Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro, Kradzież

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć... kupiłem 2 tygodnie portfel z allegro, wpłaciłem z góry wydawało się wszystko w porządku po zaksięgowaniu kasy na jego kocie ziomek mnie olał... nie odpowiadał na pytania i komentarze...

po upomnieniu go o negatyw napisał na stronie że wysłał towar bezczelnie kłamiąc... wystawiłem mu negatywa i formularz o spór...

jak mogę jeszcze uprzykrzyć mu życie? czekam na wasze odpowiedzi, mam zamiar wygrać tą sprawę... nie pisać mi durnych postów bo poleci report.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Normalnie idziesz na policję :) Jeżeli masz ukończone 18lat.

Mój kumpel też miał taką sytuację i gitara :P dostał prowizję

Rozdaje Plusy ! Wyślij SMS o treści ,,Chcę Plusa'' na numer ,,8257''.Koszt SMS to 10000PLN z groszami.Oddzwonimy

Opublikowano (edytowane)

nie musi mieć 18 lat aby wytoczyć komuś proces ... a tym bardziej zgłosić kradzież ....

po prostu najpierw napisz do zespołu allegro aby zajęli się delikwentem, najlepiej jeśli masz screeny z rozmowy z nim, dowody wpłaty itp. jeśli allegro nic nie wskóra idziesz na policję i zgłaszasz kradzież, jeśli jakimś cudem chcieli by osobę pełnoletnią to poproś mamę, powinna się zgodzić bo to była jej kasa ;) (pewnie Ci dała, bo wątpię żeby w tych czasach osoby poniżej 18 same zarabiały a kasa z wakacji się skończyła pewnie ^.^)

@down

puknij się w czoło ...

Edytowane przez Lenart
Opublikowano

Musi miec 18 lat, zeby kupowac przez allegro... pomysl zanim cos npiszesz lenart...

@EDIT

O jejku, dzieci sie wkurzyly i juz placza :'( Dawajcie wiecej -, bo i jak mam to w dupie :)

Opublikowano

Nie trzeba mieć 18-stki przecież dochodzą listy oni wiedzą wszystko z allegro o twoich danych zamieszkania itp... za wszystko zapłaciłem 20 zybla, nie wyśmieją mnie że za tak marną sumę przychodzę na policję ^^?

tu jest mój towar http://marwer.pl/pl/statusy/a/4EC53C9F18143D262351F323BE516C3B wyraźnie widać wszystko... piszę że towar wysłany nie łudźcie się to bujda.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Musi miec 18 lat, zeby kupowac przez allegro... pomysl zanim cos npiszesz lenart...

To ty pomyśl zanim coś napiszesz...

"Użytkownikiem Allegro może być osoba pełnoletnia. Osoby w wieku 13-18 lat mogą stać się użytkownikami Allegro na zasadach przewidzianych w Regulaminie Użytkownika Konta Junior."

Może być ale nie musi... Ja osobiście mam konto junior. Nigdy nie miałem problemów z zakupami. Klienci zachowują się kulturalnie i wyrozumiale. Jednak trzeba pamiętać że podczas kupowania nie ma żartów i trzeba zachować powagę.

Najlepsze co możesz zrobić to sprawę zgłosić na allegro i czekać na odpowiedz.

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...