Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer Hamachi - Off Dla Innych Osób

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie! :) Postawiłem serwer Hamachi na plikach by Sui (VirtualBox itp ;)) Żadne błędy się nie pokazały :) Odpaliłem serwer, zrobiłem spol dla siebie z końcówką 100. Wszystko działa, loguje się na serwer, ustawiłem sobie GMa itp ;). Problem się pojawia tutaj gdyż inni chcą wbić na serwer :/ Są podłączeni do Hamachi. Mają spol bez końcówki, moja zapora internetowa jest wyłączona. PortMap jest włączony i wszystkie porty (Dokładniej te: http://img59.imageshack.us/i/ghdfgdsafhsdfh.png). Warto jednak dodać, iż posiadam router. Jednak o tym pomyślałem i odblokowałem porty na routerze za pomocą tego tutka: http://www.mpcforum.pl/topic/183572-tutodblokowywanie-portow/ (Chociaż nie wiem co to dało :/). Kolejny błąd pojawia się w tym, gdyż na moim serwie, nie ma mobów i npc, bo Raymanek namieszał w bazie danych kiedy ustawiał raty za pomocą tego tutka: http://www.mpcforum.pl/topic/92495-tutorial-jak-zmniejszyczwiekszyc-raty-serwera/. Próbowałem już dograć mob_proto czy photo (kijek wie co), jednak to nie poskutkowało, wpisałem /etc/rc.d/netif restart, zrestartowałem baze i dalej nic :/

Następny błąd pojawia się w tym, gdyż chciałem dograć te o to słynne handlarze: http://www.mpcforum.pl/topic/168530-downloadgotowe-pliki-na-serwer/ Problem z tym gdyż nie moge się połączyć z FileZilllą. (Przypominam, mam pliki od Sui). Starałem się dograć to przez Navicat w player, jednak nie umiem wrzucać tam plików xD

Oczywiście dam +, 5 i co wy tam sb chcecie :D Proszę jednak wszystkich o pomoc. Serwer jest ten bardzo dla mnie ważny. Z góry dziękuję wszystkim użytkownikom MPCForum ;)))

Pozdrawiam :)

Opublikowano

z czym problem ? moby latwo to wytlumaczyc podlacz sie do FTP serwera znajdz cczyste pliki mobow powinno zadzialac 1 problem czyli czemu nie graja ludzie? w virtual boxie musiales w konfiguracji cos zle zrobic prawdopodobnie edytowales 255.255 itd na 255.0.0.0 i przez to ci nie dziala a na routerze tego sie nie edytuje

18706.png
Opublikowano

Pamiętaj, że do FTP wbijasz na ip z końcówką .100 Ja osobiście polecam WinSCP. Jeżeli pliczki są zapisane w sql zwyczajnie je importujesz jeżeli masz 3 pliczki musisz wrzucić je do ftp inaczej nic nie zdziałasz. Hasło i login do FTP masz takie samo jak do SSH jeżeli nie pomogłem pisz w temacie. Coś wymyślimy.

235761444056892195480.gif

Opublikowano

z czym problem ? moby latwo to wytlumaczyc podlacz sie do FTP serwera znajdz cczyste pliki mobow powinno zadzialac 1 problem czyli czemu nie graja ludzie? w virtual boxie musiales w konfiguracji cos zle zrobic prawdopodobnie edytowales 255.255 itd na 255.0.0.0 i przez to ci nie dziala a na routerze tego sie nie edytuje

Gdzie takie pliki można znaleść? I jak je wrzucić do Navicat? Owszem, te pliki na '255.0.0.0' Dokładnie tak pisało w poradniku ;] To jak mam je edytować jeżeli w ogóle je mam edytować :D

Pamiętaj, że do FTP wbijasz na ip z końcówką .100 Ja osobiście polecam WinSCP. Jeżeli pliczki są zapisane w sql zwyczajnie je importujesz jeżeli masz 3 pliczki musisz wrzucić je do ftp inaczej nic nie zdziałasz. Hasło i login do FTP masz takie samo jak do SSH jeżeli nie pomogłem pisz w temacie. Coś wymyślimy.

Wbijam z 100. WinSCP polecasz, tak? Spróbowałbym, a czy tam są takie same ścieżki? Z tymi mobami i NPC, polega na tym że usunąłem plik mob_proto, teraz oryginalny plik jest w bazie danych, jednak i tak mobów nie widać... Zainteresowało mnie to, że w plikach serwerowych (tych: http://www.mpcforum.pl/topic/168530-downloadgotowe-pliki-na-serwer/) jest plik mob_proto. Czy jeżeli dograłbym te pliki serwerowe, możliwe że wszystko by wróciło do normy? Nie uśmiecha mi się stawienie serwera na nowo (1h do tyłu) jednak w ostateczności zrobie to ;)

PS: Każdy, kto napisał interesujący post, dostaje + ;)

Opublikowano

Oczywiście postawienie serwera na stabilnych pliczkach przyniosło by pożądany przez ciebie efekt. Należy jednak pamiętać, że pliczki trzeba poprawie skonfigurować, ja polecam jakieś czyste pliczki np rain'a i potem zwyczajnie wrzucić spolszczoną bazę etc. Możesz też na forum poszukać jakiś innych pliczków lub wykorzystać te, które masz na komputerze. Najlepiej przeszukaj te tematy.

Download:

To jest ukryta treść, proszę

Spis Poradników:

Osobiście polecam edytowane przez panine pliczki Avalonu, w spoilerze masz linki:

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Pliki Raina, nigdy bym dla siebie nie polecił, jak i dla innych. Miesiąc czasu stawiałem na nich serwer, i ani razu się nie udało, czy to było OSS, czy to było Hamachi...

Virtual PC - Szybciej ślimak przejdzie autostradę A4, niż w VPC otworzy się baza danych -.-

A w Virtual Boxie - Szybko, bezbłędnie i na temat! Jeżeli będzie taka potrzeba, serwer postawie na nowo, jednak na pewno, nie na plikach Raina, i na pewno, nie w Virtual PC...

Sui stworzył bardzo dobre pliki :) Jednak trzeba je troszke z tuningować. A o pomoc w tuningu, proszę Was! ;)

Poradniki przejrzałem prawie i wszystkie, musiałem napisać topica..

to 255.0.0.0 jest na serwer jesli masz modem a zostawiasz jesli masz router ;]

Myślisz że dlatego nie mogą się połączyć ? ;>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...