Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań dotyczących gry na gitarze, a więc:

- od jakiej gitary zacząć (kupić od razu elektryka czy zacząć od akusycznej/klasycznej)

- z czego się uczyć (i czego się uczyć ;P)

- jakie gitary polecacie.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Polecam Ci zacząć naukę na gitarze akustycznej ^^ nie potrzeba od razu kupować gitary elektrycznej i płacić więcej, najpierw naucz się chwytów i podstaw gry na akustyku. Uczyć się możesz z książki pt. "Gitara dla żółtodziobów" Frederick Noad'a100998.jpg. Poprostu kup tą książkę i ucz się z niej. Jest tak sformułowana, że nauczysz się podstaw w b. szybkim czasie :P W tej że książce są także opisane rodzaje gitar itpe itede ^_^

Opublikowano

Ja się uczyłem na klasycznej , a poradniki jak się uczyć znalazłem w googlach :P

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Ciekawa sprawa zawsze chciałem spróbować nauczyć się grać na gitarze, znajomi chodzą do szkół muzycznych ale na mój gust to szkoda czasu, bo wystarczy że wkręcisz się w towarzystwo gdzie grają na instrumentach pokażą ci podstawy, a dalej lecisz sam...

Opublikowano

Zależy co chesz grac

Weź elektryczną najlepsza jak chcesz coś umieć szybko to instruktor

1 rok i grasz dobrze

Możesz sam a to już zależy jaki czas ale stanowczo więcej

5c71b48696e49012.gif
Opublikowano

Rock/metal. Dajcie link'i do gitar które polecacie, żebym jakiegoś syfu nie kupił. ; )

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Mam kilka pytań dotyczących gry na gitarze, a więc:

- od jakiej gitary zacząć (kupić od razu elektryka czy zacząć od akusycznej/klasycznej)

- z czego się uczyć (i czego się uczyć ;P)

- jakie gitary polecacie.

powtarzasz sie .oO

a jc . Elektryczna.. najlepiej słyszysz struny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...