Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Anty Hack / Hackshield

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mam krótkie pytanie:

Czy na serwer da się zrobić coś w rodzaju hackshielda.

Ponieważ 1 hit killery są dobijające i strasznie denerwujące. I chciałbym tego uniknąć.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

HackShielda nie zrobisz niestety. Ja to rozwiązałem koniecznością pobrania klienta ;> Jeszcze kilka modyfikacji i PC z 1 hit killerem nie działa :)

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

jezeli chodzi o dmg hack'a itp. to mozna zrobiic maly trik jak ja obeszlem metina 2010 z hackshieldem(andrzeja nie dawalem)

newbie tego nie beda znac wiec sie nie do mysla i bedzie nie dzialal DMGHack:P(tylko w client)

jezeli chcesz to pisz a dam w edita tut

Tego nie ma na forum juz Sam ci to wyjasnie:

Wchodzisz w Folder pack(client)

otwierasz plik:Index Notepadem ++(najlepiej)

szukasz cos takiego:

d:/ymir work/pc/

pc

d:/ymir work/pc2/

pc2

zmieniasz na np.:

d:/ymir work/pc/

player

d:/ymir work/pc2/

player2

kopijujesz pliki PC i PC2

zmieniasz ich nazwy na:

player

player2

oczywsice tam gdzie wpisalem player/player2 moze byc cos innego(zeby sie nie skapneli)

to tyle i na hackshielda to dziala:D

zeby miec np. dmgHacka musza zmienic nazwy tych plikow PC i PC2 na te co ty masz czyli np. u mnie: player i player2

newbie sie nie skapnie i podmieni pliki PC/PC2 i nie bedzie dzialac

mysle ze skapnales

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

Pewnie. Zapodaj tutka.

Każdy kto może mi pomóc to go wynagrodze ;)

HackShielda nie zrobisz niestety. Ja to rozwiązałem koniecznością pobrania klienta ;> Jeszcze kilka modyfikacji i PC z 1 hit killerem nie działa

Możesz na PW objaśnic lub podesłać pomysł ?

1306263410-U198706.png

Opublikowano

Proszę oto HS :

Download

Niewiem czy to zawirusowany plik lecz nie mogę go zeskanować bo skaner jotti i virustotal nie działają... :(

To chyba Trial ale nie jestem pewnien , wpisz w Google HackShield Download i ci wyskoczy 1 pozycja ;)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@norbox

Nie obraź się , ale twój pomysł jest dobry, ale troche nobski, bo trzeba być naprawdę lamusem żeby nie wiedzieć że w pliku Index są zapisane ścieżki odczytu danych. Może zróbmy tak jak ja, że pliku Index Nie ma ?:D

@Edit . 1 hit killer to pestka przy możliwości shutdownu serwera z poziomu strony internetowej. ;> Pozdrawiam DragonMT2 xD

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Proszę oto HS :

Download

Niewiem czy to zawirusowany plik lecz nie mogę go zeskanować bo skaner jotti i virustotal nie działają... :(

To chyba Trial ale nie jestem pewnien , wpisz w Google HackShield Download i ci wyskoczy 1 pozycja ;)

tylko jak go teraz Zkonfigurowac to jest problem

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

Odkrywca

baner6.gif

Opublikowano

Właśnie pobieram tego HSa i dam skana na virustotal

SKAN:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=5ad5d6afd45fd449b2f45c3c33a8d57726642d46e4404502a1abae19685b5848-1284842043

33/42 Coś Mi tu śmierdzi i to nie mój bąk ;s

Opublikowano

Skoro na polskim metinie nie działa to da sie zrobić...

Tez nad tym ostatnio myślałem...

Sproboj zrobić patchera i zęby pobierał pliki PC (pobieranie plików pc trochę trwa) i zablokować port żeby nie można było grac na spol. No i jeżeli jakiś nobek na tym się nie zna to będzie grał bez 1 hit killera i dmg hacka ;)

;)

Opublikowano

lol waktycznie dziwne i jak wlaczam to jakas updacja jest i nic :(

@edit Uppsik jak zablokuje porty to nie da sie wejsc na server a jak dam na inny to i tak rozpakuja klienta i wezma port

@edit2 Hyba wiem trzeba znalezc w VB Zeby skanowal Ile warza pliki PC i PC2 jak ma inaczej to niech pobiera a spolszczenie zmienic na plik bin i dac do jakiegos folderu zeby nie znalazl typu 20 folderow xD

podobnie jest na pl z HS ze skanuje ile warza

@down VB tylko nieweim jaka komenda to skanuje :(

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

Odkrywca

baner6.gif

Opublikowano

Skoro na polskim metinie nie działa to da sie zrobić...

Tez nad tym ostatnio myślałem...

Sproboj zrobić patchera i zęby pobierał pliki PC (pobieranie plików pc trochę trwa) i zablokować port żeby nie można było grac na spol. No i jeżeli jakiś nobek na tym się nie zna to będzie grał bez 1 hit killera i dmg hacka ;)

Dobrze Godosz tylko ja nigdy nie siedzialem w robieniu serwerów ;/

Moge prosić podpowiedź publiczności?

UP@

To jest myśl! Racja DMg czy 1 hit waży więcej. Tylko pytanie jak zrobić takie cosik?

1306263410-U198706.png

Opublikowano

Joaquin Phoenix

No wow, ale odkrycie, ja już to dawno wedziałem, ale po co sciagac patchera ( pisze tera co pomysli gracz ) i nie moc uzywac hack, jak mozna se zrobic spol ;) .

Na Metin2 (Polskim) obejście i hackowanie to pestka to co wy prubujecie z dedykami lub tymi hamakami...

