Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wolno Działający Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. zrobiłem serwer wszystko działa ale cos dziwnie wolno chodzi mój serwer tzn klikam na misje i musze czekac 20s zeby sie wlonczyla, ide pod npc to mi sie pojawia po jakims czasie nie wiem czemu tak jest. dałem 1gb ramu na serwer a mam 1,6gb chyba dobrze ustawilem

tak więc kto mi może pomóc bo sie chciałem GM'em pobawic a tu klapa ledwie sie w potwora zamieniam... a gra działa płynnie...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Myślę że wina jest po stronie neta...

A jaki masz system i przy okazji jaki net (szybkość)

Opublikowano

to mam prośbe niech mi ktos postawi serwer na 1 dzien i da mi GM'a bardzo bym prosił :)

bedą *5 za tę niewielką pomoc ;)

@UP

ale 3.0 na 1 osobe to chyba 2x rdzeniowego nie trzeba..

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Moze byc i 6.0 w 1 rdzeniu, a bedzie sie przymulać.

Z procesorem nie jest tak jak z ramem, że na serwer dasz 1Gb i na klienta zostanie ci 600Mb.

Aby wszystko płynnie chodziło to najlepszy jest procesor 2 rdzeniowy - 1 na serwer, 2 na klienta.

Jak masz 2 kompa to spróbuj klienta odpalić na 2 kompie, a na tym postaw serwa i sprawdz.

Jeżeli pomogłem daj + ;]

Zrewanżuję się przy najbliższej okazji.

sygna1p.jpg1398204485.png

Budowniczy
Opublikowano

Dokładnie-na jednym rdzeniu raczej równocześnie nie zagrasz.

Jeśli chcesz to mogę ci dać gma na te pare dni na moim serwku hamachi , na razie będę go dopieszczał i jest pusty ale pełnosprawny :P

Ale jest włączony najczęściej tylko 15.00-20.00

Ja przed wakacjami też się męczyłem ze stawianiem serwa na sempronie 2 ghz i 1,3gb ramu i po 10 sekundach gry dostawałem jednego wielkiego laga chociaż użycie procesora miałem na 80-90% ;)

To jakby co- pisz na priv.

Opublikowano

Powime tak, mam taki sam procesor, po wystartowaniu serwera kliknij CTRL+ALT+DELETE, pojawi się takie okienko, wejdź w zakładkę 'Procesy' i znajdź proces który najwięcej zżera Procesor, kliknij PPM i ustaw priorytet na najwyższy, teraz włącz klienta, będzie trochę się przymulał ale serwer będzie hulał :)

Proszę o + ;)

Na 100% zadziała ;D

Opublikowano

a ja myśle ze masz malo ramu :D (hociarz to mi przyszlo 1 na mysl xD ) pewnie virtual pc szwankuje lub procesorek ;d

Opublikowano

RAM jest dobry ^^ Najgorszy zapewne ma NET,potem procesor, a RAM ma dobry, na 30 osób bez lags spokojnie ^^ Ja miałem 512 i 7+ osób no lags ;)

Teraz mam o wiele więcej ;)

Opublikowano

Witaj.

Tak jak mówili poprzednicy na 1 rdzeniu nie możesz raczej zagrać i hostować serwera jednocześnie.

Jeśli masz 2 komputer to 1 komputer zostaw w spokoju niech hostuje serwera a na 2 komputerze możesz grać...

Pozdrawiam.

Reputacja jest mi obojętna, jeśli jednak ci pomogłem możesz dać +.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...