Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do Jakiej Gry Server Postawić?

Edek Skarpeta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze! Mam dylemat, do jakiej gry postawić server? Ważne aby pliki były STABILNE!

Co radzicie? ^^

Oczywiście serwer będzie opłacony na pierwsze 2 lata a potem się coś wymyśli ^^

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

Metin2 - Porównaj sobie serwery typu : AnimeMT2 , Tradica , AvalonMT2

Oczywiście z Item Shopem . 60 % - 75 % się zwróci ceny dedyka .

Czytaj dużo tutków w Metin2 . Jak jesteś bardzo dobrze w tym obczajony , to możesz pododawać nowe itemy etc.

Wtedy będzie więcej ludzi grało :)

Opublikowano

Postaw OTS'a do tibii

Można nieźle zarobić na Pacach i sms shopie ; o

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Na twoim miejscu jak masz duzo pieniedzy to postaw do Metina, a jesli troche mniej to do TIBI bo np za serwer do metina na 1000osob zaplacisz duzo wiecej niz do tibi do 1000osob, ale jesli masz juz serwer na dwa lata to postaw do tej gry w ktora bardziej lubisz grac,

Wez tibie

13032777318975834031.gif

Opublikowano

na Metinie postaw i bierz za jeden itemek z is'u 1zł (1,22+vat xD).

na Tibii jak 2x up też dobry pomysł nie trzeba dużo czasu aby serwa ściągnąć.

Polecam ci jeszcze MU online gra tam mało osób ale z czasem to gra z 1000 na jednym serwie :P

1375207970-U250359.png

Opublikowano

W Metin2 najłatwiej i najlepiej sie stawia serwer. Ponadto jest popularne a z Is'u zwrot duży będzie. Można też na CS'ie jak sie wykupi sloty dla 6 serwerów i dobra reklama + Sklepik gdzie można adma za 24 zł SMS kupić bez Steam tak jak na cs-wysypisko.pl Bardzo dużo ci się zwróci i stawianie tam serwa to kaszka z mleczkiem ^^..

bfh00x.png

ZAPRASZAM DO GALERII !

Legenda
Opublikowano

Może MapleStory?

Tam dużo osób wydaje na CASH :)

Albo w cs'a tam są tanie servy i sprzedawaj VIP'y ADMINY itp. zwórci ci się po dwóch tygodniach.

Opublikowano

Może dalibyście też jakieś +/- info co do sprzętu do poszczególnych gier ? Np. ile ram i jaki proc ile udźwignie :) itd. pewnie by mu się przydało :P

@topic

polecam Ci gry typu tibia, gdzie małe zużycie kompa jest, a spora wydajność. Możesz spróbować w WoW bądź silkroad online (tu ciut gorzej)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Ja ci bym polecił do Meitn2 lub Lineage 2 ;>

Zapraszam do klikania na stworka w mojej sygnaturze

12381569.png

"Już się nie boję nic mnie nie czeka , smutny finał człowieka który zapada w etap"

Opublikowano

Polecam do san andreas.

A dlaczego? dlatego że dużo ludzi gra nadal w tą gre i można sporo ludzi zebrać do gry ;>

Potrzebujesz pomocy? nie bój sie zapytać na PW, jestem pomocny.

1298808417-U77232.png

mca.png

Opublikowano

Dostałem propozycje do:

-Metin2

-Tibia

-CS

-MapleStory

-GTA SanAndreas

-Lineage2

Wypowiem się teraz na tematy w.w gier:

Metin2, grałem ponad dwa lata, wiem dużo o tej grze ale dotarło do mnie że to uzależnia i nie ma sensu. Większość "Metinowców" włącza tę grę aby bobotować, okraść kogoś, biegać za potworkami i nawalać w spacje bądź LPM, zarabiać kase za sprzedawanie Yang. (Metin2 - 60% szans)

Tibia, z tą grą nigdy nie miałem styczności, tzn pobrałem ^^ ale po 10 minutach poleciała do kosza wraz z skrótem, może jest jakaś szansa, że zagram w tę grę aby ją poznać i postawić OTS... ale to mało prawdopodobne (Tibia - 20% szans)

