Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomagam W Tworzeniu Otsów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomagam ludziom w tworzeniu własnego servera w tibi w tym temacie pomagam w tworzeniu bazy itd .

Moja pomoc obsługuje

Ots

XML

SQL

na windows xp vista 7

najlepiej jak masz kabel i nie masz rutera to ułatwia prace

Wzór prośby

najpierw staracie się zrobić ots poradnikiem mojego brata:

To jest ukryta treść, proszę

jak wam coś nie wyjdzie to piszecie tak

1 . rodzaj silnika XML czy SQL

2 . z czym problem z bazą z configami itd

3. i to wszystko

Staram się być pomocny

• 2 lata później...
Opublikowano

Problem z sms shopem. Mam konto na paygol itp wedlug poradnika

To jest ukryta treść, proszę
Wszystko zrobilem mam pliki skonfigurowane i mam problem, gdyby nie silnik visum gold 8.6 to by all dzialalo bo sprawdzalem, ale ze jest to silnik ten a nie inny no to mam problemik. Mysle, ze pomozesz. Mam ustawione na testing usluge w paygol i tkjb na stronie moge wiec wszystko robic tkjb za darmo dodawac sobie punkty. Ok wiec wpisuje login, wybieram oferte i potwierdzam teraz wyskakuje mi okno z platnosci wszystko jest OK potwierdzam i wyskakuje ptaszek (bez skojarzen). Przenosi mnie do sms shopu (oferta) i mam 0 PP. Pomoge inaczej, zebys ty latwiej mogl pomoc mi. wchodze na bae danych sql (localhost/phpmyadmin) loguje sie wybieram swoja baze danych wybieram account i dane konto edytuje. W tym koncie daje Premium Points = 1000 i zapisuje. Na stronie pokazuje, ze nie dodalo, bo nadal jest 0 prosze o szybki kontakt. Najlepiej na gg: Pisz nawet gdy mnie nie ma, czy ktos kto zna rozwiazanie.

45790015 Godziny wieczorne siedze ale kto wie co zrobic to niech napisze rozwiazanie o kazdej porze.

Aa PS: na stronie logujac sie na passy goda mam layouta i wtedy dodatkowe opcje shop admin mianowicie. W zwiazku z tym looknalem tamto i zaskoczenie (przydziel punkty) <ta opcja dziala>. Lecz nadal jest problem jak zrobic zeby dodalo przez paygola. dzieki, mam nadzieje ze komus uda mi sie pomoc.
Opublikowano (edytowane)

Ale jezeli sie znasz to moglbys pomoc. A skrypty napisalem, ze all sa tylko cos przez localhost nie dodaje. Jest skrypt ze ma sie zalogowac na baze danych otworzyc konto i dodac punkty. Ale jest problem, ze nie dodaje. A i dodam, ze to jest podpiete do sql - czyli bazy danych serwera wiec nie wiem czemu piszesz, ze to z acc makerem. Jest problem w tym, ze baza danych cos nie zgrywa sie z reszta.

Edytowane przez MewaPL
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Acc Maker jest by Visum -< konkretnie VisumGold

Ale mam inne pytanie, zaczynajac prace nad 9.6 po utworzeniu bazy danych bez acc makera, poslugujac sie account managerem w tibii zakladajac konto w bazie danych nie ma tego konta w zakladce player, takze. i Jeszcze jakby ktos mogl dac jakis acc maker pod tfs 0.2.14 <9.6> (mystic spirit). Aby nie znote acc.

Edytowane przez MewaPL
Opublikowano

-- Ustawienia bazy MySQL
sqlHost = "localhost" ;-- adres ip lub hosta bazy danych
sqlUser = "root" ;-- nazwa użytkowanika bazy danych
sqlPass = "visumots" ;-- hasło do bazy danych
sqlDatabase = "VISUMGOLD" ;-- nazwa bazy używanej przez OTSa
sqlPort = 3306 ;-- port pod jakim pracuje baza
sqlKeepAlive = 0
mysqlReadTimeout = 10
mysqlWriteTimeout = 10

-- Ustawienia bazy SqLite
sqlFile = "data\visum.s3db" ;-- nazwa pliku stanowiącego bazę SqLite

-- Ustawienia bazy SQL
sqlType = "mysql" ;-- typ bazy
encryptionType = "plain" ;-- typ hasła

Jak widac mysql.

Opublikowano (edytowane)

malymi ale malo ma to do rzeczy, gdyz jest przeciez przez acc makera konto zakladane i all dziala vocation itp itd. Wiec nie wiem w czym problem a i oryginalnie przez tworcow tego ots jest tak ustawione wiec nie wiem.

P.S. Sprawdzilem i nie robi to roznicy. Wszystko to samo.

Ale rzucajac to moglby ktos podac link do downloadu jakies acc makera oprocz znote acc i gesior nwm zainstalowalem go poprawnie all dziala ale zaloze konto pisze, ze zalozono a chcem sie zalogowac to pisze, ze account nie istnieje sprawdzajac baze danych faktycznie nie ma go. Jedna dziwna sprawa uzywajac acc managera zakladajac konto i postac tez jej nie ma. Baza danych poprawnie zainstalowana a silnik to czysty tfs 0.2.14 mystic spirit --> protokol 9.60. A i jak instalowalem tego gesiora | Gesior 2012 tfs 0.2.13 -| to pisalo, ze polaczono pomyslnie. Nie wywalalo errorow. Nie wiem jeszcze jak cos moze pomoc w odpowiedzi mi to jedynie to, ze na koniec instalacji bylo podanie passow do admina jakie chcemy miec, a wiec podalem i na te jedyne konto da sie zalogowac. Jakby ktos mogl pomoc.

Edytowane przez MewaPL
Opublikowano (edytowane)

nie mam w takim razie pojęcia co może być źle, może wygraj od nowa xampp możesz też spróbować zamiast localhost wpisać 127.0.0.1 <br />

Edytowane przez rafaeru
Opublikowano

Nic nie dziala. A moglby ktos podrzucic acc maker 9.6 0.214 tfs mystic spirit <<silnik<< tylko nie gesior 2012 0.2.13- i znote acc bo nie dziala a unnamed acc nie ma download. albo jakis silnik tfs czysty pod 9.6 zeby acc maker byl pod niego/