Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zacząc Przygode Z Crossfire

Zgredzill4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutorial jak zacząć przygodę z CrossFire

1. Tworzymy konto na oficjalnej stronie

Z8games.com

mpcforumtut.png

mpcforumtut2.png

2. Pobieramy klienta gry z oficjalnej strony Z8games.com

mpcforumtut3.png

mpcforumtut4.png

mpcforumtut6.png

3.Opisy trybów gier dostępnych w Crossfire

-Team Deathmatch (TD) W tym trybie wygrywa drużyna która po określonym czasie zdobędzie więcej punktów za zabójstwa

-Search & Destroy (SD) W tym trybie GR(Global Risk) bronią a BL(Black List) podkładaja bombę wyrac można poprzez wyeliminowanie przeciwnego teamu lub podłozenie/rozbrojenie bomby

-Elimination (EM) W tym trybie chodzi o wyeliminowanie przeciwnego teamu za pomocą broni która znajduje sie na ziemi

-Mutant mode (MM) Na poczatku rundy mamy 20 sec żeby móc gdzies sie ukryc badź ustawic w dobrym miejscu po tym czasie 1 lub 2 osoby zależnie od ilosci ludzie w pokoju którym gramy zamienia sie w mutanty ich zadaniem jest zarazić innych

Mutant ma duża ilość HP lecz nie posiada broni tylko "pieści"

Człowiek mała ilość HP jest na jedno udezenie od mutanta posiada bron jego zadaniem jest przeżyc lub zabic mutanty

-Free for all (FFA) Czyste zabijanie każdy na każdego nie patrzysz czy wygląda tak jak ty czy inaczej po prostu masz zabic wszystko co sie rusza

-Escape Mode (Eecape) Tryb polega na dobiegnięciu przez jedna z drużyn do pewnego punktu wybrana ilość razy gdy skończy sie czas lub dobiegnie się do punktu wybrana ilość razy jest zmiana i drużyna która miałą wbiegać zaczyna bronic punktu wygrywa drużyna która w krótszym czasie wbiegnie do punktu odpowiednią ilość razy

-Ghost Mode (GM) Tryb bardzo podobny do (SD) lecz z pewną zmianą drużyna BL (Black List) ubrana jest w skafander który daje niewidzialność gdy sie nieporuszamy lecz nie posiada broni tylko nóż/axe/łopate

4. Jak najłątwiej zarobic kase (GP)

-Na początku można zarabiać GP przez wbijanie rank leczy dostaje sie GP tylko do pewnej rangi potem juz nie

-Gdy zaczynamy gre dostajemy dwie bronie M16 oraz M700(snipa) po każdej rundzie broń sie niszczy w pewnym stopniu dostajemy z rundy tyle kasy żeby naprawić bron i miec minimalny zysk a sztuczka polega na tym żeby broni nie rozwalać tylko ją całkowicie zniszczyc gdy tak sie stanie powinniśmy miec 20tys GP z obu broni

potem możemy kupić cos lepszego zamiast podstawowych.

-Można też grac na EM oraz MM są to trybyw których broń sie nie niszczy.

-Od pewnego czasu doszedł pewien nowy sposób na zdobycie GP polega on na zabiciu odpowiednie ilości ludzi z odpowiedniego rodzaju broni.

-Można też wykonywać misje za każdą dostajemy 500GP można zarobić tylko 1 misje dziennie

5. Jak zrobic Bbop (Bunny Hop-Królicze skoki)

Jest to jeden z podstawowych bugów gry polegający na tym że bieniemy w odpowiednim momencie robimy skok(spacja) naciskamy w locie kucamy(CTRL) i klikamy kolejny raz skok w odpowiednim momencie cały czas trzymajac (CTRL)

jeśli wszystko dobrze wychodzi to bedziemy sie daleko odbijac przydatne jest to na SD oraz na GM w przypadku SD nie słychac jak skaczemy a w przypadku GM nie słychac nas i nie widać

6. Zmiana kształtu i koloru celownika

Jest to bardzo prosta czynność wchodzimy w Options przechodzimy di zakładki MISC i mamy wybór i zmianę koloru celownika

Jeśli tut się przyda prosze Moderatora o podpięcie

Jeżeli brakuje czegoś w tucie lub jest jakiś błąd (niechodzi mi o ortografie) prosze pisać w temacie lub na PW

Tutorial został stworzony w 100% przeze mnie dla użytkowników MPCForum bez mojej zgody kopiowanie go na inne fora jest zabronione

Und3rsoldier.png

Opublikowano

Oczywiście że + ale nie napisałeś że bardzo ważne jest to żeby zapamiętać Odpowiedz lub E-Mail i że na @interia.pl odpowiedzi i hasło nie przychodzi ;p

Moje konto :D9479654_4_15.png

Opublikowano

Ładny tutek :) dam ci plusa ale kiedy indziej bo na dzis limit sie skonczyl :(

90560.jpg

Zanim starość napełni Wasze domy

My będziemy pierwsi - przyjdziemy po kryjomu

W debilnych kostiumach ze sztucznymi rzęsami

Przyjmiecie nas ze strachem z otwartymi oczami

Zobaczcie to wszystko czego się boicie

Ciosy i ostrza odmienią Wasze życie

Zniszczą sen o komforcie - Nowego Chrystusa

Zakrwiawione głowy przestaną się ruszać

Opublikowano

Każdy powienien to umiec , ale dobrze że takie poradniki są tym co widzą te gre pierwszy raz przyda się bardzo + Leci.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Zgredzill bedzie teraz wiecej takich tutków robił bo sie o kidmoda stara ;d, nie będzie ci łatwo bo ja też mam pomysly co do tutków ;d tylko ze o kida nie walcze wiec nie masz sie o co martwic ^^

90560.jpg

Opublikowano

Up@ Starać się staram mam nadzieje że kiedyś dołączę do teamu MPCForum ale tut zrobiłem też nie tylko dla tego.

Tut powstał żeby nie było pytań które dla osób grających dłużej sa oczywiste

Edit@ niewiem kto daje wszystkim - w całym temacie jak dla mnie nawet Paszalwonnoobie nie powiniem dostawać - za nic napisał swoja wypowiedz widzialem ze pomaga w innych tematach a tu ktoś z takimi ocenami wyjeżdża

Und3rsoldier.png

Opublikowano

Tutek wg mnie ładny, dobrze wszystko opisane, screeny są.

Zastanowię się nad przyklejeniem.

@Edit Podpięty przez Lord Makina ;)

Opublikowano

Ktoś jest zazdrosny albo poprostu głupi -.- i to nie jeden "ktoś" tylko kilku...

@UP: Wiem dobrze o co ci chodzi :) Nie przyjęli cie bo nie napisałeś żadnego poradnika w naszym dziale ^^. Mam nadzieje ze dojdziesz do teamu jednak ja ci tego nie ułatwie, sam też będe pisał poradniki. Mam nawet kilka już wymyślonych, nie chce mi sie ich narazie pisać ^^

90560.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

niezly tut lap +

<p>sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7</p>

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...