Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Drop Stalek/Broni Na 65 Od Np. 70 Poziomu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dawno tutków nie pisałem, no to jest

:)

Jak ustawić drop stalek/broni na 65 od 70 Poziomu?

Zaczynamy!

1. Wchodzimy na SSH przez winscp.

2. Dla plików rain'a : /usr/rain/channel/share_data/locale/hongkong lub english

3. Kopiujemy na pulpit plik mob_drop_item.txt. Najlepiej dwa razy, bo jak coś spierdzielimy to będziemy mieli kopię zapasową ;). Powiedzmy, że kopia zapasowa będzie nazywała się KOPIA_mob_drop_item.txt.

4. Otwieramy nasz oryginał mob_drop_item. Najlepiej przez Notepad++.*

5. Naciskamy CTRL+F i wpisujemy hasło "level_limit 86 ".

6. Jak widać jest napisane 86. Zmieniamy na swój. Ja na ten przykład zmieniam na 70.

7. "0.015" Hmmm... co to jest? Jest to szansa dropu przedmiotu. Na zwykły serwer polecam 1.015. Na jakiś 50%-50% 4.030.

8. Ale to nie wszystko. Dalej też mamy level_limit 86. Wszystkie zmieniamy na 70. Tak samo z szansą. Możemy się połapać, bo jest napisane, z jakiego moba co dropi. 1403 To tysięczny wojownik.

9. Jeżeli skończyłeś, kopiujemy nasz oryginał na serwer. Restart i mamy nasz level_limit 70 :)

Uwaga :

Przy tym raczej ciężko coś zepsuć ;P

Trzeba uważać na tabulatory tylko

Tak jak powiedział WojTeK, trzeba uważać. Na TAB.

Jeżeli coś zdu*imy...

1. Robimy na pulpicie folder o dowolnej nazwie, wrzucamy tam nasze KOPIA_mob_drop_item.txt, zmieniamy nazwę na mob_drop_item.txt i wrzucamy na serwer.

2. Restart i już jest O.K. :)

________________________________________________________________________________________________________________________________

* - Download Notepad++. Skana brak, wiadomo dlaczego :)

To już koniec, jeżeli pomogłem, postaw (+) lub 5*

B)

Takiego tutka nie widziałem na forum. Ci, co się znają na plikach na pewno o tym wiedzą, ale nie zapominajmy o początkujących :)

Do zobaczenia.

Opublikowano

Przy tym raczej ciężko coś zepsuć ;P

Trzeba uważać na tabulatory tylko

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

A jest tam gdzieś napisane, "jak ustawić od którego lv mają dropić stalki i bojowe?". Ja widzę tylko jak powiększyć drop. Więc albo ja jestem ślepy, albo coś ci się pomyliło o_O

• 5 tygodni później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...