Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wysyłanie Tekstu Do Kordynatów :)

Dhil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Interesuje mnie odpowiedź na pytanie dręczące mnie już tydzień :P

Otóż pomyślmy że mamy w Metin'ie mapę , przecież ją mamy ;) (Minimapa) ta w prawym górnym rogu..

i chcielibyśmy wysłać pewną wiadomość w kordynaty podane w aplikacji czyli X:Y lub obszar zaznaczony na minimapie

lub też obszar zapisany w kordynatach X:Y czyli np. wiadomość wysyłam w obrębie np. 46(X) , 50 (Y).

Pytanie chyba jest zrozumiałe ;)

KameR będzie wiedział o co mi chodzi , lecz jak ktoś się kapnie o co mi be to niech spróbuje mi pomóc.

Zależy mi aby w/w skrypt można było napisać w AutoIt lub ostatecznie VB.

Dziękuję...za pomoc oferuję limit + na 7 dni oraz 5* do profilku :)

PS. Jeżeli ktoś nie wie o co mi chodzi , lecz coś tam się domyśla niech napiszę tutaj posta i wtedy spróbuję wytłumaczyć dokładniej :)

Proszę o podanie mi skryptu na PW w miarę możliwości :)

Wynagrodzę się 100%-towo ;)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

chodzi ci o to ze chcesz wpisac w input jakies kordy i myszka nakieryje tam kursor?? bo opisales to tak ze nic nie czaje

bo chcesz zeby twoja postac sama chodzila tak?

waypointy rozwiazanie pierwsze ale tego wogole nie rozumiem :D i mozesz klikac np w 3 punkty na mapie i bedzie ci bil wszystko po drodze

mouseclick("right", x,y)
sleep(czas na przejscie w ms)
mouseclick("right", x,y)
mouseclick("right", x,y)

i podajesz kodry jakie masz w tej mapce ale metin to chyba gra calo ekranowa to nie wiem czy to zadziala

ps. o to chodzilo??

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

Chodzi mi o to że wpiszę koordynaty obszaru w jakim ma spamować , np. zaznaczę sobie obszar placu

w m1 i będzie spamował mi do każdego kto się tam znajduje :) (Każdy kto się znajduje w zaznaczonych przez mnie koordynatach) Dokładniej ?

userbarwb.png

Opublikowano

@Rend

A założymy się że możliwe ? ;)

Koleś z Hiszpanii stworzył Metin2Bot'a w którym było coś takiego tylko że BETA ;)

Proszę : ;)

http://www.youtube.com/watch?v=xtkZNzm82lw

Nie mówię tutaj o tym jego całym exp boci'e bo koleś jest jakiś dziwny , albo trzyma spację i myśli że exp bot xD

Ale ten SpamBot Privato (BETA) mnie ekscytuję... :D

userbarwb.png

Opublikowano

Dlaczego tak twierdzisz ?

Jeżeli mogę liczyć na pomoc user'a który się na tym zna to jest możliwość że to zrobię..

Umiem kompilować , edytować i dekompilować source w AutoIt i to mi wystarcza ... Otóż mogę się zgodzić

że Ty tego nie zrobisz sądząc po twojej ilości napisanych postów , a woogóle znasz się na AutoIt ?

Bo coś mi tu śmierdzi... i to nie ja...

@Topic

Zapraszam do kontynuacji :)

userbarwb.png

Opublikowano

Jest też możliwość że wygrasz główną wygraną w toto lotku 10 razy z rzędu , mniej więcej podobne prawdopodobieństwo

Opublikowano

jest to mozliwe zrob scrina miejsc a ktorym ma robic spam(najlepiej widok z gory twojej postaci jesli sie da i bez ludzi w kolo) potem jesli masz funkcjie spamu robisz tak

#include <ImageSearch.au3>
Global $x, $y
While 1
Sleep(100)
$result = _ImageSearch(".bmp", 1, $x, $y, 10)
If $result = 0 Then
	funkcjia_spamu()
EndIf
WEnd

probowalem na pulpicie i dzialalo jesli zmieni sie obrazek ktory dales to zaczyna spamowac(tu pojawia sie twoja funkcjia) czyli jesli ktos przyjdzie do twojej postaci:) !!!!nie uwzgledniam zmiany pogody padania promieni slonecznych :P!!!

w l2 sa takie zmiany jesli w metinie tez to nie mam pomyslu;/(nie wiem bo nie gralem w metina). no i jesli ktos podejdzie zmienie sie podany obrazek i funkcjia spamu jesli znow nikowo niema to przestaje .przynajmiej tak ma byc:p napisz czy dziala :)

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

to tylko przyklad rozbudowa to juz inicjatywa wlasna :P

a propo mam pytanie widzialem gdzies petelke do/until ktora sie nie konczyla byla zmienna $i i nie mamietam jak to szlo wie ktos moze?:D

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

ImageSearch jest do dupy, bo postać w Metinie cały czas się rusza, więc nie da rady czegoś takiego zrobić...

Wystarczy, że postać się choć trochę ruszy i skrypt zacznie spamować...

A poza tym do spamowania potrzebujesz nicku kolesia, a tego raczej nie wyciągniesz ImageSearchem.

PS. Od kiedy liczba postów jest odzwierciedleniem znajomości języka? o.O

PPS.lokuxd

Chodzi Ci o taką pętle?

$i = 0
Do
Sleep(100)
Until $i = 1

Opublikowano

wlasnie ma sie nie konczyc dzieki wam:)

ps. a gdyby wyciac 4 obrazki tla i to same zrobic jak ktos podejdzie to spam? postaci nie bedzie(twojej):) albo jakas batle list jest moze??

