Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt Gry Mmo

Mottomi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu poszukuję polskich mmorpg, no ale nic takiego jeszcze nie powstało, prócz projektu "szczerbiec" który nie ruszył z niewiadomych przyczyn.

Szukałem odpowiednich stron, firm, osób, które mają wiedzę na temat tworzeniu mmorpg, programowaniu, i tworzeniu grafiki. Udało mi się znaleźć kilka osób, ale prace nigdy nie ruszyły, gdyż nie mam wiedzy na temat tworzeniu gier.

Przejdę do rzeczy, nie będę owijał w bawełnę.

Chcę stworzyć, a raczej skopiować, i dodać coś od siebie do gry Eternal Lands , link do stronki: http://www.eternal-lands.com/

Gra kiedyś była dość popularna, lecz przez moderatorów, i administratora straciła większość graczy.

To oczywiście nie jest żaden WoW czy Lineage , ale może być podstawą polskiej gry.

Chcę tą grę w jakiś sposób skopiować, i pododawać, i pozmieniać niektóre elementy w niej, dać jej inną nazwę, i postawić jej serwer.

Jest to dużo lepsza gra od większości w co gramy, średnia wiekowa polskich graczy wynosi tam 19 lat, więc można śmiało pograć, potestować i się zastanowić nad jej duplikatem.

Projekt może wypalić tylko wtedy, gdy znajdzie się odpowiednia osoba która z chęcią pokieruje projektem, i pracą nad nim.

Obecnie na tym forum jest prawie 5k użytkowników, jeśli znalazły by się osoby które by stworzyły tutoriale w których byłby opis jak np zaprojektować daną planszę, lub inny obiekt to moglibyśmy wspólnymi siłami stworzyć naprawdę coś niesamowitego.

Obecnie administrator gry zarabia grubą kasę na niej (przy tych 200 online ^^), tylko dzięki temu że gra jest na tyle oryginalna że postacie w niej sprzedawane są nawet za 2500 $, tak jak to było 2 tygodnie temu.

Trochę namieszałem, ale myślę że wiadomo o co chodzi, gramy w zagraniczny syf, a przecież sami możemy coś stworzyć, od graczy dla graczy.

Opublikowano

Jak juz pisales nie masz o tym wiedzi.Nie chce Cie smucic ale taka gra to tygodnie,miesiace a nawet lata pracy i to z ludzmi ktorzy sie na tym znaja.Watpie czy znajdziesz kogos chetnego do posiecenia setek godzin pracy w tak niepewnej sprawie.

pozdrawiam

\m/ \m/

GG: 9261310

• 1 miesiąc temu...
Bywalec
Opublikowano

up ma racje napisanie gry to nie jest hop siup a potem boom trzeba być też dobrym programistą

.

Opublikowano

Przede wszystkim budżet ;]

Za 1000zł dobrej gry nie zrobisz to po pierwsze

A drugie bez zgranego TEAM i poświęconej pracy gówno zrobisz ;/

A Całe MPC nie będzie ci za FREE robiło dla ciebie MMORPG ...

bfh00x.png

ZAPRASZAM DO GALERII !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...