Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zew. Karta Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się taką zrobić? Chodzi mi oto aby można było ją podłączyć przez ExpressCard do laptopa. Gdzieś w interniecie czytałem jak to zrobić ale nie moge znaleść.

To jest ukryta treść, proszę

Jak zrobić taką kartę?

35175.png

Moje motocykle: Kawasaki KLR 650, Honda MTX 80.

A zbieram na Yamahe R1 ^_^

LWG!

Opublikowano

cała karta to procesor graficzny i pamięć operacyjna (karty) musiałbyś zdjąć radiator i zamontować go do wew. obudowy z kablem wejściowym wewnętrznym (coś jak usb) cała filozofia...

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Takie cos niewypali zwróć uwage na szybkość usb a na szybkość pci-e

Magistrala PCI Express umożliwia, poprzez dodawanie linii, elastyczne, liniowe skalowanie potrzebnej szerokości pasma. Warstwa fizyczna architektury PCI Express obsługuje linie o szerokości lx, 2x, 4x, 8x, 16xi32x. Dane do przesłania rozdzielane są na poszczególne linie i kodowane według procedury 8B/10B. W ten sposób magistrala 32-liniowa uzyskuje maksymalny transfer 9,31 GB na kierunek. W trakcie inicjalizacji nadajnik i odbiornik synchronizują szerokość linii i częstotliwość przesyłu. Nie wpływa to na warstwę systemu operacyjnego ani oprogramowania i gwarantuje w ten sposób pełną kompatybilność ze standardami PCI.
nawet jesli uzywalbys usb 3.0 ok. (600 MB/s) to i tak bedzie to niezle karte mulic
Opublikowano

Tak wiem ale ja nie mówiłem o usb dałem tylko przykład do tego trzeba mieć specjalne wejście do tego będzie mniej wydajna bo to będzie port zewnętrzny

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

SirVander zew. karta graficzna to karta podłączana przez Express Card Do kompa. Dopiero do karty się podłącza 2 ekran i na nim sie gra.

35175.png

Moje motocykle: Kawasaki KLR 650, Honda MTX 80.

A zbieram na Yamahe R1 ^_^

LWG!