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

@Kyrene

Kompilować - Obsługiwać , pisać , zapisywać i kompilować do .exe co umie każdy z userów Au3.

Edytować - Otwierać , edytować . zapisywać ... tak , dokładnie tak Klawiatura ;)

Dekompilować - A tutaj powiem ci że ruszyłem #$#$ oraz poszukałem i znalazłem ;)

I jest to wersja dawnego dekompilator'a której używano do dekompilacji *.exe z wersji 2.0 ;)

Nie podeślę ci linka ... Poszukaj.

@Topic

Sorry , byłem na podwórku noi trochę czasu uleciało... A Kamer jak zrobił to coś w modzie ...no ten Spamer

co pisze do wszystkich w okolicy ?? Jak nie wiecie co to jest to w updat'cie moda pod komendą /wspam ;)

Dziękuje wszystkim i proszę o odpowiedź na w/w pytanie i można zamknąć topic :)

userbarwb.png

Opublikowano

@Kyrene

To po co woogóle tutaj piszesz te zbędne posty w których NIC nie wnosisz ??

Aaa...sry zobaczyłem że masz dopiero Pijawkę II i trzeba ponabijać :D

Nie no joke...ale po co ??

A tak jak już mówimy ile kto ma doczynienia z AutoIt'em to siedzę w tym już 4 Lata (Zacząłem od HelloWorld w wieku 13 Lat) obecnie mam 17.

Niestety nie jestem w AutoIt'cie PRO Programmer ponieważ nie uczę się na książkach , co jedynie to na PDF lub w necie tutoriale :)

@Topic

Odpowie ktoś ?

userbarwb.png

Opublikowano

na tym filmiki nie widzialem zeby bot spamowal dopiero gdy ktos przyjdzie... tylko spamowal co jakis czas(1 sek) wiec to nie jest problemem controlsend+guictrlread($input)i sleep(1000)

#include <ButtonConstants.au3>
#include <EditConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
Opt("GUIOnEventMode", 1)
$Spam_Bot_Metin = GUICreate("Spam_Bot_Metin", 375, 75, 192, 124)
GUISetOnEvent($GUI_EVENT_CLOSE, "Close")
$Input1 = GUICtrlCreateInput("Input1", 8, 8, 361, 21)
$Checkbox1 = GUICtrlCreateCheckbox("Start spamu", 16, 40, 81, 25)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Wyjscie", 128, 40, 233, 25, $WS_GROUP)
GUICtrlSetOnEvent(-1, "Close")
GUISetState(@SW_SHOW)  
While 1
Sleep(1000)
$tekst = GUICtrlRead($Input1)
If GUICtrlRead($Checkbox1) = 1 Then
	spam()
EndIf
WEnd

Func spam()
ControlSend("[CLASS:Metin]", "", "", $tekst)
ControlSend("[CLASS:Metin]", "", "", "{enter}")
EndFunc   ;==>spam
Func Close()
Exit
EndFunc   ;==>Close

wersja ktora spamuje co sekunde hehe moze ci sie przyda

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

Popieram Kyrene i Randa.

lokuxd:

'Hehe może ci się przyda'? WTF? Hehe raczej mu się nie przyda.

Nie zrobisz tego w autoicie. To znaczy zrobisz, ale gdy będziesz ogarniaczem na tyle dobrym, że autoit będzie dla ciebie dziecinną zabawką.

Żadne zjebane imagesearch'e tutaj nic nie dadzą. Czy to jedyna biblioteka jaką znasz, lokuxd?

Zamknąć Topic, nikt tu nic nie wniesie.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Proszę aby KameR się wypowiedział , bo on wie o co chodzi ;]

Tylko kurcze on to w phytonie pisał .. Aaa zresztą ..Proszę moderatora o zamknięcie tematu

lub jeżeli KameR lub inny user zdążył to aby się wypowiedział.

Dziękuje.

@Edit

Kurczę byłem na forum AutoIt gdzie są osoby które mają AutoIt'a w małym paluszku , lecz oni mi nie odpowiedzą ponieważ

tam nie rozmawia się na temat programowania cheatów do wszelkich gier Single\Multi Player :/

Chciałem się zapytać czy istnieje forum które pomaga chętnie w w/w programowaniu i znajdują się tam osoby które dużo wiedzą o AutoIt.

Za odpowiedź Bardzo dziękuje i proszę o zrozumienie w @down poście.

Dziękuje i jeszcze raz przepraszam Moderatorów za double post'a :)

Dlaczego ?

Ponieważ regulamin zabrania takiego zachowania i nie elegancko go łamać , a to dla mnie Bardzo ważne :)

2x Przepraszam.

Pewnie myślicie teraz (Nie mówię o Moderatorach) że jestem jakimś dzieckiem które się popłacze jak dostanie warn'a ale mam już

na koncie 3x warn a nie chciałbym załapać kolejne 10% bo to już będzie 40% a 1 tutorialem tego nie nadrobię.

Mam jeszcze jedną prośbę do Administratora\Moderatora ale to już na PW :)

userbarwb.png

Opublikowano

Przepraszam bardzo za double post'a ale gdybym go nie napisał , nikt by tutaj nie zajrzał...Bardzo przepraszam więcej się to nie zdarzy :)

Chciałbym powiedzieć że zedytowałem post u góry aby coś jeszcze w tym temacie powiedzieć...

Dziękuje za wyrozumienie i liczę na to że nie dostanę ostrzeżenia (warn'a) :)

Przepraszam moderatorów.

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...