Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

To ponownie ja. Jako , że nikt z forumowiczów nie odpowiedział na moje zapytanie dotyczące ascension to the throne, kieruję do was nowe pytanko w nowym temaciku, a mianowicie : Mógłby umieścić w tym temacie ktoś link do Tutoriali, Poradników, Opisów, dotyczących "JAK KORZYSTAĆ POPRAWNIE Z REJONÓW PAMIĘCI CHEAT ENGINE . Chodzi mi tu mniej więcej o DOSŁOWNE wytłumaczenie i DOSADNE jak (może być postać filmu itd. ) jak "wejść " i "pogrzebać" w rejonie pamięci TAK , ŻEBY COŚ ZYSKAĆ . W skrócie : Szukam pomocy , jak manipulować rejonami pamięci dotyczącego danego procesu( bo w jestem w tym całkiem zielony, a podstawy nieco opanowałem). Chodzi mi tu o jakiś sposób, dzięki któremu w średniozaawansowanych graficznie rpg'ach ( takich jak właśnie np ascension to the throne) nabijać kasy, ( w tym wypadku AUTORYTETU ) i w końcu JAK NABIĆ PEŁNO PUNKTÓW ( I TUTAJ WAŻNE ) UMIEJĘTNOŚCI ( nie punktów doświadczenia,choć też mogą być ). Z góry dziękuję za odpowiedź każdemu, kto raczy zaszczycić swoją osobą ten temat, i odpisać z pomocną dłonią.

Gorąco Pozdrawiam : MahridsPoland.

Ps : Dla ułatwienia " skombinowania " hacków zamieszczam link, w którym znajduje się zhackowany zapis( lecz niestety bez tych hacków które akurat mi są potrzebne) i być może komuś z was uda się owego hacksave "rozkodować" tak, żeby móc poprawnie go używać w praktyce.

Link :

http://www.cheathappens.com/cheat_index.asp?titleID=13205

Opublikowano

ktoś bez znajomości programowania i znajomości typu offsettu jakiego szuka nie jest w stanie nawet w najprostrzy sposób nauczyć się czegokolwiek w CE nawet prostej jego obsługi samemu . to co jest i działa w jednej grze nie bedzie identyczne w nastepnej a nawet i w każdej kolejnej bo są inne sposoby odczytu i zapisu pamięci praktycznie w każdej grze. zresztą masz wiele tutoriali tu na forum o szukaniu offsetów i na ich podstawie wyszukaj właściwege który pomoże znajśc dany adres ( powodzenia, po kazdym restarcie gry musisz szukać od nowa bo to już będzie inny adres, chyba ze znajdziesz pointiery 2 lub 3 lvl , o wyzzszych juz nie wspomne )

co do hacksave to po co do tego ce, wystarczy dowolny program do porównywania zawartości plików i dwa sejwy zrobione jeden po drugim z różnym stanem kasy , znajdujesz wartości i poprawiasz je

p.s. od siebie. nie wiem jakiego typu offsetu masz szukać, ani w jak i który sposób szukania użyć z prostej przyczyny - nie gram i nie posiadam gry a bez tego nikt ci nic wirtualnie nie pomoże w szukaniu cheatów na kase :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W takim razie rozumiem, że nikt, kto owej gry nie posiada nie jest w stanie nawet w 1% wytłumaczyć mi jak i co mam zrobić czy to przez CE czy zwyczajne zmiany w plikach. Cóż, w takim razie jeśli można poprosiłbym o parę linków jak np.

- Link do choć jednego / dwóch tutoriali o offsetach.

- Link do programu służącego do porównywania zawartości plików dwóch save'sów.

Dziękuję za odpowiedź i gorąco pozdrawiam.

Opublikowano

google masz od szukania tutoriali a i nawet podstawowe sposoby wyszukania i użycia ce masz w tutorialu w nim zawarym

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Cóż postaram się pominąć ten KOMENTARZ "google masz od szukania tutoriali" , jako , że słyszę go już na hmm .... czwartym forum.

Nadal jednak, nie otrzymałem odpowiedzi dot tutorialu odnoszącego się do średniozaawansowanych/zaawansowanych funkcji Cheat Engin'a. SZUKAŁEM (mogę to z czystym sercem powiedzieć) po tych waszych googlach i po ponad godzinie szukania dałem sobie spokój.

Tylko poprosiłem o link ,a otrzymałem brzydko mówiąc "Gówno". Jak odniosłem się w poprzednim temacie tak i odniosę się w tym. Do mojej gry podstawy nie wystarczą, a miałem nadzieję , że w zaawansowanym tutorialu do którego ktoś łaskawie poda mi link, dowiem się jak manipulować dość zręcznie w rejestrach pamięci danych procesów/procesu. I nie drogi "robemie", nie... do TYCH WŁAŚNIE OPISANYCH POWYŻEJ FUNKCJI CE nie trzeba mieć niewiadomo jak wyćwiczonego programowania i grzebania w jakichś czarnomagicznych "offsetach " .

Opublikowano

Proponuję zapoznać się z Tutorialem, który jest dostarczony z CE ( główny folder CE - tutorial.exe ) i przejść go. Masz tam fajnie wytłumaczone co i jak robić ;)

Zatniesz się, w którymś levelu to napisz.

Co już umiesz ?

Opublikowano

Dzięki wielkie, za tą odpowiedź, naprawdę. Bardzo mi pomogłeś, z tym tutorialem, bo sam za Boga bym się nie rozczaił, że ten tutorial W OGÓLE tam jest zawarty. Rzadko kiedy wchodziłem do głównego folderu ce (właściwie to nigdy :D ) , ale teraz już wiem co wiem.

Umiem już wszystko do Punktu szóstego, ale nadal mam pewne poważne problemy z pkt 7,8,9 i 10. Jeśli mógłbyś(czy ktokolwiek mógłby) w jakiś sposób ( oby nie translatorem ) przetłumaczyć ten tutorial ( bo niestety nie znalazłem spolszczenia CE) to byłbym BAARDZO wdzięczny.

Pozdrawiam, i jeszcze raz DZIĘKUJĘ (choć pierwsze sześć sposobów niestety nie działa w tej grze).

Ps : Zbierasz Plusy czy minusy ?

Edit: Spojrzałem na twoje komentarze i jestem mile zaskoczony, bo jak widzę ostro znasz się na swojej robocie (hackach). Jeśli mógłbyś napisać do mnie kiedyś na gadu 7107255, byłbym bardzo wdzięczny ( bo niewielu ludzi takich jak ty stąpa po tym globie i uczestniczy w życiu tego forum). Może razem wykombinowalibyśmy, jak pohackować tego ascensiona, a kto wie, może mógłbym się odwdzięczyć w sposób lepszy niźli materialny ( co chyba realne nie jest :D ) Ponownie Pozdrawiam.

Opublikowano

Temat do zamknięcia, jako , że podstawowymi funkcjami hack programu ARTMONEY shackowałem grę, która ma całkiem spore wymagania do uruchomienia. Pozdrawiam, i dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...