Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut][Vb] Program Który Sprawdza Capslock

UppsiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Pokaże wam jak napisać program który będzie sprawdzał czy mamy włączanego Caps Loacka.

Jest to bardzo łatwe i przyda się do nauki początkującym ;)

Let's go!

1. Tworzymy nowy projekt i dajemy mu dowolna nazwę.

20512701.png

2. Dodajemy jednego button'a.

54685966.png

3. Dodajemy TextBox i klikamy na 1 raz na naszego TextBox'a.

4. Ustawiamy na ReadOnly.

32757776.jpg

5. Klikamy 2 razy na button1 i piszemy (albo kopiujemy xD )

If My.Computer.Keyboard.CapsLock Then
TextBox1.Text = ("Masz wciśniętego CapsLocka")  

I to wszystko :)

Chyba ze chcecie opublikować ten program to możecie zrobić buttona pod nazwa "Created by (Ty)" a potem nacisnac na niego 2 razy i napisać:

Process.Start ("twoja strona, profil, czy coś  ")

Zapisujemy i gotowe :rolleyes:

No i to wszystko ;)

PORADNIK I POMYSŁ W 100% BY UPPSIK.

All Rights Reserved!

Proszę o zdjęcie %

;)

Opublikowano

Nie jestem pewien czy ten tekst ma jakąś szczególną wartość Uppsik. Mogłeś pokazać kilka rzeczy, a nie tylko jak sprawdzić jeden przycisk ;) Nie mniej jednak pochwalam to że chciało ci się pisać, byle tak dalej, kolejny pewnie będzie lepszy.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Nie jestem pewien czy ten tekst ma jakąś szczególną wartość Uppsik. Mogłeś pokazać kilka rzeczy, a nie tylko jak sprawdzić jeden przycisk ;) Nie mniej jednak pochwalam to że chciało ci się pisać, byle tak dalej, kolejny pewnie będzie lepszy.

a ja ciebie nie rozumiem. wytłumacz dokładniej o co ci chodzi.

Opublikowano

Taaa... :D Ale jak ktos sie wezmie za pisanie programu to cyba zobaczy ze sa tam inne opcje :P

To jest poradnik dla poczatkujacych zeby sie nauczyli o vb :)

;)

Opublikowano

"a ja ciebie nie rozumiem. wytłumacz dokładniej o co ci chodzi." - o to że niemal każdy potrafi napisać takie, przepraszam, gówno, a takich tutoriali są tysiące. Można by spróbować napisać coś większego? :)

Co do słowa 'gówno' - chodzi o sam program, nie tutorial, bo pochwalam szerzenie wiedzy. Niektórzy mogli źle zrozumieć więc robię edit.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

"a ja ciebie nie rozumiem. wytłumacz dokładniej o co ci chodzi." - o to że niemal każdy potrafi napisać takie, przepraszam, gówno, a takich tutoriali są tysiące. Można by spróbować napisać coś większego? :)

Oczywiście, że można. Możesz napisać, chętnie zobaczymy co Tobie wyjdzie.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Nie wiem czy mam ochotę pisać dla forum gdzie siedzą prawie same dzieci. Z tego co widzę to ty, swoje tutoriale chcesz zabierać z forum, nie wiem więc czego chcesz ode mnie. Doczytałem chyba jeszcze ciekawszą rzecz, piszesz tutoriale żeby mod zdjął z ciebie Warny Jachu :D Żałosne. Mnie mój stan warn nie obchodzi i jeżeli miałbym coś napisać, to dlatego że mam taką ochotę.

Co do sygny - "Koniec kariery na MPC" - dalej cię tu widzę :<

Opublikowano

Nie wiem czy mam ochotę pisać dla forum gdzie siedzą prawie same dzieci. Z tego co widzę to ty, swoje tutoriale chcesz zabierać z forum, nie wiem więc czego chcesz ode mnie. Doczytałem chyba jeszcze ciekawszą rzecz, piszesz tutoriale żeby mod zdjął z ciebie Warny Jachu :D Żałosne. Mnie mój stan warn nie obchodzi i jeżeli miałbym coś napisać, to dlatego że mam taką ochotę.

Co do sygny - "Koniec kariery na MPC" - dalej cię tu widzę :<

Po 1. Odpierdol się od mojego ziomka.

2. Same dzieci? oczywiscie, tak mówi 90% tego forum.

3. Tutoriale zabrał z forum bo go właśnie takie frajerzyny na plaster jak TY wkurwiały.

4. Każdy pisze tutoriale i prosi o zdjęcie paru %. Co w tym złego? Aha zapomniałem, ty tu rządzisz.

5. Żałosne to są twoje komentarze gówniarzu. Chwalisz się, że tyle umiesz, a czego sam nic nie napiszesz? TO jest dopiero żałosne.

6.Co do jego sygny. Oddał konto koledze. Więc Tam są drzwi i zamknij je z drugiej strony.

Opublikowano

Edit. Zmieniłem zdanie, edit. Nie mam ochoty męczyć się z tobą gnoju. Pierdolisz jak skopany. Pokaż co ty wniosłeś na forum. Zabierani tutoriali oczywiście jest jak najbardziej zrozumiałe, a najlepiej je wytłumaczyć tym że "go właśnie takie frajerzyny na plaster jak TY wkurwiały". Swoją droga ciekawe riposty ma dzisiejsza młodzież.

W tym miejscu skończyłem "rozmowę" z tobą bo mam wiele innych ciekawszych zajęć niż użeranie się z takim bałwanem.

"bo sam nie umiesz tego zrobic." - Uppsik, chcesz może spróbować kto co umie zrobić? Nie bądź taki pewien siebie. Aha, no i "klucic" pisze się przez ó zamknięte, włącz sprawdzanie pisowni w przeglądarce.

Opublikowano

Edit. Zmieniłem zdanie, edit. Nie mam ochoty męczyć się z tobą gnoju. Pierdolisz jak skopany. Pokaż co ty wniosłeś na forum. Zabierani tutoriali oczywiście jest jak najbardziej zrozumiałe, a najlepiej je wytłumaczyć tym że "go właśnie takie frajerzyny na plaster jak TY wkurwiały". Swoją droga ciekawe riposty ma dzisiejsza młodzież.

W tym miejscu skończyłem "rozmowę" z tobą bo mam wiele innych ciekawszych zajęć niż użeranie się z takim bałwanem.

jak chcesz sie klucic to nie w tym temacie. to jest poradnik dla poczatkujacych i to nie moja wina ze tobie sie nie podoba bo sam nie umiesz tego zrobic.

btw nie wyzywaj innych tylko patrz na siebie

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...