Opublikowano

Sorry , ale mi nie działa VT i niewiem czemu ...powie mi ktoś ? nie ładuje mi stronki :(

Sorry all że zapodałem link do zawirusowanego NIE ŚCIĄGAJCIE TEGO GÓWNA żeby nie było.. :(

Hmm...pomyślę jeszcze bo to coś napewno w Patch'erze zawarte tylko niewiem jeszcze co... jak sie dowiem napisze tuta lub dam edita i link.

Obserwuję... :)

@Edit

Wpadłem na mały pomysł :D:D

A jakby tak zedytować wartości odrzutu i ustawić je takie jak na PL ?

Chodzi mi o to że wartość odrzutu na PL jest tak ustawiona , że jeżeli ktoś spróbuje ją

przełamać to serwer kickuje gracza który zhitował moba 1hk'illerem :)

Kombinujcie dalej , ja też się głowie :D

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Skanowanie plików PC... A jeśli ktoś nie będzie uruchamiał gry przez patchera tylko przez obejście np .bat ?

Opublikowano

BigBoy™ Tak się składa że u mnie IP nie jest odczytywane z serverinfo.

Opublikowano

Można się zabezpieczyć... Wystarczy całego klienta spakować pod odpowiednie lib pythonem22. Najlepiej root, locale i pc. Dodać do nich łatwy sposób kodowanie w i odpowiednie ścieżki do lib.

Później taki gość sobie wkleja pc i pc2 odpala klienta i

ERROR

Libery Python22 (bla bla bla...)...

No ale ktoś sobie pomyśli.. Głupi nie jestem odczytam jakoś porty logowania i IP np. profixer i wale na kamer modzie...

No tak, lecz wystarczy zablokować pkmode na serwerze wtedy taki gracz nie może wziąć wolny/wrogi/pokój itd... Czyli już jest wyłączony ze społeczeństwa (By WoJjTeK)

No dobra.. to będzie expił na kamer modzie a jak coś to pvp wchodził na klienta. Tak prawda ale... my zmieniamy wszystkie ID broni np. o 1000 w łatwy sposób by się bronie nie powtarzały.... ;)

Taki koleś loguje na kamer modzie i nie ma w ogóle miecza :| Nie może totalnie nic zrobić nie ma Tobołów itd.... U handlarki nic nie widzi. Nie może wypakować locale_pl bo jest kodowane w python22... Podmieni locale to error..

Co mu zostaje..? Grać czysto bez 1 hit killera.

By Bambus3k. Dlaczego tego nie wprowadziłem u siebie jak taki niby cwany jestem? Po prostu nie mam na to czasu.... Jak się kiedyś wkur.. to zrobię to na Anime;)

aa i bym zapomniał jeszcze o najważniejszym...

Tych plików skompilowanych nie wiem jeszcze jak wypakować.. ale to nie problem. Wystarczy przed każdym pakowaniem / edytowaniem / dodawaniem nowości / zrobić czystych plików bez kompilacji kopię. :)

Dlaczego niby privy mają być gorsze z ochroną od PL ? ;>

naskrotydopiekla11.gif
Opublikowano

By ja xD Też myślałem o zmianie ID broni tych na 1 lvl nawet zeby juz na starcie nic nie mógł zrobić. Ale nie wiem jak spakowac tym Twoim pythonem locale_pl :>

Opublikowano

Można się zabezpieczyć... Wystarczy całego klienta spakować pod odpowiednie lib pythonem22. Najlepiej root, locale i pc. Dodać do nich łatwy sposób kodowanie w i odpowiednie ścieżki do lib.

Później taki gość sobie wkleja pc i pc2 odpala klienta i

ERROR

Libery Python22 (bla bla bla...)...

No ale ktoś sobie pomyśli.. Głupi nie jestem odczytam jakoś porty logowania i IP np. profixer i wale na kamer modzie...

No tak, lecz wystarczy zablokować pkmode na serwerze wtedy taki gracz nie może wziąć wolny/wrogi/pokój itd... Czyli już jest wyłączony ze społeczeństwa (By WoJjTeK)

No dobra.. to będzie expił na kamer modzie a jak coś to pvp wchodził na klienta. Tak prawda ale... my zmieniamy wszystkie ID broni np. o 1000 w łatwy sposób by się bronie nie powtarzały.... ;)

Taki koleś loguje na kamer modzie i nie ma w ogóle miecza :| Nie może totalnie nic zrobić nie ma Tobołów itd.... U handlarki nic nie widzi. Nie może wypakować locale_pl bo jest kodowane w python22... Podmieni locale to error..

Co mu zostaje..? Grać czysto bez 1 hit killera.

By Bambus3k. Dlaczego tego nie wprowadziłem u siebie jak taki niby cwany jestem? Po prostu nie mam na to czasu.... Jak się kiedyś wkur.. to zrobię to na Anime;)

aa i bym zapomniał jeszcze o najważniejszym...

Tych plików skompilowanych nie wiem jeszcze jak wypakować.. ale to nie problem. Wystarczy przed każdym pakowaniem / edytowaniem / dodawaniem nowości / zrobić czystych plików bez kompilacji kopię. :)

Dlaczego niby privy mają być gorsze z ochroną od PL ? ;>

tylko jak zpakowac pod te odpowiednie:lib pythonem22. ?

@edit na 1 hitkilera mam sposob hyba;p

dziala tylko na bosy:D

dajesz 2 bosy kol siebie jak rozwali 2 (bedzie pisalo na chat) to znaczy ze ma 1 hit kilera:D

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

Odkrywca

baner6.gif

Opublikowano

By ja xD Też myślałem o zmianie ID broni tych na 1 lvl nawet zeby juz na starcie nic nie mógł zrobić. Ale nie wiem jak spakowac tym Twoim pythonem locale_pl :>

Podłączam się do pytania o pakowanie ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...