Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Metin2 Virtual Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem ... - mam windows-a 7 64bit i nie mogę zainstalować Virtual PC który jest potrzebny do założenia serwera Metin2... Czy mógłby ktoś podać jakiegoś linka z wersja kompatybilną z win7 64bit... raz już założyłem serwer na XP i wszystko działało... teraz mam win7 i dupa

Bardzo proszę o szybką odpowiedź... Za pomoc oczywiście +++

Z góry dziękuję.... Mieszko

Sprawa jest błaha ale nie mogę sobie poradzić - znaleźć odpowiedniego tematu.

Oto fotka :D

vpcprobelm.jpg

Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

Przeinstaluj system, najlepiej na XP, a nie jakieś dennego windows 7 masz :>

Dobra, a tak serio to spróbuj nacisnąć PKM na pulpicie, potem właściwości, następnie ustawienia, i tam z 64 bity ustaw 32, daj zastosuj i OK, czy jakoś tak. Powinno pomóc :D aczkolwiek głowy nie daje sobie za to uciąć, bo może nie zadziałać.

Opublikowano

Dzięki wielkie :D jeżeli się uda jednym i drugim sposobem to daje wam po plusikuuuu :DD

Jeżeli ani jedno ani drugie nie zadziała to będę pisał jutro.

PS: Czy działa to sprawdzę dopiero jutro

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Mam taki sam problem jak autor tematu...

@WHITRESTAR - masz na myśli PPM? Jeżeli tak to wiedz żę w WIn 7 niema czegoś takiego jak właściwości na pulpicie.

@Lesnyczlowieku ; d - Użyłem tego wczoraj, instaluje sie, ale niema programu. W menu start pojawia sie "Windows Virtual PC" (i to jedyna ikonka) i prowadzi ona do folderu gdzie powinny być zapisane wirtualne maszyny. Może mi ktoś powiedzieć jak włączyć "program we własnej osobie"?

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^ - idź pan w chuj ! :D

Jak pomogłem daj +

Opublikowano

@Lesnyczlowieku ; d - Użyłem tego wczoraj, instaluje sie, ale niema programu. W menu start pojawia sie "Windows Virtual PC" (i to jedyna ikonka) i prowadzi ona do folderu gdzie powinny być zapisane wirtualne maszyny. Może mi ktoś powiedzieć jak włączyć "program we własnej osobie"?

zacząłem od sposobu nr. 2 - link

a teraz do SSoczeKK - jak wchodzisz w START -> WSZYSTKIE PROGRAMY -> to masz WINDOWS VIRTUAL PC -> WINDOWS XP MODE.

jak na to naciskam to mam coś takiego

98102466.jpg

jutro spróbuje od sposobu nr. 1 ;)

@WHITRESTAR - masz na myśli PPM? Jeżeli tak to wiedz żę w WIn 7 niema czegoś takiego jak właściwości na pulpicie.

PPM -> WŁAŚCIWOŚCI na samym dole -> ZGODNOŚĆ -> "URUCHOM TEN PROGRAM W TRYBIE ZGODNOŚCI ..."

Opublikowano

ja z tym xp mode mam jakies aktualizacje... a jak wlaczyc normalnie program jak na xp -,-'?

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^ - idź pan w chuj ! :D

Jak pomogłem daj +

Opublikowano

ja z tym xp mode mam jakies aktualizacje... a jak wlaczyc normalnie program jak na xp -,-'?

PPM->Właściwości(Properties)->Zgodność.Kompatybilność(Compatibility) i masz Uruchom program ze zgodnością(Run this program....) I se zaznacz XP i gitara. Upewnij się ze VPC masz na wersje na swojego win ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Dobra, a tak serio to spróbuj nacisnąć PKM na pulpicie, potem właściwości, następnie ustawienia, i tam z 64 bity ustaw 32, daj zastosuj i OK, czy jakoś tak. Powinno pomóc :D aczkolwiek głowy nie daje sobie za to uciąć, bo może nie zadziałać.

Naciskam tak jak mówisz ale wyskakuje mi to samo ... - patrz 1 post (zdjęcie)

Oczywiście mam Virtual PC 2001 SP1 niby pod XP ... czy mógłby ktoś jaśniej wytłumaczyć o co chodzi z tym VPC 64bit (pod windows 7)... po zainstalowaniu w moich dokumentach mam tylko pusty katalog "Wirtualne Maszyny". Jak klikam w START -> Wszystkie programy to mam Windows Virtual PC i jestem tam skrót do moich dokumentów -> katalog "Wirtualne Maszyny" oraz "Windows XP Mode".

http://www.komputerswiat.pl/download/3846/pobierz,windows-virtual-pc-64-bit.aspx

Ten link to chyba tylko aktualizacja jest.

Opublikowano

Naciskam tak jak mówisz ale wyskakuje mi to samo ... - patrz 1 post (zdjęcie)

Oczywiście mam Virtual PC 2001 SP1 niby pod XP ... czy mógłby ktoś jaśniej wytłumaczyć o co chodzi z tym VPC 64bit (pod windows 7)... po zainstalowaniu w moich dokumentach mam tylko pusty katalog "Wirtualne Maszyny". Jak klikam w START -> Wszystkie programy to mam Windows Virtual PC i jestem tam skrót do moich dokumentów -> katalog "Wirtualne Maszyny" oraz "Windows XP Mode".

Ten link to chyba tylko aktualizacja jest.

Nie sciągaj nic na XP, masz windows 7(też mam lecz 32 bit) Sciągnij VPC NA WINDOWS 7 64BIT I Po srawie... przy ewentualnych problemach ze zgodnościa XP SP3

Opublikowano

Nie sciągaj nic na XP, masz windows 7(też mam lecz 32 bit) Sciągnij VPC NA WINDOWS 7 64BIT I Po srawie... przy ewentualnych problemach ze zgodnościa XP SP3

Tak? Szukam już od tygodnia jakiegoś Virtual PC na win7 ... nic, same aktualizacje... nie kumam o co biega

Budowniczy
Opublikowano

Ja właśnie zainstalowałem vpc stąd i wszystko śmiga bez problemu:

http://www.komputerswiat.pl/download/3846/pobierz,windows-virtual-pc-64-bit.aspx

Mam windows 7 ultimate 64bit

Jak to zainstalujesz klikasz: start-wszystkie programy-windows virtual pc-windows virtual pc-i tam klikasz utwórz maszynę wirtualną, a resztę można się połapać, nie trzeba grzebać z plikami .vmc, wystarczy podać lokalizacje .vhd

Opublikowano

Ja właśnie zainstalowałem vpc stąd i wszystko śmiga bez problemu:

Mam windows 7 ultimate 64bit

Jak to zainstalujesz klikasz: start-wszystkie programy-windows virtual pc-windows virtual pc-i tam klikasz utwórz maszynę wirtualną, a resztę można się połapać, nie trzeba grzebać z plikami .vmc, wystarczy podać lokalizacje .vhd

Niestety ale nie mam tam czegoś takiego jak "utwórz maszynę wirtualną". Mam tylko "windows virtual pc" - przekierowuje mnie w moje dokumenty i w wirtualne maszyny (pusty folder). Mam również Windows XP Mode.

Jak w to kilkam to mam

98102466.jpg

Wygląda to w sposób następujący:

vpc.jpg

Opublikowano

lol... ale zemnie zj.eb ... dzięki wielkie wszystkim za pomoc :D dla ciebie kolego +++

Temat do zamknięcia :D Pozdrawiam - nie wiem czy jest tu gdzieś opcja "zamknij temat" ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...