Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masa

QeS

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Witam.Mam 14 lat mam 175 cm wzrostu oraz ważę 56kg.Bardzo mi zależy na masie.Nie chcę być gruby,ale być masywny.Co polecacie??

qes.png
Opublikowano

białko z olimpu.

sprawdz jest pewne forum polskie o suplach itd.

tam ci powiedza co masz zrobic a najlepiej zryj kurczaki , ryz , tunczyk cos duzo bialkowego.

.

Opublikowano

jak będzie wpierdalał maka to tłuszcz będzie a nie masa mięśniowa, ułóż sobie odpowiednia dietę, najlepiej jeść kurczaki, ryż, ryby itd

Opublikowano

Ciężarki mam hantle 2kg i na nogi po 3kg,narazie wystarczy??

Obowiązkowa siłownia. Nie ćwicząc wcale żadne suplementy tobie nie pomogą choćbyś nawpie*dalał się ich tonę. Oczywiście odradzam trening wspomagany suplementami w tak młodym wieku, ponadto przeczytaj jakie ćwiczenia możesz wykonywać, a jakich nie.

Dobór obciążenia dot. hantli jest oczywiście kwestią indywidualną. Ja jednak proponowałbym Ci zaczynanie od min. 5kg na rękę. Nie wiem jak sprawa wygląda z tymi ciężarkami "na nogi" - one są obwiązywane wokół dolnej części nogi? Wytłumacz mi bo po prostu Cię nie zrozumiałem.

Aha jest jeszcze ważna kwestia, ćwicząc z tymi hantlami 2kg pewnie bardziej ćwiczysz na rzeźbę, wykonujesz wiele powtórzeń i dużo serii. Jak chcesz przybrać na masie (mięśniowej) to powinieneś zwiększyć ciężar i wykonywać mniejszą ilość powtórzeń.

368216.png

Opublikowano

Żryj nawet jeśli ci się nie chce - proste. Ale jeśli już nie możesz to przestań.

Jeśli masz 175cm i 56kg to jesteś bardzo aktywny lub rodzice cię nie rozpieszczali za młodu (żart). W każdym razie jedzenie wystarczy.

Za jakiś czas urosną Ci mięśnie i wtedy znów będziesz mógł robić to co teraz.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

to weź sterydy. Będziesz troche wiekszy ale za duzo nie przytyjesz. kilku qmpli tak zrobiło

90560.jpg

Zanim starość napełni Wasze domy

My będziemy pierwsi - przyjdziemy po kryjomu

W debilnych kostiumach ze sztucznymi rzęsami

Przyjmiecie nas ze strachem z otwartymi oczami

Zobaczcie to wszystko czego się boicie

Ciosy i ostrza odmienią Wasze życie

Zniszczą sen o komforcie - Nowego Chrystusa

Zakrwiawione głowy przestaną się ruszać

Opublikowano

mage albo kto inny mogl by jeszcze dopisac ile w kazdym wieku sie powinno czwicac regularnie podnosic

np cos w tym stylu

10-11 lat 2kg

12-14 - 5kg

ma ktos jakiejs dobre żródło inforamcji ?

30364378.png

Opublikowano

@wfdfan

"Jebac siłownie" Przed "RT" mięśnie ci nie urosną. Panie Qes , nie przybieraj na masie w KFC i tego typu "gównach".

Większym gównem nazwałbym te wszystkie odżywki i inne tego typu.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

ja co soboty jeżdze na rowerze ponad 20km i to nie na prostej drodze tylko po wydmach w lesie i nie jest źle z kondycją, bo jestem najszybszy w klasie technikum na 100m, 1000m, 3000m, a jest z kim rywalizować ;p

a co do cb to polecam ci jakąś siłkę i zdrową dietę.

Headshot TV

Gram w Crysisa 2, CS 1.6, Fifę 11, GTA SA:MP, CoD BO-Zombie, Soldata 1.5, Combat Arms i czasami w War Rocka

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników, to osoby z zaburzeniami psychicznymi

modhv.jpg <= Haha pro obrazek ^^

||today real FPS skill: ~79,24%

Pomogłem ? kliknij na + !

1248991649.gif

Dziękuje :)

Opublikowano

Za młody jesteś jeszcza na poważne branie supli i na poważny trening bo jeszcze twój organizm się krztałtuje.

Proponuje dużo mięsa i warzyw jeść, a jak chcesz fałdy na brzuchu to mcdonald ;)

33876.png

Uważasz, że pomogłem i chcesz mi się jakoś odwdzięczyć

Wystarczy, że dasz +

Opublikowano

Żyby przybrać na masie musisz utrzymywać dobrą dietę (wysoko białkową), jedz minimum 6 posiłków dziennie a szczególnie wcinaj makarony, ryże, kurczaki, ryby i najlepiej z rana i na wieczór wypić 20 ml oliwy z oliwek bo ma dużo kalorii.

Polecam ci stronę sfd.pl tam masz ładnie wszystko opisane

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...