Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Był kiedyś bot do starego klienta dark orbit który zbierał paczki. Sam napisałem coś podobnego i to działało. Pojawił się ostatnio UDObot. Chciałbym napisać coś podobnego, bo serwer bota nie działa i nie da się go włączyć. Oto kilka pytań które mnie ciekawią:

1. Jak bot loguje się przez program, a nie przez przeglądarkę ?

2. Jak pobiera on informacje o położeniu gracza,mobów skrzynek ?

3. Najważniejsze! Jak steruje grą bez włączonej przeglądarki ???

Proszę o pomoc i wyrozumiałość.

Opublikowano

Witam! Był kiedyś bot do starego klienta dark orbit który zbierał paczki. Sam napisałem coś podobnego i to działało. Pojawił się ostatnio UDObot. Chciałbym napisać coś podobnego, bo serwer bota nie działa i nie da się go włączyć. Oto kilka pytań które mnie ciekawią:

1. Jak bot loguje się przez program, a nie przez przeglądarkę ?

2. Jak pobiera on informacje o położeniu gracza,mobów skrzynek ?

3. Najważniejsze! Jak steruje grą bez włączonej przeglądarki ???

Proszę o pomoc i wyrozumiałość.

1. Po przez wysyłanie danych do serwera z loginem & hasłem a serwer zwraca id sesji i trzeba je zapisać w pliku(tak jak cookie) albo trzymać w zmiennej.

2. Wysyła zapytanie GET albo POST do serwera z tym że w nagłówku trzeba załączyć ID sesji które się zapisało w pkt 1 a serwer odpowiada odpowiednimi danymi.

3. j/w

Opublikowano

1. Po przez wysyłanie danych do serwera z loginem & hasłem a serwer zwraca id sesji i trzeba je zapisać w pliku(tak jak cookie) albo trzymać w zmiennej.

2. Wysyła zapytanie GET albo POST do serwera z tym że w nagłówku trzeba załączyć ID sesji które się zapisało w pkt 1 a serwer odpowiada odpowiednimi danymi.

3. j/w

Tak myślałem. Lecz nie znam się tym temacie. Możesz dać kod który pobierze id sesji oraz wyśle zapytanie żeby statek poleciał? Na podstawie tego spróbuję zrobić resztę.

Opublikowano

Możesz objaśnić ?

Już nic. Chodziło mi o zakładkę jak w c++ żeby dało się wyjść z pętli nieskończonej.

Mam jeszcze pytanie. Jak ustawić zakres ekranu w jakim pracuje program. Chodzi oto że jak dam kordynacje 0,0 to będzie w lewym górnym rogu, a ja chce od innego punktu. Da się tak?

Opublikowano

Program nie pracuje na ekranie (więc jak ustalić zakres ?) o.O

Chyba że chodzi ci o funkcje PixelSearch ImageSearch to inna bajka, musisz szukać w dokumentacji tych funkcji.

Opublikowano

andrzej:

Jeśli ci chodzi o okno gui, to skorzystaj z makr @DesktopWidth i @DesktopHeight.

Pamiętaj żeby odjąć szerokość/wysokość okna gui.

Ta sygnatura jest pusta.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie, bo nieczaje tamtego kodu. Mógłby ktoś napisać kod który wyśle zapytanie żeby zaznaczyło np. Streuner'a? Byłbym cały czas zalogowany, a chodzi że bot mi lata, a chce żeby zaznaczał nie przerywając latania. Da ktoś radę?

Opublikowano

Odpowiedź na twoje pierwsze pytanie brzmi:

Mógłby.

Odpowiedź na twoje drugie pytanie brzmi:

Da.

Fragment 'Terms and Conditions of Usage' Dark Orbit:

1.2.9 Korzystanie z gier i serwisów dozwolone jest tylko przy pomocy przeglądarki internetowej lub specjalnych, udostępnionych przez Bigpoint GmbH lub wyraźnie dopuszczonych narzędzi („zakaz korzystania ze skryptów nieautoryzowanych“). W szczególności oznacza to, że stosowanie programów, które powodują nadmierne obciążenie serwera, jest niedozwolone. Zastosowanie oprogramowania do systematycznego lub automatycznego sterowania grami lub poszczególnymi funkcjami gier (boty, makra), do reprodukcji lub analizowania gier, ich elementów lub treści umieszczonych na platformie Bigpoint jest niedopuszczalne.

Dlaczego chcesz, żebyśmy za ciebie łamali regulamin? Nie masz wystarczająco jaj czy mózgu, żeby samemu go złamać?

Ta sygnatura jest pusta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...