+ dla ciebie ( dobry tut i sie przyda)

@edit

wez jeszcze dodaj jaka bron i zbroja dla jakiego pet i bedzie zawaliscie

kazdy lv peta i każde ulepszenie jak byś czytał fora to byś wiedział że potrzebne sa inne bronie i ja takie pytanie zadawalem czytanie nie boli

Hejooooo !!!

Byłem tu ale mnie już nie ma

:D

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

eee? Nie zgadzam sie co z tym orkiem u hodowcy. Sam gram hodowca i powiem ze ork nie pasuje do niego bo przeciez hodowca jak bedzie chcial expic solo to sam sobie nie ztankuje moba, dlatego ja bym zmianil z orka na Yeti na wyzszym lv Hawka/Gnolla.

61093c6efb.png

Opublikowano

Tak masz rację ,ale pomyślałeś o st.?

Miałem orka st5 i wiem co potrafi zrobić ;) Moby w sanktu tankował na 120 lvlu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...