Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Podłączyc Router Bezprzewodowy Do Laptopa ?

MrPaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 5 min temu podłączyłem router firmy D-link on jest bezprzewodowy mam laptopa firmy HP kupionego za 4 tyś napewno ma karde WIFI tylko jak podłaczam zasilacz do routera a kablek od neta też do routera to nie wykrywa u mnie w laptopie że są nowe sieci !! dlaczego ? Coś robie źle ?

Opublikowano

może niemasz karty włączonej ;p

zrob ss klawy przy laptopie powinienes miec przycisk FN i na F1,F2,F3,F4 lub 1234 ikony dodatkowych opcji ;)

coś takiego klawiatura_61.jpg tutaj aby uruchomic siec bezprzewodowa(karte WiFi) musisz nadusic FN+F2) zobacz jak u ciebie jest

Opublikowano

to nie jest takie proste jak sobie myślałeś, najpierw router podłączasz do modemu i do komputera, następnie konfigurujesz router pod nową siec bezprzewodową, instalujesz oprogramowanie, i dopiero wtedy możesz wyszukiwać nową sieć.

1285279961299.gif
Opublikowano

Ja kupiłem od znajomego dzisiaj mówił że on tylko podłączył i mu wyszukało on dzisiaj przyszedł na 5 min i podłączyl ale zobaczyl że nie działa to powiedział ze napewno zrobie i poszedł bo nie miał czasu ale płyty mi nie przyniusł może ktos napisac jak to zrobic ? Bo jeste naprawde zielony !

Opublikowano

a nie było do niego jakiegoś kabla dzięki któremu mozna by skonfigurowac siec?

90560.jpg

Zanim starość napełni Wasze domy

My będziemy pierwsi - przyjdziemy po kryjomu

W debilnych kostiumach ze sztucznymi rzęsami

Przyjmiecie nas ze strachem z otwartymi oczami

Zobaczcie to wszystko czego się boicie

Ciosy i ostrza odmienią Wasze życie

Zniszczą sen o komforcie - Nowego Chrystusa

Zakrwiawione głowy przestaną się ruszać

Opublikowano

czytam na google i piszą zeby w przeglądarce wpisac 192.168.0.1 ale mi wyświetla że taka strona nie istnieje ! a pod routerem wlaśnie pisze :

ip addres 192.168.0.1

password:admin !

Wiec trzeba tak robic ale jak wejsc w to 192.168.0.1 ?

Opublikowano

zeby ci ta strona działała musisz go miec napierw sprawnie działającego, dla twojej informacji dla kazdego rodzaju internetu jest inny router, moze poprostu kupiles zły??

90560.jpg

Opublikowano

ja robie tak że podałączam router d-link do zasilacza puźniej wkładam kabel od neta do routera i wpisuje 192.168.0.1 i nic robiłem też tak bo mam jakiś kabel na 30cm z dwoma końcówkami takimi samymi !! Jak od neta końcówki !! Podłączam do routera podłączam do laptopa wpisuje 192.168.0.1 też nic to zrobiłem tak włączyłem ten 30 cm kabel do routera i do laptopa i do routera wsadziłem kabel do neta wpisuje 192.168.0.1 i też nic nie wiem co mam zrobic !!

Opublikowano

wiem że nie masz pojęcia co teraz napisze ale najprawdopodobniej nie masz kabla krosowanego ;x jeśli dali ci kabel z 2 końcówkami normalnymi to musisz kupić z jednej strony krosowany. Wytłumaczył bym ci o co chodzi ale jest duzo roboty z tym ;x

90560.jpg

Opublikowano

ALE TEN CO MI PRZYNIÓSŁ ten router to mówił że przy laptopie miał normalnie wifi mu działalo a ten kabel 30 cm podłączył to stacjonarnego i mu działało a on ma tego dostawce internetu co ja ! i mu komputer odrazu wszysukał jak tylko włączył kabel od neta do routera i pojawiła mu się wiadomośc ze znaleziono nową siec itp !

Opublikowano

może zapora systemu ci blokuje router? albo masz jakieś wirusy?

90560.jpg

Admin Cienia
Opublikowano

Musisz pokombinować z kablami, ja się bawiłem 2 dni zanim w domu podłączyłem neta na czterech laptopach.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

żeby trudzić się z podłączeniem routera to naprawde fail:|

podłączasz wszystkie fajne kabelki tzn.

kabel z modemu do wejścia internet i np. od 1 do laptopa

potem trzymasz z tylu guziczek 20sek wkladasz plytke konfigurujesz ustawiasz hasla itp.

i powinno trybic

a i może podaj model to będzie łatwiej

ps/ nie zapomnij anteny doczepic:D

Opublikowano

mam router D-link dl-524

802.11g/2.4GHz

Wireless Router

I od niego co kupywałem nie dostałem żadnej plytki !! Bo podobno się konfiguruje przez przeglądarke internetową !! wpsiujac 192.168.0.1 ale mi nic nie wyskakuje żadne okienko a wszędzie piszą że powinno wyskoczyc !

Admin Cienia
Opublikowano

Mam dokładnie ten sam router, zaraz sprawdzę jak ja mam ustawione. Dodam że powinien być też taki niebieski kabelek.

Niebieski kabel w routerze powinien siedzieć w gnieździe WAN, druga końcówka tego kabla powinna być w porcie ETHERNET. Jeśli nie działa, włóż go odwrotnie, ta końcówka w miejsce tej z z drugiej strony. Potem szukasz swojej sieci, będzie się nazywać jakoś "default" jeśli się nie mylę.

Opublikowano

D&G napisałeś że niebieski kabel ma byc w gnieździe WAN a końcówka w EARTHINTER jakoś tak to godzie to jest ?

Mam viste i jak wchodze tam gdzie mam połaczenia internetowe to daje SKONFIGURUJ POŁĄCZENIE LUB SIEC -----> SKONFIGURUJ ROUTER BEZPRZEWODOWY LUB PUNKT DOSTEPU ----->

Wyszukuje i jak skonczy wyszukiwac pisze takie coś !

dwm2010100312304284.jpg

Admin Cienia
Opublikowano

Może wytłumacze podstawę, kabel ma dwa końce, i każdy koniec ma wtyczke, jeden koniec niebieskiego kabla w gniazdo WAN w modemie a drugie w gniazdo ETHERNET! w routerze.

Opublikowano

Robiłem tak i nic !!

No to masz felernego routa

90560.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...