Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulubione Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Chciałbym się was zapytać jakie jest wasze ulubione Anime ??

Proszę o pisanie w takiej formie o ile jest to możliwe.

Nazwa Anime: Naruto Shippuuden.

Fabuła: Naruto Shippuuden opowiada o pewnym chłopcu który marzy, aby zostać Hokage. Akcja toczy się dawno, dawno temu kiedy żyli Ninja. W Naruto Shippuuden mieszkańcy Konohy próbują unicestwić tajną organizację Akatsuki, ponieważ owa organizacja chce schwytać wszystkie Bijuu (inaczej wszystkie demony).

Bohaterowie: Głównym bohaterem jest Naruto, chłopak o blond włosach i niesamowitej ilości chakry. Sasuke jego najlepszy przyjaciel, który oddał się pod władze Orochmiaru po to, aby ten go wyszkolił, a następnie przejął jego ciało. Sakura towarzyszka Naruto w misjach oraz jego przyjaciółka, Naruto jest w niej zakochany.

Dlaczego warto to oglądać: Dlatego że te Anime bardzo wciąga, dużo przygód, dobra fabuła oraz niezłe sceny z walk.

Nie zżynałem z żadnego forum, więc proszę nie komentować typu "wikipedia rulez".

Mam nadzieje że takiego tematu nie było, bo nie mogłem znaleźć, pozostawiam wam resztę zadania.

13891.jpg
22193.png
6148.gif
5397.jpg
Opublikowano
Witajcie,

Chciałbym się was zapytać jakie jest wasze ulubione Anime ??

Proszę o pisanie w takiej formie o ile jest to możliwe.

Nazwa Anime: Naruto Shippuuden.

Fabuła: Naruto Shippuuden opowiada o pewnym chłopcu który marzy, aby zostać Hokage. Akcja toczy się dawno, dawno temu kiedy żyli Ninja. W Naruto Shippuuden mieszkańcy Konohy próbują unicestwić tajną organizację Akatsuki, ponieważ owa organizacja chce schwytać wszystkie Bijuu (inaczej wszystkie demony).

Bohaterowie: Głównym bohaterem jest Naruto, chłopak o blond włosach i niesamowitej ilości chakry. Sasuke jego najlepszy przyjaciel, który oddał się pod władze Orochmiaru po to, aby ten go wyszkolił, a następnie przejął jego ciało. Sakura towarzyszka Naruto w misjach oraz jego przyjaciółka, Naruto jest w niej zakochany.

Dlaczego warto to oglądać: Dlatego że te Anime bardzo wciąga, dużo przygód, dobra fabuła oraz niezłe sceny z walk.

Nie zżynałem z żadnego forum, więc proszę nie komentować typu "wikipedia rulez".

Mam nadzieje że takiego tematu nie było, bo nie mogłem znaleźć, pozostawiam wam resztę zadania.

ja oglądam naruto na jetix jestem przy 105 odcinku i czy wiesz kiedy bedzie lecieć naruto ?

Opublikowano
Nazwa Naruto
Bohaterowie
Sarutobi trzeci hokage
sarutobi.GIF
Wiek:około 70 lat Jego techniki(justu):Shuriken Kage Bunshin no Jutsu, Fuuinjutsu Shiki Fuujin, Doton Doryuuheki i wiele innych. Spotykamy go w pierwszym epizodzie/tomie mangi. Jest to przemiły(no ale nie aż tak) staruszek.Był wybrany na Hokage dwa razy. Kiedy Yondaime poświęcił życie by uratować wioskę przed Kyuubim , Sarutobi spowrotem wrócił na na swoją dawną pozycję ,chociaż był już bardzo stary. Uczył się u poprzednich dwóch hokage.Najbliższą osobą Sarutobi'ego był jego wnuk - Konohamaru, urwis który zawsze dążył do pokonania swojego dziadka, tylko po to by udowodnić, że nadaje się na następcę Hokage. Trzeci bardzo kochał swojego wnuka. Zadbał oto by jego nauczycielem był elitarny ninja w wiosce, Ebisu. Dziadek patrzył na wszystkie wygłupy Konohamaru z przymrużeniem oka. To on wymyślił test który polegał na odebraniu jouninowi odebranie dwoneczków. Cóż ale każdy musi kiedyś zginąć, ta zasada obowiązuje nawet Hokage. Sarutobi stworzył technikę, a następnie ta technika zabiera każdemu duszę kto jej użyję, więc został zabity przez swoją technike.

