Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Nie Zostawiać Danych Komputera W Internecie

sqn_ost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę pomóżcie

Pytanie jak w temacie. Wiem jak zmienicć ip, wiem jak skasowac dane przegladarki ale pomimo tego w miejscu gdzie sie zarejestruje - osoba wie, że zarejestrowałem się np. 2 razy z tego samego komputera.

Macie jakiś pomysł skąd ta osoba wie i jak to zamaskować ?

Opublikowano

widocznie jednak nie wiesz jak zmienic ip bo to nie takie łatwe i proste , użyj thora albo podobnego programu przy okazji naucz sie obsługi właściwej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

widocznie jednak nie wiesz jak zmienic ip bo to nie takie łatwe i proste , użyj thora albo podobnego programu przy okazji naucz sie obsługi właściwej

Wiem jak zmienic ip i jest to banalne majac neostrade ew. netie ;) (chyba wiesz co mam na mysli)

Thora przetestowalem, zmiane proxy rowniez, roznego rodzaju wtyczki w firefoxie rowniez - niestety przy ich uzywaniu strona wczytuje sie 5 minut.

Wiec wciaz nasowa sie pytanie po czym jestem identyfikowany - czy moze administrator snuje tylko domysly na podstawie poczatkowych cyfr adresu ip ? (bo w przypadku neo jak wiesz tylko koncowka sie zmienia)

ps. dzieki za zainteresowanie sie tematem

Opublikowano

neo nie ma znowu takiego strasznego wyboru adresów , wystarczy zapamiętać po klasie adresu , zmienia się tylko ostatnia cyfra adresu, odejmując te zajęte na jakieś usługi czy zarezerwowane adresy pozostaje ok 200 adresów na które możesz trafić ale standartowo chyba przyznaje ok 2 do 5 stałych adresów ip na przyłącze po ponownym zalogowaniu , zresztą sprawdz sam logując się co chwile. po 3-4 zalogowaniach ip bedzie się powtarzało juz na raz użyte

netia działa na adresach przyznawanych dynamicznie i nieroutowalnych ( 192.168.xxx.xxx albo 10.0.xxx.xxx ), jakikolwiek masz adres zawsze w necie widać pod jednym , adresem bramki , czyli jakiekolwiek zmiany tego ip są bezcelowe

poznaje też po cookies, w nich zostaje informacja ze juz odwiedziłeś strone czasem jakiś id dopisany

najlepiej używac róznych przeglądarek : opera, ff, ie czy chrome to już 4 różne do wyboru i nie powiązane ze sobą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

neo nie ma znowu takiego strasznego wyboru adresów , wystarczy zapamiętać po klasie adresu , zmienia się tylko ostatnia cyfra adresu, odejmując te zajęte na jakieś usługi czy zarezerwowane adresy pozostaje ok 200 adresów na które możesz trafić ale standartowo chyba przyznaje ok 2 do 5 stałych adresów ip na przyłącze po ponownym zalogowaniu , zresztą sprawdz sam logując się co chwile. po 3-4 zalogowaniach ip bedzie się powtarzało juz na raz użyte

netia działa na adresach przyznawanych dynamicznie i nieroutowalnych ( 192.168.xxx.xxx albo 10.0.xxx.xxx ), jakikolwiek masz adres zawsze w necie widać pod jednym , adresem bramki , czyli jakiekolwiek zmiany tego ip są bezcelowe

poznaje też po cookies, w nich zostaje informacja ze juz odwiedziłeś strone czasem jakiś id dopisany

najlepiej używac róznych przeglądarek : opera, ff, ie czy chrome to już 4 różne do wyboru i nie powiązane ze sobą

hmmm - ciekawy pomysl ze zmiana przegladarki :) (sprytne) - moze faktycznie ona zostawia slad. Piszac do administratora (mialem nadzieje ze odpowiadajac podpowie mi po czym mnie rozpoznaje) dowiedzialem sie tylko ze 'glosy sa oddane z tego samego komputera' i wlasnie do tej pory nie wiem czy bylo to na zasadzie jego przypuszczen i domyslow (poczatek adresu taki sam) czy ma jakis niezbuty dowod - cos co w kazdym przypadku zostawia taki sam slad

Opublikowano

hmmm - ciekawy pomysl ze zmiana przegladarki :) (sprytne) - moze faktycznie ona zostawia slad. Piszac do administratora (mialem nadzieje ze odpowiadajac podpowie mi po czym mnie rozpoznaje) dowiedzialem sie tylko ze 'glosy sa oddane z tego samego komputera' i wlasnie do tej pory nie wiem czy bylo to na zasadzie jego przypuszczen i domyslow (poczatek adresu taki sam) czy ma jakis niezbuty dowod - cos co w kazdym przypadku zostawia taki sam slad

A moze to wszystko przez mac adres karty sieciowej ? Lacze sie przez router - czy jest mozliwosc zablokowac go w jakis sposob ?

Opublikowano

mac masz stały w sumie ale prawie nie jest uzywany do rozpoznawania . jesli masz właściwiie ustawiony nat to widzi tylko router jeśli niewłaściwie zobaczy i mac sieciówki w kompie

mozna go sobie dowolnie zmienic w ustawieniach sterownika karty sieciowej albo setupie routera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Eee a nie lepiej zmienić ustawienia routera?

A propo: Rozpoznają Cię po cookies - wydaje się proste, ale mogę się mylić :)

Czyli wyczyść cookies lub zmień przeglądarkę i po kłopocie.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mozesz uzyc TOR

jezeli głosowanie to spróbuj tego bota

sinisblog.wordpress.com/projekty/tbot/

nie wiem czy działa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem ci tak jeśli nawet jak masz neostrade to i tak owszem klikasz na tą ikonę neostrady i zmienia się ip tak jak powiedział robem ale pamiętaj jeszcze o jednej rzeczy jaką masz w kompie czyli Połaczenia lokalne tam się IP nie zmienia :P zmienia się tylko w tym programie od neostrady ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...