Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy Postawie Serwer Na Takiej Maszynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkich. Krótko i na temat bez zbędnego pitolenia. Czy postawię własny serwer metin2 przez hamachi na takim sprzęcie:

Procek: Intel Celeron Dual Core E3300 2x2.5 Ghz

Ram: 2 Gb DDR3 1333 Mhz

Grafika: GeForce GT 220 GDRR3 1 Gb

System: Windows XP SP2

Internet: Coś około 4 Mb ( na Bandwidthplace.com wymierzyło mi Download speed: 5.02 Mbps a Upload speed 2.22 Mbps )

Metin2 off od 2013r...

PiotrekBjs aka Sixer, Suxer, Sexer, Szafcia, SkyDeBrava, Yi, Barmanka, Woyanka, Neala, Loreal, Rumunek, GrubyCygan, Odetta, Kataleya, Feri, Lycosta, Menello, Salonga, DT, c0d3bL4cK, TurboTapczan, przehuYOU...

Opublikowano

Postawić postawisz ale będzie się ciachał , lagował itp .

Spróbować zawsze warto a i pograć kilku graczy pogra ;)

Do 50 dojdzie ( moim zdaniem ) .

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ale np na 20 graczach będzie się ostro zacinał ?

I na przykład jak ustawie w tych ustawieniach 1 Gb ramu na serwer to ile by taka ilość pamięci pociągnęła graczy ?

Metin2 off od 2013r...

PiotrekBjs aka Sixer, Suxer, Sexer, Szafcia, SkyDeBrava, Yi, Barmanka, Woyanka, Neala, Loreal, Rumunek, GrubyCygan, Odetta, Kataleya, Feri, Lycosta, Menello, Salonga, DT, c0d3bL4cK, TurboTapczan, przehuYOU...

Opublikowano

Jak to Layer powiedział " postawić postawisz' ;D

Zacinać się nie będzie zacinało bo każdy ma inny sprzęt i każdemu inaczej będzie chodziło najwyżej będzie kickało.

20 powinno pociągnąć :D

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Opublikowano

A maksymalnie ile graczy pociągnie ?

I ile ramu ustawić tak na 50 graczy ?

Metin2 off od 2013r...

Opublikowano

A maksymalnie ile graczy pociągnie ?

I ile ramu ustawić tak na 50 graczy ?

Na 50 graczy to minimum 2 GB RAM

Ale ta konfiguracja, którą wymieniłeś +1GB RAMU na pewno zaspokoi twoje wymagania podaży, bo rzadko zdarzają sie serwery goszczące więcej niż 60-70 graczy w jednym momencie przez dłuższy czas.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Pociągnąć pociągnisz na 1,5 GB ramu u mnie chodziło ok 40-60 osób zależy w jakich godzinach ale jak się robiło spokojny event to masakra była nie mówiąc nic już o jakimś hard evencie ale dasz rade :)

Bo tak żeby po prostu sobie pograć czy servr jakis do pvp po prostu to spokojnie dajesz 1,5 GB i gracze expią spota biorą i wszystko idzie no z eventami bedziesz miał problemy.

nowyobrazmapabitowa2.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Zbieram Tylko + chcesz Daj - Ale Tylko w słusznej sprawie ;)

GG 12450146 specjalizuje Się tylko w Metinie i w Sprawach Komputera.

Opublikowano

Tak jak powiedział LubianyIKochany 700MB to już jest kilkaset osób na serwie więc jeżeli dasz +900MB to masz 500 osób na serwie ;)

Ja na wakacje dokupuje 1GB ram i bd miał 2 GB więc na jakieś 700+ osób na serwie będzie :rolleyes:

Również polecam Ci kupno Dedyka jak masz duże plany co do serwa .

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Fii_PL... Pogielo cie? 700MB - 100/200 Graczy. Ale nie oplaca sie stawiac jesli nie masz wiekszych planow co do serwera . Polecam kupno serwera dedykowanego: )

Kupi i mu rozpierdolą :P Bez sensu :P

Polecam pierw :) stawic serwa hamachi

pzdr

Opublikowano

Kurde to jak to jest w końcu?

1 Gb ram = 30 Graczy Czy 1 Gb ram = ok 200 graczy ?

Ja chciałem zrobić serwer na 30 graczy ale jeżeli 1 Gb ramu pociągnie setkę to zrobię na 90 :D

PS. Dedyka nie chcę :D

PS2. Czy komp może się w jakiś sposób uszkodzić przez serwer ?

Metin2 off od 2013r...

Opublikowano

Fii_PL... Pogielo cie? 700MB - 100/200 Graczy. Ale nie oplaca sie stawiac jesli nie masz wiekszych planow co do serwera . Polecam kupno serwera dedykowanego: )

Pociągnąć pociągnisz na 1,5 GB ramu u mnie chodziło ok 40-60 osób zależy w jakich godzinach ale jak się robiło spokojny event to masakra była nie mówiąc nic już o jakimś hard evencie ale dasz rade :)

Bo tak żeby po prostu sobie pograć czy servr jakis do pvp po prostu to spokojnie dajesz 1,5 GB i gracze expią spota biorą i wszystko idzie no z eventami bedziesz miał problemy.

jeśli na 700MB RAMU miałeś na serwerze 200 osób to ja jestem Chuck Norris

a teraz full pod topic: Po głębszej analizie doszedłem do wniosku, ze serwer uciągnie powyżej 100 graczy, ponieważ można mieć 2GB RAM na serwer i mulić 50 graczy, a można mieć 600/700 MB RAM i spokojnie utrzymywać 200 graczy. (W takim razie ja się boję co będzie, jeśli przeznaczę na serwer 5GB RAMu przy procku ok. 10GHz (4 rdzenie, i7)) :P

Wnioskując, jak to ktoś napisał w tut'cie liczy się jakość każdego komponenta.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Ok rozumie.

Czyli przykładowo na 45 Graczy (3 sieci hamachi po 15 ludzików) ile dać ramu?

Pamiętajcie że + dostaniecie za każdą odpowiedź na moje pytania :D

Metin2 off od 2013r...

Opublikowano

Takie tematy to bardziej do Tworzenia.

Koledzy wyżej już chyba wystarczająco podpowiedzieli, więcej się raczej nie dowiesz.

Jedyna metoda na sprawdzenie tego, czy dasz radę uciągnąć serwer, to postawienie go. Tak zwana metoda prób i błędów :)

Zamykam

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...