Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Help] Problem Z Instalacja Portów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio chciałem stworzyc sobie priva i szukałem poradnikow i znalazłem taki jeden mega tut

kierowałem sie nim i utknolem w 2 BIG PUNKCIE gdzie trzeba zainstalowac porty

http://www.mpcforum.pl/topic/140267-mega-tutorial-jak-postawic-od-podstaw-serwer-metin2/

ja wpisuje te komendy i nic pisze ze nie znalazł (not found) a mój plik z portami nazywa sie ports.tar a do komendy probowalem wszystko wpisac ports.tar.gz / ports.tar i inne komendy w tutku ale nie udalo sie

prosze o pomoc

moge dac + lub - jesli ktos az tak bardzo je chce za pomoc ^^

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

omg pewnie na hamachi nie sciagnie ci tak bo nie ma polaczenia besposrednio z internetem sciagnij gotowe pliki serwerowe np raina

85717998364074106058.png
Opublikowano

dajmy na to ze sciagne te pliki i co mam dac ta cala komende jeszcze raz? ( nie widzisz mojej nazwy uzytkownika ? xD) napisz co zrobic z tym rainem i potem jak dalej kierowac sie tutkiem i od czego zaczac

albo w ogule zrob mi serwa sam a ja tylko dodam wlasne haslo ID bla bla bla i tyle co?? no wlasnie ze nie bo nikt tk nie robi

ja musze zrobic sam ale mam doczynienia 1 raz z tymi rzeczmi ale nie grami bo grac to ja normalnie jak GM sie znam tylko gorzej z czescia gdzie trzeba robic z plikami serwerowymi cos

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

a jak dac tobie + ? gdzie to klikac / (jak mowilem ja mam konto dopiero 2 dzien)

Opublikowano

Żeby pobrać porty, musisz miec połączenie z internetem. Możesz je wywołać wpisując w konsoli:

dhlient ( nazwa karty )

gdzie nazwa karty jest to em0 le0 lub inna zalezy jaką masz w sysinstal>config>network>interface.

w calości powinno wygladać to tak:

dhclient em0 [ENTER]

lub

dhclient le0 [ENTER]

lub

dhclient de0 [ENTER]

W zależności od tego jaka karte wybrałeś w interface tak jak już wyżej napisałem.

Oczywiście musisz w VM czy tam w VB wybrać karte NAT tak jak na SS.

freebsd004.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ja wrogom podziękuje gdy przyjdzie czas na rewanż... 

Opublikowano

dzieki za pomoc dam ci + powiedz jak to sie robi ale i tak cialge pisze NOT FOUND (co ja zle pisze comende czy co?)

Opublikowano

nagle wyskoczyla mi wiadomosc "error opening archive : failed to open ports.tar.gz no such file or directory" chociaz cos innego pisze niz not found ale i tak nie wiem co dalej

Opublikowano

dzieki za pomoc dam ci + powiedz jak to sie robi ale i tak cialge pisze NOT FOUND (co ja zle pisze comende czy co?)

Opublikowano

nagle wyskoczyla mi wiadomosc "error opening archive : failed to open ports.tar.gz no such file or directory" chociaz cos innego pisze niz not found ale i tak nie wiem co dalej

System nie może odnaleźć plików ports bo ich nie pobrałeś a wpisałeś komende :

tar zxvf ports.tar.gz

która służy do wypakowania plików.

Ja wrogom podziękuje gdy przyjdzie czas na rewanż... 

Opublikowano

troszke po szperałem w wielu poradnikach i wpisalem komende zeby sam mi sciagna ta packe ale pisze ze nie mam acces no to jak mam nadac tutaj te uprawnienia admina ?

tak ja to robilem ale znalazłem komende na dowload tych portow :P (co ja sobie myslalem) a ja myslalem ze to ja mam to pobrac ale i tak nie mam tych uprawnien

Opublikowano

dalem ci juz 2 + xD

znaczy ze raz dalem ci +a a potem 2 raz dalem ci +a

Opublikowano

o jezu teraz to sie wkopalem

sprawdzilem ten link czy da sie na niego wejsc w ogule a tu problem 404 not found hhhahahahaha

dacie mi link z portami zeby zrobic serwer? tylko juz testowany

Opublikowano

jak mam sciagnac jakis port ?

czy sui to porty ? ja nie znam sie na tym zabardzo tylko chcialem sie pobawic jako GM (np: nowe bronie , dmg , skille nowe zrobic)

a tak w ogule mozna zrobic wlasny skill? jesli tak to moge prosic o link do tutka bo mam nie jeden pomysl na skille

Opublikowano

a porty to inaczej port map ? jesli tak to dacie link do najbardziej polecanego i dobrego bo jak wezme sobie jakis szajs no to serwer bedzie szajs a tak czy siak bedzie szajs bo on jest 4fun

Opublikowano

a dobra ide do mojego kolegi co zna sie na kompach o 1000000 razy lepiej od ciebie bo wole poczekac 6 godzin az wroci z pracy niz sluchac ciebie

prosze o zamkniecie tematu bo i tak nie pomaga mi puki co

Opublikowano

nikt ? czlowieku wystarczy ze sciagniesz gotowe pliki , odpalisz , skonfigurujesz i juz bo TAK TO NIE SCIAGNIESZ PORTOW BO NIE MA BEZPOSREDNIEGO POLACZENIA Z NETEM ...

85717998364074106058.png
Opublikowano

sluchaj

serio wejdz na ten poradnik

http://www.mpcforum.pl/topic/140267-mega-tutorial-jak-postawic-od-podstaw-serwer-metin2/

popatrz na PUNKT 3 z mysql

gdy wpisuje 1 komendę pisze ze can't i komenda

a jesli muwisz zeby pobrac gotowce i skonfigurowac to napisz mi to wedlug wzoru

jakie pliki:

link

link

link

gdy rozpakuje wszystko do 1 foldera co zrobic krok po kroku np: włacz to i to a potemto i to a nie skonfiguruj i niby na co mam kliknac

a problem z portami rozwiazany

Opublikowano

na co czekam ? przeczytaj go sobie czlowieku i komentarze chociaz te pierwsze 6 ty nie mozesz mi napisac co zrobic ?

Opublikowano

ciezko wejsc na ten lin co az tak glowke przegrzeje ?

http://www.mpcforum.pl/topic/142879-tuttworzenie-serwera-hamachi/

tam msz wszystko ...

85717998364074106058.png
Opublikowano

O BOZEEEEE mi nie chodzi o link bo wiem gdzie on jest w wczesniejszym poscie tylko chodzi mi oto czy ty nie mozesz zrobic listy z rzeczami do dowloadu z wszystkim z sklepami npc itd ?? a potem tylko sie to polaczy tym virtual bozem i juz tylko powiedz co i jak a nie pokazuj tego lipnego tutka bo skad mam wiedziec na jaki hamachi kliknac bo to jest jak szukanie igly w stobie siana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...