Naruto

img241387087.jpg
Tytułowy bohater naszego wspaniałego animemangi. Naruto nie jest zwyczajnym shinobi Konohy jest tak zwanym Jichuuriki to znaczy że może kontrolować Bijuu ( jest to Demon, w świecie Naruto istnieje 9 takich demonów w tym właśnie Kyuubi którego ma w sobie Naruto). W dzień urodzin Naruto Wioskę Liścia zaatakował Dziewięciu Ogoniasty Lisi Demon (Kyuubi) 4th Hokage żeby urotować mieszkańców Konohy (tych którzy przeżyli Konoha poniosła duże straty) musiał użyć zakazanej techniki pieczętującej dzięki czemu mógł dusze Kyuubiego zapieczętować w Naruto niestety ten kto użyje tej techniki po chwili umiera.

Od tamtego dnia Naruto był skazany na życie w wiecznym niebezpieczeństwie ze strony Akatsuki ( Grupa składająca się z 9 członków starających się zdobyć wszystkie Demony i Poznań nowe techniki ). Naruto również nie był lubiany przez mieszkańców Konohy którzy widzieli w nim tylko Demona z którym nie chcieli mieć nic wspólnego. Jego rówieśnicy prześmiewali się z niego ponieważ Naruto wychowywał się bez rodziców. Gdy Naruto zostaje Geninem trafia do grupy Razem z Sakura (Jest w niej zakochany) i z Sasuke (Sakura jest w nim zakochana a Naruto niezbyt go lubi) Ich stosunki początkowo nie są za dobre zmienia się to podczas egzaminów na chunina gdzie musza stawić czoła różnym niebezpieczeństwom. Ich wychowawcą jest genialny Hatake Kakashi (jest także nazywany Kopiującym ninja z powodu jego Sharingana którego ma w lewym oku) Kakashi nie poświęca wiele czasu Naruto i Sakurze zajmuje się treningiem Sasuke. Naszczęście Naruto zostaje uczniem Jiraiy jednego z Legendarnej trójki shinobi Konohy. Uczy on Naruto technik:

- Rasengana

- i techniki przywołania.

Sasuke chce pomścić swój klan zabijając swojego brata Itachiego z tego powodu Sasuke ucieka z Konohy do Orochimaru (jest to drugi z trójki shinobi) który potrzebuje jego ciała żeby muc poznać wszystkie techniki świata a nie może tego dokonać bez Sharingana którego ma Sasuke. Naruto i Sakura postanawiają że uratują Sasuke który tego wcale nie chce. Naruto wyrusza z Erotomanem na 2 letni trening. Po powrocie razem z Sakurą (Sakura zostaje świetnym shinobi medycznym jej nauczycielka jest Tsunade 5th Hokage) starają się jak najszybciej uratowac Sasuke na razie bez powodzenia. Naruto jest bardzo oryginalnym Shinobi na początku wpada ciągle na jakieś głupie pomysły podpadający w ten sposób innym. Jest również troszeczkę zboczony (to pewnie przez to że spędza dużo czasu z Jiraiyią pustelnikiem erotomanem).
Techniki Ninja

-Katon, Goukakyuu no Jutsu - Shinobi nabiera oddech poczym zionie na przeciwnika falami ognia, technika bardzo dobra ponieważ ninja ktory robi tą technike nietraci za duzo chakry lecz sama technika jest bardzo efektowna.
Innymi słowy.
Katon, Goukakyuu no Jutsu to technika polegając na spaleniu swojego przeciwnika przy pomocy ognia ( niby proste ^^).
Katon - inaczej ogień, ród Uchiha specializował sie w technikach powiązanych z ogniem.

-Sharingan -Jest to tak zwany ''blood limit'', inaczej mówiąc atut ktory mogą używać, osiągnąc shinobi z własnego klanu, Sharinganem cechuje sie wysokopostawiony niegdyś ród Uchiha.

Shinobi który potrafi kontrolować swoj Sharingan potrafi przewidziec i błyskawicznie zareagować na ruch przeciwnika, sharingan potrafi kopiować techniki jak i je zapamietywac, dodaje szybkość oraz tępo reagowania.
Tym jakże cennym atutem mogą sie pochwalić miedzy innymi: Hatake Kakashi, Sasuke Uchiha, jak i jego brat Itachi Uchiha

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano
ja oglądam naruto na jetix jestem przy 105 odcinku i czy wiesz kiedy bedzie lecieć naruto ?

Skoro masz internet po co oglądasz w telewizji ?

