Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Planuję zakupić grę Guild Wars, jednak mam kilka pytań, bo nie chce mi się szukać rok tego w góglach.

1. Wiem że do gry mamy jakieś dodatki. Czyli aby na nich pograć muszę najpierw kupić coś w rodzaju zwykłego GW czy też mogę sam dodatek i będzie to odrębna historia? W takim razie od czego zacząć?

2. W grze mamy jak mniemam 2 tryby - fabularny i pvp. Z tego co wyczytałem na temat gry, to w fabularnym gramy solo, a w pvp spotykamy się z innymi graczami. Co jest wtedy ze zdobywanym eq? W grze fabularnej nie mogę go nikomu sprzedać ani kupić?

3. Wyjaśnijcie mi jeszcze ogólnie jak jest z systemem rozgrywki i tymi trybami, bo nigdzie nie znalazłem info.

Z góry dzięki za pomoc.

moje gg 8331754

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1. Nie ma zwykłego GW :D GW jest podzielone na kampanie aby zagrać musisz jakąś kupić polecam na początek Nightfall ma dwie dodatkowe rasy : derwisza i patrona.

2. W dużych miastach możesz się spotykać z graczami tylko jak wyruszasz na jakąś misję to dostajesz własną kopię gry. Jest możliwość grania razem z kumplem czyli bierzesz go do grupy i razem wykonujesz misje.

3. Tego Ci już nie wyjaśnię, sorry. :/ Bo sam nie wiem

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Najciekawszą postacią wg mnie jest derwisz :] Ja osobiście gram nekromantą. WSAD oraz chyba strzałki (nie grałem 2tyg zapomniałem :D) Fajne są komendy wpisujesz na czacie np. /dance i bohater ci tańczy :)

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Gra jest ciekawa każdą postacią. Sam musisz wybrać. Nie ma postaci lepszych i gorszych ( i to jest jeden z dużych + w gw)

Co do rozgrywki : PvE - Zaczynasz od 1 lvla, bez ekwipunku i umiejętności. Po wyjściu z miasta/lokacji/wioski/misji możesz zobaczyć tylko członków własnej drużyny. Z innymi ludźmi możesz się spotkać w miastach. Umiejętności możesz nauczyć się od NPC, zdobyć w misjach lub zdobyć od bossów (sygnetem przechwycenia). Ekwipunek Możesz zdobyć od potworów, z misji lub od NPC. Możesz też handlować z innymi graczami (nigdy nie kupuj zbroi od innych graczy - jest dopasowana)

PvP - Zaczynasz z 20 (max) lvlem z podstawowym (max armor, max dmg ale bez run) ekwipunkiem i 6 skillami. Skille możesz zdobywać poprzez odblokowywanie ich na postaci PvE lub kupywać za pkt Balthazara (za wygrane walki na arenach pvp).

Opublikowano

UP

To zależy ile będziesz grał w ciągu dnia, tu się nie expi tylko wykonuje misje. Możesz mieć chyba 4 postacie, w tym możesz do każdej dołączyć tzw subklase. Jeżeli chcesz mieć więcej to musisz chyba coś tam dokupić

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Przy wszystkich kampaniach możesz mieć 8 postaci. 20 lvl przy wszystkich kampaniach, to kwestia 4-5h. Ale takie szybkie nabijanie lvl-a jest trochę bez sensu na początek. Co do odblokowania to zawsze się opłaca. Odblokowując skille możesz tworzyć nowe buildy.

Opublikowano (edytowane)

20lvl 4h-5h hahahah Ty chyba nigdy w te gre nie grałeś... Cieżko się lvl wbija... Tu nie chodzi o expienie tylko o wykonywanie misji. Ja gram jakiś tydzień i mam 7lvl... Po za tym po wbiciu 20lvl nadal dostajesz punkty umiejętności. Za expienie prawie w ogóle expa nie dostajesz...

DOWN@

Gram tydzień jedną postacią w GW gram około roku z przerwami...

Edytowane przez beliaar12
1359062624-U334301.png

Opublikowano

20lvl 4h-5h hahahah Ty chyba nigdy w te gre nie grałeś... Cieżko się lvl wbija... Tu nie chodzi o expienie tylko o wykonywanie misji. Ja gram jakiś tydzień i mam 7lvl... Po za tym po wbiciu 20lvl nadal dostajesz punkty umiejętności. Za expienie prawie w ogóle expa nie dostajesz...

No to jak grasz tydzień to się nie dziw. Ja gram od 2 lat. http://www.mpcforum.pl/topic/182581-jak-szybko-wbic-20-lvl/. Może mam ci dać jeszcze screena postaci z 20 lvlem i czasem gry?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...