Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Opis Działania Prywatnego Serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnimi czasy postanowiłem pobawić się w stawianie własnego serwera. Zauważyłem ogromną ilość poradników, ale po przejrzeniu paru okazało się, że wszystkie albo opisują bezmyślnie tworzenie serwera (takich jest ogromna ilość), bez tłumaczenia tego co robimy, albo wymagają chociaż średniej wiedzy na temat tworzenia serwerów. Dlatego też proszę kogoś doświadczonego o pomoc - chciałbym nie tylko zrobić serwer, ale przy okazji nauczyć się czegoś, aby nie wyglądało to tak, że postawię serw trzymając się sztywno tutoriala, ale jak przyjdzie zrobić mi coś samemu, to nie dam rady, gdyż nie rozumiem podstawowych pojęć.

Jeżeli jest temat tłumaczący WSZYSTKO OD A DO Z, również te podstawowe pojęcia, to proszę o podanie linku i przepraszam za spam

andrewm.png
Opublikowano

Prawdą jest to, że mając zerową wiedzę o stawianiu serwera, nic nie zdziałasz..

Znam bardzo fajny poradnik na Youtube, dzięki któremu za pierwszym razem mi się udało postawić serwer.

Jednak postawienie takiego serwera nie jest łatwe.. Potem przyjdzie dodanie kont, GM, zmienianie wszystkiego.. Więc jeśli nie znasz się na tym, to może Ci się nie udać.

Jeśli chcesz, to podam link do tego poradnika.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Prawdą jest to, że mając zerową wiedzę o stawianiu serwera, nic nie zdziałasz..

Znam bardzo fajny poradnik na Youtube, dzięki któremu za pierwszym razem mi się udało postawić serwer.

Jednak postawienie takiego serwera nie jest łatwe.. Potem przyjdzie dodanie kont, GM, zmienianie wszystkiego.. Więc jeśli nie znasz się na tym, to może Ci się nie udać.

Jeśli chcesz, to podam link do tego poradnika.

Jeżelibyś mogła podaj go tu, może przydać się innym, z tym obawiam się że nie wyjaśni wszystkich moich wątpliwości, gdyż jak pisałem mam praktycznie zerową wiedzę.

Zresztą z samym postawieniem sobie dam radę, dodaniem gm'a też, ale ja chciałbym to zrouzmieć, a nie zrobić wszystko sztywno wdł. instrukcji

Rozumiem że ty nauczyłaś się metodą prób i błędów?

andrewm.png
Opublikowano

Jeżelibyś mogła podaj go tu, może przydać się innym, z tym obawiam się że nie wyjaśni wszystkich moich wątpliwości, gdyż jak pisałem mam praktycznie zerową wiedzę.

Zresztą z samym postawieniem sobie dam radę, dodaniem gm'a też, ale ja chciałbym to zrouzmieć, a nie zrobić wszystko sztywno wdł. instrukcji

Rozumiem że ty nauczyłaś się metodą prób i błędów?

Siedzę w privach prawie 2 lata. Mialem dedyka.Robie questy, klienta rozne duperele. Jesli masz jakies pytanie albo problemy - pisz Pw zawsze chętnie pomogę i wytłumaczę. Jak nie odpisuję - jestem na uczelni.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...