Proszę oto strona www.naruto.wbijam - oby dwie serie oraz www.shippuuden.pl.

Na Jetix nie oglądaj, bo są polskie głosy i to psuje całe anime a na tych stronach po Japońsku z napisami.

Tutaj macie zdjęcie jeśli kogoś interesuje jak wyglądają.

akatsukiteambydangeroussy0.gif

Najsilniejszym z Akatsuki prawdopodobnie jest Uchiha Madara znany jako Tobi, następnie po nimi jest Pein lub Konan.

Jeśli myśleliście, że Itachi jest najlepszy to się myliliście.

Więcej na temat akatsuki zapraszam na wikipedie, oto link http://pl.wikipedia.org/wiki/Akatsuki

Edit: *ZiomQ*

Sarutobi został zabity z ręki Orochimaru.

Otóż nie ponieważ, Sarutobi stworzył technikę, a następnie ta technika zabiera każdemu duszę kto jej użyję, więc został zabity przez swoją technike.

13891.jpg
22193.png
6148.gif
5397.jpg
Opublikowano

Ciekawe skąd zrzynacie?

Pare moich ulubionych:

Kanokon

Naruto

Kanon 2006

Clannad

Air

Higurashi no Naku Koro ni

Higurashi no Naku Koro ni Kai

Opisy są w google więc nie będę spamował na milion stron...

Opublikowano
Najsilniejszym z Akatsuki prawdopodobnie jest Uchiha Madara znany jako Tobi, następnie po nimi jest Pein lub Konan.

Który to Tobi ? jak możesz zaznacz :) A wogle to myślałem że Uhicha Itachi jest naj naj śilniejszy :D

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano
Który to Tobi ? jak możesz zaznacz :) A wogle to myślałem że Uhicha Itachi jest naj naj śilniejszy :D

Ten po środku, w okularkach lecz on niema okularków tylko w tym obrazku jakoś takoś, masz informacje na wikipedia, google.

Wracając do tematu, ludzie piszcie wasze anime ulubione.

No nie mówcie mi ze Dragon Ball'a nie oglądaliście np.

13891.jpg
22193.png
6148.gif
5397.jpg
Opublikowano

Dragon ball sux soul eater rox tam jest wiele bohaterów a ja wymieni jednego mojego ulubonego Stein

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?

Opublikowano

To oglądasz gówno, prawdziwe Naruto jest krwawe, wystepują wulgaryzmy oraz brutalne akty jak i pod konteksty erotyczne, a ty oglądasz to wszystko wycięte i z pozmienianymi kwestiami ;]

2006-2010

Opublikowano

SPOILERY!!!!!!@!@!!!!!!!!!!!!!!!!!!@!@!@!!!!!!!!!! : W obecnej formie jak to z mangi wynika to Pein jest najsilniejszy nasz kochany Madara niestety jest w zuej formie (ale mam nadzieje ze wydlubie oczy Saskowi xDDD) a Itachi nie żyje (manga spoilers srx xD)

Animes?

1.GTO (\m/)

2.Bleach

3.FMA (Fullmetal Alchemist)

4.Love Hina (Sweeety!!!! xD)

5. Naruciak

6.Rycerze Zodiaku (klasyka, sentyment xD)

7.DBZ?? :D

Opublikowano
SPOILERY!!!!!!@!@!!!!!!!!!!!!!!!!!!@!@!@!!!!!!!!!! : W obecnej formie jak to z mangi wynika to Pein jest najsilniejszy nasz kochany Madara niestety jest w zuej formie (ale mam nadzieje ze wydlubie oczy Saskowi xDDD) a Itachi nie żyje (manga spoilers srx xD)

Niby tak, ale zwróć uwagę na to, że Pein jest liderem Akatsuki, ale słucha się Madary, fakt Madara jest założycielem Akatsuki, lecz to nie zmienia faktu że teraz jest tylko i wyłącznie normalnym członkiem, a tak szczerze to nie wiadomo kto jest najlepszy nie poznaliśmy ich całej mocy, Kisiel się coś ociąga. Wracając do tematu piszcie dalej.

13891.jpg
22193.png
6148.gif
5397.jpg
Opublikowano

Myśle że słucha się Madary gdyż wie że on może doprowadzić Akatsuki do celu czyt. panowanie nad światem. Zresztą Pein z wielu powodów może słuchać się Madary a to nie oznacza że jest słabszy od niego :P. A i ta sklejka Aka jest do dupy Obito=Tobi? Prawie pewne jest że to nieprawda xD.