Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Opis Gry] Runes Of Magic

Darkkaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem sporządzić, krótki opis gry. Życzę miłej lektury. ; )

rom_logo.jpg

Runes of Magic to kolejny dobry tytuł, który przydałoby się przedstawić. Taborea to typowa kraina fantasty, w której czekają nas setki potworów, lokacji, podziemi oraz bossów. Generalnie grafika jest dobra i nie mam jakichś negatywnych spostrzeżeń oprócz tego, że zerżnęli interfejs z World Of Warcraft. Jedyne co mnie zaniepokoiło, to że gdy przebywam w mieście, w którym jest bardzo dużo osób, gra ma ściny po mimo, że posiadam sprzęt lepszy od wymaganego. Odgłosy, np. potworów są świetnie dopasowane. Atak wilka bądź innego zwierzęcia jest idealnie odwzorowany. Sama muzyka w grze jest miła dla ucha i pięknie dopasowana do klimatu gry. Niestety utworów jest mało i momentami zapada cisza.

Podczas tworzenia postaci mamy możliwość wybrania ośmiu klas: zwiadowca, kapłan, mag, rycerz, wojownik, łotr, druid oraz strażnik. Mamy również możliwość wyboru rasy: Człowiek bądź Elf. Kolejnymi opcjami jest możliwość wybrania koloru oczu, włosów, brody, a nawet kolor skóry. Również możemy zmienić wzrost i rozmiary, niektórych części ciała.

Najważniejszą zaletą gry jest system dwuklasowości. Polega on na tym, że po zdobyciu 10-tego poziomu możemy wybrać drugą klasę. Dzięki temu systemowi możemy wykonywać wiele kombinacji rozwoju postaci, co czyni naszą postać unikalną. Jedną z kolejnych ciekawostek są elitarne umiejętności, które możemy zdobyć w zależności od wybranych przez nas klas.

Następnie mamy dostęp do własnego domu, który możemy udekorować jak tylko nam się podoba, wstawić manekina na zapasowy ekwipunek, skrzynię, w której będziemy przechowywać ekwipunek. Każdy w dowolnym czasie może obejrzeć nasz domek i również my możemy obejrzeć dom innych graczy.

Zadania w tej grze są zróżnicowane i bardzo ciekawe. Mogą one polegać na zdobyciu jakiś przedmiotów, przemieszczeniu się do jakiegoś NPC,a nawet są takie w których mamy cel poszukać (zgodnie ze wskazówkami) jakiegoś przedmiotu. Również mamy dostęp do 'Misji Dziennych', które możemy wykonać dziesięć razy na dzień. Wynagrodzeniem są Żetony Phiriusa, które możemy wydać na różne specjalne przedmioty i doświadczenie.

Jak w większości MMORPG'ów mamy możliwość kupna Mounta. Mountów jest bardzo dużo, od dzików, aż do pięknych rumaków. Przy niektórych Mountach mamy możliwość zabrania kogoś na przejażdżkę. Kupić je możemy za Diamenty, które są za realne pieniądze, bądź za Żetony Phiriusa i Punkty Areny.

Znudzeni zdobywaniem doświadczenia, zabijaniem setek potworów i robieniem tysięcy zadań możemy zabrać się za dodatkowe prace jak, np. Górnictwo. Dodatkowe prace pozwalają nam na tworzenie mikstur, uzbrojenia, a nawet pomoc dla gildii. W całej Taborei znajduje się miliony surowców, które będziemy mogli wykorzystać.

Kolejną ciekawostką są runy, które możemy użyć, aby zdobyć dodatkowe atrybuty w ekwipunku. Runy możemy łączyć dzięki czym stają one się silniejsze i coraz lepsze atrybuty nam dodają. Inną metodą wzmocnienia ekwipunku jest użycie specjalnych kryształów, które wiąże się z tym, że nasz przedmiot zostanie osłabiony.

Jedna z rzeczy, która jest znana z prawie wszystkich MMORPG'ów to tryb Drużyny. Dla znudzonych grą samemu i chcąc po współpracować, bądź udać się na jakąś instację mamy do wyboru taki tryb. Oczywiście razem możemy wykonywać zadania i walczyć z potworami. Gdy jesteśmy w drużynie i z potwora, którego zabijemy wypadnie przedmiot z nazwą o kolorze innym niż szary zostanie wywołana tzw. "ruletka". W ruletce mamy dwie możliwości. "Chciwość" i "Potrzeba". Osoba, która będzie miała większą liczbę od 1 do 100 dostaje dany przedmiot.

Podsumowując gra jest dobra, chociaż interfejs został nieźle zerżnięty z WoW'a. Runes of Magic cieszy się dużą popularnością, jak i dobrą oceną. Jeśli szukacie dobrej gry, która wciągnie was na długie godziny i przy okazji chcecie się dobrze bawić - RoM to dobry wybór.

To by było na tyle. Myślę, że opis jest dość szczegółowy i opisuje większość o czym powinniście wiedzieć. Chciałbym dodać, że opis nie koniecznie musi wam przypaść do gustu z powodu: powtórzeń, słabej jakości. W każdym razie mam nadzieję, że mój trud jaki zadałem sobie tworząc ten opis zostanie doceniony.

Pozdrawiam! wink.gif

Źródła z jakich korzystałem:

http://www.runesofmagic.com/pl/index.html

Własne doświadczenie.

Opis całkowicie stworzony przeze mnie, zakaz kopiowania na inne fora bez zezwolenia lub bez dodania kto wykonał ten opis.

@down

To nie oznacza, że nie miałem prawa do napisania innego opisu gry.

Btw. Jakoś nie widzę w podklejonych opisu gry. ;f

@edit2

Zmieniłem trochę wygląd, aby nie wyglądało to tak chaotycznie.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Było kilka razy link :

http://www.mpcforum.pl/topic/128931-opis-gry/

oraz

http://www.mpcforum.pl/topic/133576-opis-gry-runes-of-magic/

Wystarczyło użyć opcji szukaj...

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Beliaar oszczędź sobie takich wypowiedzi . W którymś temacie prosiłem o nowy opis gry . Podklejam .

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

z opisu wygląda na fajną zaraz pobiorę i zagram

+'sik leci za dobro robote

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a ja mam pytanko Rom to gra w której tylko klikasz na potwora i od razu atakuje czy taka jak metin2, czyli troche zręcznościowa:D

Volski666.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dawno nie grałem, ale jeżeli nic się nie zmieniło to zaznaczasz i on sam bije:P Zresztą, jak słusznie zauważył Darkaaj w pierwszym poście, to darmowy, troszeczkę pozmieniany WoW :P Grało mi się całkiem fajnie i pewnie grałbym do dzisiaj, ale nie grał żaden z kolegów, bo gra jednak swoje zajmuje i nikomu się nie chciało ściągać, samemu trochę nudno więc się przerzuciłem na troszeczkę lżejsze gry ;p

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

RoM jest raczej grą dla ekipy, tzn. fajnie się gra z kolegami, ale w pojedynke jest dosyć monotonnie. Poza tym trzeba poświęcić sporo czasu żeby rozkminić jak używać wszystkich opcji xD

Opublikowano

Gierka jest super :> Gram od początku chaptera 3 :> Z dosyć długą przerwą z powodów zdrowotnych, lecz znów wróciłem. Gra się fajnie, a zwłaszcza ze znajomymi, jak to w większości grach :>

Gra jest bardzo fajnie rozbudowana, oraz jest wiele promocji :> Polecam grę oraz + dla autora poradnika, bo jest dobrze zrobiony, lecz jak wyżej było pisane.. Mogło by być kilka screenów z gry :>

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...