Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Szybsze Działanie Navicat?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 2 małe pytania..

mam zamiar założyc mały serwerek tylko dla mnie , chce tylko testowac nowe zbroje/itemy/animacje etc.

1. Ile dać ramu tak na jedna osobe(tylko ja) żeby serv nie przymulał a ni komp nie przymulał :D

my old computer: P4 3ghz / 1gb ram/ 120GB hdd chyba/ net 8mb/s chyba to wystarczy ;p

2. czy mozna jakos przyspieszyć wczytywanie sie tabel w navicat? bo kiedyś jak dobrze pamietam to za 1 razem to odrazu sie wczytywało , pozniej jak sie powgrywało troche rzecyz to musiałem czekać z 10 sec żeby weszła tabelka lub te działy np "common" w ktorej sa tabelki xD A może jest jeszcze jakiś inny program ktory obsłuży sprawnie mysql ?

Opublikowano

1. Ja na 3 osoby dałem 512MB i to chyba dużo za dużo :)

2. Używaj VirtualBox, wtedy baza działa szybciej niż na VPC, a jeśli koniecznie VPC to wpisz ./start potem po chwili ./stop i wtedy dopiero wchodź przez Navicat.

Opublikowano

Daj okolo 400mb to ci nic nie przymooli a zeby navicat szybciej wchodzil to napisz w vpc    /etc/rc.d/netif restart   i wtedy wchodz :)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

150 używam dla siebie, czasami zalicze kicka ale mi to nie przeszkadza ;D

Druga sprawa jesli chcesz robic dla siebie to nie ma roznicy jaki masz internet

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

zeby navicat szybciej wchodzil to napisz w vpc    /etc/rc.d/netif restart   i wtedy wchodz :)

To nie wystarcza do szybkiego działania, za to bez tego wcale nie wejdziesz :)

Musisz dać ./start a potem ./stop tak jak tu:

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

@ up nie.

/etc/rc.d/netif restart - Komenda, wczytujaca zawartosc serwera na biezaco... Tzn. przyspiesza dzialanie calego serwera. Mylisz sie, bez tej komendy podlaczysz sie do mysql, ale bedzie strasznie wolno dzialal. I bedzie dzialal nawet jesli jej nie wpiszesz. Druga sprawa, po co ma psuc serwer, szybkim wl. serwera i offnieciem? To jest to samo co logowanie...

Ps. wpisz

To jest ukryta treść, proszę

Powinno pomoc, jesli nie. Napisz tutaj ,cos poradzimy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...