Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Firewall - Blokowanie Portu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,czy ktoś może wie jak zablokować przychodzenie pakietów (zapytań) od danego portu? Chodzi o prywatny serwer (FREEBSD), by dzieci które bawią się skryptem PHP i włączają GM MODE na serwerach, zablokować jeden port z którego korzysta ten skrypt,i takim sposobem jesteśmy zabezpieczeni przed tym oto skryptem....

Z góry dziękuje i Pozdrawiam :)

Opublikowano

Zablokujesz port i co Ci to da...? Prawda nie będzie można już włączyć GM MODE bo nie będzie odpowiadał port. Firewall będzie go blokował i widoczny ten port będzie jako off chodź dalej pracuje. Tylko pomyśl o tym, że jak zablokujesz port to na ten port też nikt się nie zaloguje by pograć na Twoim serwerze =)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Już lepiej zablokować w Firewall jakikolwiek dostęp do pliku GAME.

Mam tutaj namyśli dostęp z zewnątrz bo na localhost wiadomo nie będziemy blokować gdyż na tym działa serwer =D

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Z tego co wiem firewall blokuję dostęp do portu a nie do pliku

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

To źle się orientujesz, zależy jak skonfigurujesz firewalla. Podpowiem wam, że firewall musi wychwytywać wyrażenia bajtowe \x00A, żeby zabezpieczyć serwer przed skryptem.

235761444056892195480.gif

Opublikowano

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...