Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer Coraz Więcej Zajmuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , iż po każdym restarcie serwera serwer zajmuje coraz to więcej , niewiem dlaczego.Mam pliki z Tego tematu , no logi się niby czyszczą , więc dlaczego serwer coraz więcej zajmuje? Jeszcze niedawno zajmował 8 gb już 9 gb co jest?

Tak pare miesięcy i mi miejsca na dysku zabraknie ludzie pomóżcie!!!

Opublikowano

dziwne , jak skopiowałem older mysql , to zajmowało 20 mb? Co mi na serwa tyle pamięci idzie?A już chyba wiem czemu , ponieważ tam nie ma tylko log , jest też refine log itp itd!!

Opublikowano

@up  Caly wirtualny dysk , lecz nie jestem pewien ktore pliki w FTP odpowiadaja za to wszystko...

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Skąd wiedziałeś, że właśnie o tym chciałem dzisiaj pisać? Ja mam u siebie 3 konta, w nich 3 postacie, a serwer już dobija do 8GB! Po każdym odpaleniu i kilkunastu minutach gry przybywa jakies kilkaset MB. Jest jakiś sposób na "odchudzenie" go? Czy może lepiej po prostu robić od nowa i tylko bazę przenosić?

Opublikowano

Pewnie wszystko jest zapisywane w jakimś logu, tylko pytanie gdzie i jak czyścić?

Opublikowano

A umiesz czytac? Według ciebie 3 konta zajmują ok. 3GB? To ciekawe jak popularne serwery jeszcze działają. Wiadomo że liczba kont zwiększa rozmiar serwa, ale to jest tylko jeden z powodów.

Opublikowano

˙olɐʍosɐʞ ǝıs ıɔ ǝızpǝq oɯɐs ı nʇdʎɹʞs soƃǝıʞɐɾ op ɔɐsıdop oʇ ǝıqos zsǝzoɯ ' oʞlʎʇ oʇ ı

,,؛ƃol ǝlqɐʇ ǝʇɐɔunɹʇ,, ǝ- ƃol ᄅʇɯuolɐʌɐd- ʇooɹ n- lbsʎɯ

ʎzɐq z ʍoƃol ǝıuɐʍosɐʞ ǝzɔzsǝɾ ı

ǝɹoɔ˙*/*lǝuuɐɥɔ/ǝɯɐƃ/ɹǝʌɹǝs/ ɟɹ- ɯɹ
*/*/ƃol/*ƃol‾llɐ/ǝɯɐƃ/ɹǝʌɹǝs/ ɟɹ- ɯɹ

zǝzɹd ıƃol ɔıɔsʎzɔʎʍ zsǝzoɯ oʇ ǝlǝuuɐɥɔ ᄅ ʞɐɾ ǝlɐ' olʎq ɯɐʇ ʞɐɾ ɯɐʇǝıɯɐd ǝıu znɾ

˙ʍoƃol ɐɔɐzɹǝıq ɐu ǝıuɐʍosɐʞ zǝzɹd ɔʎzɔıuɐɹƃo oʇ zsǝzoɯ' qƃ ގᄅ op nɯǝʇsʎs ɐıuɐlɐızp ǝıɔʞɐɹʇ ʍ lɐzɹǝzszoɹ ǝıs ǝızpǝq ɔǝıʍ' qƃ ގᄅ ɐɯ ɐxoqlɐnʇɹıʌ z ppɥ uǝʇ

Opublikowano

Ja bym tam proponował sprawdzenie katalogów poszczególnych game (zwałaszcza game61) po kątem plików syserr i syslog(można je po prostu usunąć, przy włączeniu serwer stworzy sobie nowe, samego rozmiaru dysku wirtualnego to nie zmniejszy ale powinien stać w miejscu dopóki serwer nie wygeneruje plików o podobnej wielkości)

Opublikowano

i tak nadal tyle samo zajmuje

samego rozmiaru dysku wirtualnego to nie zmniejszy ale powinien stać w miejscu dopóki serwer nie wygeneruje plików o podobnej wielkości

Czasem jednak warto czytać :)

Opublikowano

to z czsem serwer będzie miał rozmiar 1000 gb?Już ma 12 gb

Usunięcie syserr i syslogów nie pomogło ? Serwer nie będzie rósł w nieskończoność, wkońcu / się zapełni i już nic się nie będzie dało zapisać, nastąpi to gdzieś przy 20 gb jeśli to maszyna wirtualna raina.

Opublikowano

zrob do czysczenie logow jak to dedyk to robisz plik

cd / && ee delfile i wnim wklejasz

rm -rf /usr/home/game/channel/*/syslog
rm -rf /usr/home/game/channel/*/syserr

tak na marginesie chyba to nie dedyk moje logi z dnia to ponad 40GB a co do mysql hmmm nie zawiera wiele mozesz wgracz czysta baze log ona ma sredni rozmiar narazie umnie 600MB

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

zrob do czysczenie logow jak to dedyk to robisz plik

cd / && ee delfile i wnim wklejasz

rm -rf /usr/home/game/channel/*/syslog
rm -rf /usr/home/game/channel/*/syserr

tak na marginesie chyba to nie dedyk moje logi z dnia to ponad 40GB a co do mysql hmmm nie zawiera wiele mozesz wgracz czysta baze log ona ma sredni rozmiar narazie umnie 600MB

To strasznie duży log jakby nie patrzeć :D (proponowałbym przejrzenie go i usuniecie coponiektorych bledow :D)

Co do autora : poprostu /usr/home/gae/ zamieniasz na swoją ścieżkę do folderu w ktorym znajduje sie katalog channel

Opublikowano

a jaki zrobić , już dopisałem full skryptów wprawdzie coś się czyści , ale logi all sięczyszczą , a więc dlaczego nadal się rozszerza serwer?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...