Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Lagi..

Beju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam pewien problem ponieważ mam lagi, ale nie są to ściny tylko. inne lagi.. hmm Załuzy ze złapałem laga i ja mogę sobie biegać itp.. A inni stoją w miejscu i taki lag trwa zazwyczaj 3-4 sek... Jest jakaś rada na to ?? Mam wyłączone wszystkie programy... A i mam internet Wi-Fi ale 4mb/s więc nie wiem w czym problem a Komputer : Intel® Pentium® 4 CPU 1.60GHz , 768BM ram. Komp jest słaby wiem ale gra powinna działac. i nie pisać komentarzy typu: Ale masz słabego kompa kup sobie lepszego -.-... Dzięki i Pozdrawiam.

Opublikowano

Prawdę mówiąc masz za słabego kompa.

Słaby procesor mało Ram .

To może być przyczyną lagów .

Słuchaj ale jak miałem neta 2mb/s tylko przez USB to działało normalnie, a i w kazdych grach internetowych mam te lagi ;/ a tak nie było i nie wiem co jest grane ;//

Opublikowano

Hmmm.

Wszystko możliwe że coś blokuje twoje połączenie internetowe.

Jakieś zbędne programy typu Antywir czy Firewall.

Mogą być to również wirusy .

Miałem kiedyś coś takiego ale skan dobrym antywirem Nie avastem ani innym gównem zaradził mojemu problemowi .

Przeszło .

9368_gold.png

Opublikowano

Hmmm.

Wszystko możliwe że coś blokuje twoje połączenie internetowe.

Jakieś zbędne programy typu Antywir czy Firewall.

Mogą być to również wirusy .

Miałem kiedyś coś takiego ale skan dobrym antywirem Nie avastem ani innym gównem zaradził mojemu problemowi .

Przeszło .

mam Noda32 z licencją i skanowałem nim nie 1 raz kompa i nie wykrywa nic.. A lagi nadal są ;/ Stawiałem na nowo system i mam nowy system i też są te lagi .. a kompa nowego będe mieć w wakacje, i chciałbym coś poradzić żeby przetrwać do Wakacji ;p.. Czekam na dalsze wypowiedzi

EDIT@ już wolał bym te ściny gry niż te lagi co teraz mam.. Bo się grać nie da ;/ Jeszcze ktoś spróbuje mi pomóc ?!

Opublikowano

mam Noda32 z licencją i skanowałem nim nie 1 raz kompa i nie wykrywa nic.. A lagi nadal są ;/ Stawiałem na nowo system i mam nowy system i też są te lagi .. a kompa nowego będe mieć w wakacje, i chciałbym coś poradzić żeby przetrwać do Wakacji ;p.. Czekam na dalsze wypowiedzi

EDIT@ już wolał bym te ściny gry niż te lagi co teraz mam.. Bo się grać nie da ;/ Jeszcze ktoś spróbuje mi pomóc ?!

To co że masz antywira z licencją ...Nie musi wyszukiwać niektórych wirusów.

Pobierz jakiegoś Malvare Detector i nim skana walnij .

Zobaczysz coś znajdzie .

Przy okazji wyszyść troche śmieci za pomocą komendy : Uruchom > %temp%

9368_gold.png

Opublikowano

czyli trzeba wszystko z tamtad usunać?

Możesz usunąć wszystko.

To są śmieci osiedlające się od wędrowania po stronach internetowych czy też stare instalatory.

Nic się nie stanie jak je wywalisz.

one są zbędne i zajmują tylko miejsce na dysku .

9368_gold.png