Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Wstrzykiwać Mody

bartek526

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w związku z uaktualnieniem regulaminu, postanowiłem napisac tuta dla tych którzy nie wiedzą z czym te pliki "się je"

1. Ściągamy program RezInject

Download:

http://www.mediafire.com/?scnj11x836a1u43

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=4088f38c769312ae7e9ab3f60ae6ec68243ef32b001d3e5735b60b1b900061a7-1284284331

2. Ściągamy jakiegoś moda i wypakowujemy go byle gdzie

3. Otwieramy RezInject`a i postępjemy zgodnie z numerkami

inject.jpg

*1. Tu wybieramy plik .rez do którego ma byc wstrzyknięty nasz mod

*2. Tu wybierami plik z modem DTX/LTB itp.

4. Gdy już wybraliśmy co nam się podoba klikamy Inject i czekamy

5. Po zakończonej operacji powstanie nam plik o nazwie tej samej co plik .rez, ale z rozszerzeniem .rezNEW

6. Oryginalny plik .rez kopiujemy i wklejamy w bezpieczne miejsce, a nowo powstały plik .rezNEW do folderu combatarms/game

7. Zmieniamy nazwę naszego pliku z xxxx.rezNEW, na xxxx.rez (zmieniliśmy tylko rozszerzenie :) )

8. I już! Możesz cieszyc się wgranym modem

Bla bla bla oczywiście kopiowanie bez mojej zgody zabronione :)

deidara2.png

Opublikowano

Przyda się, na razie podpinam tutaj - jak wejdzie jakiś mod to poproszę o przeniesienie do działu modyfikacje.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

słyszałem że też można broń MINIMI zamienić na minigun jeśli to możliwe to proszę o taki plik będzie +

ok spróbuję czy mi to chociaż działa :P

Opublikowano

słyszałem że też można broń MINIMI zamienić na minigun jeśli to możliwe to proszę o taki plik będzie +

Poszukaj sobie modów w dziale "modyfikacje"

Tak, kiedyś był taki mod, nie wiem czy teraz działa bo nie testuje modów :P.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Red and White, miałem ten sam problem, a przecież miałem zainstalowany .NET Framework 4.0, pomomo to nie działało. Zainstalowałem .NET Framework 3.5 i o dziwo działa. Spróbuj może Ci się uda.

1075466053.png

LookIamDead.png

5747.jpg

21552.gif ;ppp

Opublikowano

"6.Oryginalny plik .rez kopiujemy i wklejamy w bezpieczne miejsce, a nowo powstały plik .rezNEW do folderu combatarms/game

"

Gdzie ten plik się zapisuje? Bo robie tak jak jest w instrukcji file zamykam ten injector i zaden nowy plik mi się nie pojawia. Wytłumaczy mi ktos to?

@edit: a czy możliwe jest że po "wstrzyknięciu" moda do pliku, nic się nie zmieni, a powinno? Czy to kolejna gafa z mojej strony?

@down: dzięki ;)

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

"6.Oryginalny plik .rez kopiujemy i wklejamy w bezpieczne miejsce, a nowo powstały plik .rezNEW do folderu combatarms/game

"

Gdzie ten plik się zapisuje? Bo robie tak jak jest w instrukcji file zamykam ten injector i zaden nowy plik mi się nie pojawia. Wytłumaczy mi ktos to?

Ten plik pojawi się obok tego pliku, do którego wstrzykiwałeś czyli domyślnie w folderze Combat Arms/Game

1075466053.png

LookIamDead.png

5747.jpg

21552.gif ;ppp

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowanie poradnik mi pomógł, bo w googlach tego niebyło a ty mi z nieba spadłes z tym poradnikiem na 100 % zostawiam +.

@400 post

ywug.jpg

Smacznego

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pobrałem ten program z linku i przy uruchamianiu mam błąd ;(

beztytuuq.gif

Prosze o pomoc

bluesygnatura.png

Signature by _Koniu

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sry za górnika ale tu powyżej zobaczyłem problem :

@Up tak możesz dostać bana za każdą podyfikacje przykład kto dostał :

-Lenart

-Ja ( dokładnie za m16a3 )

Zdjeły mnie GL bo screena wysłały do nexona :(

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...