Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głosniki ... Logitech X-540 Vs. Genius Sw-Hf 4000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam w planach zakup głośników do komputera.Funduszy zbyt dużych nie mam lecz 300 zl myślę że starczy już na jakieś lepsze głośniki 5.1 .Waham się między 2 firmami :)

Logitech X-540 vs. Genius SW-HF 4000

Logitech X-540 http://allegro.pl/hit-logitech-x-540-pilot-x540-w-24h-ubezpieczenie-i1250099351.html

Genius SW-HF 4000 http://allegro.pl/glosniki-genius-sw-hf-5-1-4000-100w-5-1-promocja-i1243377592.html

Pomóżcie :) Konkretne odpowiedzi nagrodzę Plusikami i piąteczkami ;) Enjoy :]

Opublikowano

Ja mam x-540 i jestem z nich mega zadowolony. Bierz Logitechy i nie patrz na te drugie :D

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

oj dzieci, geniusy to 10 klas wyżej niż te marne logitechy przeczytajcie to:

Cechy:

- jeden z najtańszych a jednocześnie bardzo dobrych modeli Geniusa, bijący aktualnie na głowę popularne Logitechy X540,

- bardzo dobry wybór jeśli chodzi o odsłuch muzyki w 5.1 która nie jest zorientowana na bas,

- oferują przestrzenne i stonowane brzmienie, które idealnie nadaje się do muzyki takiej jak ambient czy lekka elektronika, a także wokali i muzyki poważnej,

- pilot bezprzewodowy, regulacja umieszczona na subwooferze wyposażonym w wyświetlacz LCD,

- posiada gotowe ustawienia wbudowanego equalizera oraz efekt surround, a także możliwość selektywnego wyboru sygnału wejściowego.

zatkało?

http://www.techfanatyk.net/polecane-glosniki-komputerowe-2-0-2-1-5-1/ przeczytaj to i zastanów się nad wyborem.

1285279961299.gif
Opublikowano

Właśnie się tak zastanawiam nad tymi Geniusami.Niby firma mało znana ale głosniki im wyszły zajebiste lecz słyszałem że są z nimi problemy..niekompletne zestawy , nie zapisuje ustawiem equalizera (czy jakto tam sie pisze ) i inne..no nie wiem ...chyba najlepszy rozwiazaniem bedzie pojechanie do sklepu i zobaczenie na zywo jak to gra i wyglada..Dzieki wielkie szczegolnie Pilarixowi :) dostajesz 5 i + a reszta po plusie za checi ;)

Opublikowano

Właśnie się tak zastanawiam nad tymi Geniusami.Niby firma mało znana ale głosniki im wyszły zajebiste lecz słyszałem że są z nimi problemy..niekompletne zestawy , nie zapisuje ustawiem equalizera (czy jakto tam sie pisze ) i inne..no nie wiem ...chyba najlepszy rozwiazaniem bedzie pojechanie do sklepu i zobaczenie na zywo jak to gra i wyglada..Dzieki wielkie szczegolnie Pilarixowi :) dostajesz 5 i + a reszta po plusie za checi ;)

sam mam geniusy model 5005 i grają bardzo fajnie, nie mam z nimi żadnych problemów, pudło było ładne zapakowane od nowości, jedyna skaza to jest taka, że po odcięciu od prądu trzeba od nowa (u mnie) podgłośnić głośnikki surround, tylko tyle.

1285279961299.gif
Opublikowano

Mialem geniusy 5005 tak jak pilarix, kiedys kupilem za 230zl uzywane ale w idealnym stanie, a teraz patrz na to, nowe (lezaly w magazynie) geniuski 5005 za 255zl:

http://allegro.pl/genius-sw-hf5-1-5005-drewno-extra-bass-gwarancja-i1254812255.html

One z pewnoscia zagraja lepiej od x-540 (moj kolega takie ma wiec mam porownanie), gdy doszla do mnie paczka z sw-5005 to bylem w szoku bo nie wiedzialemz e to takie duze i ciezkie :D a jak na ta cene to graja podobnie do zestawow 5.1 z wyzszej polki (400zl +)

SW-4000 rowniez slyszlaem, graja dobrze ale nie tak dobrze jak ich mocniejszy brat SW-5005

Wiec powiem ci tak, na twoim miejscu nie wzialbym ani x-540 ani sw-4000, tylko te SW-5005. Tansze i lepsze.

@EDIT

Jesli masz mozliwosc to kupuj karte dzwiekowa na PCI, chocby taki SoundBlaster Audigy, ktorego tanio kupisz bedzie lepszy od zintegrowanej, i jesli karta creative, to tylko i wylacznie steroniki "KXdrivers"

jestem prawie melomanem i jako tako jestem obeznany w tych sprawach :D

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

up a przeczytales ze chodzi o logitechi x 540 i geniusy 4000 ? a nie jakis szmelc z wyjety z telefonu .. ;)

jeszcze mnie kusza t geniuski 5005 :) cena calkiem calkiem :P

Opublikowano

up a przeczytales ze chodzi o logitechi x 540 i geniusy 4000 ? a nie jakis szmelc z wyjety z telefonu .. ;)

jeszcze mnie kusza t geniuski 5005 :) cena calkiem calkiem :P

Bierz je i sie nie zastanawiaj :D

everythingfou - sprawdź to.