CounterStrike, nie chodzi mi o serwery do gier typu MMOFPS, ale.... może (CS - 10% szans)

MapleStory, musiał bym również pograć aby zobaczyć tę grę, sytuacja podobna jak z tibią (MapleStory - 60 % szans)

GTA SA, nie, nie, nie ;D

Lineage 2, niedawno pobrałem i zaczełem grać ;D i zarazem zaprzestałem ^^ Gra fajna, ale jej nie ogarniam. Mimo to prowadzi PRYM z w.w gier (L2 - 70% szans)

Prosze o inne propozycje ^^ Nie chodzi mi tylko o zyski ale nowe doświadczenie, i wcale nie mam tak dużo kasy, ale wystarczająco na rozpoczęcie pracy.

Oczywiście jeżeli ruszą prace nad serwerem będę poszukiwał teamu znającego się na wybranej grze i stawiania OTS'ów, stron, rejestracji itd. Bo jak wszyscy wiecie (chyba) to nie jest za łatwo zrobić to samemu.

Moją osobistą propozycją jest Dekaron/2Moons, max. 200 lvl, czyli 100 na spokojnie mozna dac na start, można wkładać (pojęcie z m2) kamienie do ekwipunku itd. Taki metin tylko fajniejsze skile i więcej postaci. Widziałem już pliki serwerowe które są na bazie SQL ;D Czyli chyba taniej to wychodzi (o ile się nie mylę ;D, jeśli tak proszę poprawić). Pliki zajmują MAŁO! A więc nie trzeba dużo kasy na serwer wybulić...

Co wy na w.w gre? ;D

PS: Sorki za błędy ort ;D Pisałem szybko i nie miałem czasu dokładnie się przyglądnąć, w każdym bądź razie nie widzę tutaj zbytnio czerwonych kreseczek pod pojęciami ;D

Opublikowano
Oczywiście serwer będzie opłacony na pierwsze 2 lata a potem się coś wymyśli ^^

i wcale nie mam tak dużo kasy, ale

Zdecyduj się ;x

Serwer MT2 na rok:

Razem brutto 3 074.25 PLN

2364.png

lolyhb.jpg

Opublikowano

Znam się troch na tym

Tibia nie polecam bo opłacić czeba za karzde wejście na serwer

Metin2 dlaczego bardzo durzo osub gra wciąga ta gra i poprostu jak wystarczy dać żeby bardzo trudno dropnoć daną rzecz np tą zbroje na 68 a nastepnie dać to sms shop po np 10zł i git

dajplusa.png
Opublikowano

Znam się troch na tym

Tibia nie polecam bo opłacić czeba za karzde wejście na serwer

Metin2 dlaczego bardzo durzo osub gra wciąga ta gra i poprostu jak wystarczy dać żeby bardzo trudno dropnoć daną rzecz np tą zbroje na 68 a nastepnie dać to sms shop po np 10zł i git

lol? jak trzeba placic za kazde wejscie na serwer? nieprawda, kupujesz serwa i normalnie placisz tylko za serwer a nie za to czy wejdzie 1osoba czy 100

13032777318975834031.gif

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odkopie ten temat... mam pytanie... czy da rade postawić OTS do Tibii na serwerze VPS?

Serwery VPS:

- HDD 100GB

- RAM 1GB

- CPU minimum 1,2GHz

- LAN 10Mbit/s

- Indywidualny adres IP

- System Debian 5.05 32bit

- Brak limitów transferu

i ile takie cuś pociągnie osób jeżeli wogóle odpali ^^

Opublikowano

Ja Ci polecę stawiać serwer do gry ,na której się dobrze znasz.

Nie ma sensu stawiania serwera do tibii / metina jeżeli nie masz o tej grze bladego pojęcia.

Serwer w każdej grze ,ma jakieś bugi.

I wcale nie jest ich tak łatwo usunąć ,najlepiej ,znaleźć kogoś ,kto się na tym zna ,i może pomóc (ew. za lekką kasę) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...