Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dylemat]Strach Czy Zbrojka ? [Metin2 Pl ] Sura Wp

AppCore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie co lepsze do expa i pvp zbrojka czy strach ? mam 36 lv Ostrze M i wir na 16

Jesli np . strach wytlumaczcie dlaczego jak sie sprawuje na poziomach (m , g , p )

Z góry Dziękuje

Pozdrawiam ;P

sygansnns.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Powered By AppCore

Opublikowano

Z tego co slyszalem to strach na PL oraz wiekszosci serverow jest zbugowany, wiec jestem za Zbrojka.

Licze na + :)

Jeśli podoba Ci się moja praca daj +                   

Opublikowano

Zbroja przydaję się na mniejszych lvl, kiedy potwory zadają małe obrażenia. Strach odwrotnie.

Przykładowo:

Mob uderzy cię po 1000.

Strach zmniejszy jego atak o 20% czyli uderzy 800.

Zbroja doda Ci 100 defa czyli uderzy 900.

Są to tylko przykładowe wartości. Strach na P daję 36% mniej otrzymywanych obrażeń, a Zbroja na P daje około 150 defa (przy 90 int)

EDIT: robercik - masz przestarzałe informacje, bo Strach działa jak należy.

Opublikowano

Wp zależy od Ciebie jak go rozwijasz

Ja proponuje do expa czarowane czarowana strach na PvP przyjdzie czas. Wpierw obowiązki później przyjemności;] ps wystopuj exp i zarabiaj na 35 bardzo prosto na metkach zazdry

a co do PvP ... Jeżeli planujesz długi exp to do 70 -80 moim buildem później sobie cofniesz na palucha ;]

Ale rób co chcesz Wiem ze sura czarowane czarowana strach/wir paluch w dt koxi chociaż do dt lepszy strach bo moby do Cb nie lecą ;]

Opublikowano

Szkoda tylko, że czarowane wlazło na 19 chyba, że masz jeszcze inne skile na 1 punkcie. No, ale do wracając do tematu to strach jest tańszy i szybciej go wbijesz na G. Nieraz można spotkać, że te KU po prostu leżą na ziemii, jak nie to ktoś je sprzedaje np. po 5-15k. Czarowana zbrojka, trochę więcej, ale jak czytam BeautifulLie to chyba lepszy strach.

Opublikowano

@jak up

rób zbrojkę :) dlaczego? z doświadczenia wiem ze zbrojka dużo bardziej pomaga zarówno w expie jak i przy metkach... wiem z wlanego doświadczenia ;) niema to jak np 80 defa więcej + 20% na odbicie :) nawet bufa nie trzeba :) PS jako 3 rób wir

yyakuza.jpg

Opublikowano

Zbroja ponieważ dodaję obrony lepiej się expi wiecej deffa ;) :unsure:

65776504175913733440.png

00354592618056377658.jpg

Opublikowano

Ja proponuje jesli chcesz typowo postac do expa to Ostrze Zbroja Strach Wir sam jade takim buildem i jest niezle :) ale znow w pvp zawodzi

314bb0jza5x.th.jpg

Górnik Zabrze & GKS Katowice & RoW Rybnik & Wisłoka Dębica

To nie moda głupia pało , tylko zgoda jakich mało !

GÓrNY SLONSK

Opublikowano

Zbroja - dodaje defa + % obrażen idzie do potworka. to nie odbija się tylko ileś procent idzie na potworka.

Czyli np. Jeśli np potworek wali ci po 100 to jesli np w zbrojce masz 20% odbicia to 20 obrażen idzie do niego :)

Najbardziej hardcore build na sure Wp jest:

Ostrze > wir > palec > rozpro :D

Trudno ale potem w PvP miodzio :D

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...