Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Itemki Na Start

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

otóż mam mały problem. Kilka dni temu robiłem według tego tutorialu

To jest ukryta treść, proszę

(tylko instrukcja co i jak robić) a gotowca miałem tego :

Wszystko ładnie działało lvl, itemki dostawałęm na start ale wczoraj chciałem dodać do tych itemków pierścien teleportacji

wgrałem go na serwer i ogólnie działa ale tu pojawia się problem. Kiedy chciałęm go wgrać, żeby był na start ciągle mi nie wychodzi i nic nie dostaje na start ( jedynie miecz +0 i potki małe). Nawet próbowałęm robić bez pierścienia tak jak było wcześniej ale nawet to mi nie wychodzi. Gdzie mogę robić błąd? Może ktoś ma dokładny tutorial wraz z wgranym pierścieniem albo questa... Chodzi mi o te itemki co były w temacie xFrez + pierścień (ew. bez pierścienia expa, 3 ręki etc). Próbowałęm zmieniać np. zamiast 3 ręki na pierścień tp ale nic to nie dalo i nic na start nie otrzymywałęm. Robiłem również nową linijkę w tamtym quescie ale to też nie pomogło. Co robię źle?... Proszę o pomoc. Za dobrą pomoc daję +/- oraz 5.

///edit:

Mam jeszcze jedno pytanie. Podałby mi ktoś tutorial z stojącymi na zawsze npc. Szukałem i mi coś nie wychodzi. Również będa nagrody;d

Opublikowano

Musisz dodać pierścień do pliku give_basic_weapon.start, co pewnie już wiesz. Jak nie działa to poproś kogoś, żeby napisał Ci taki plik :P

Opublikowano

Musisz dodać pierścień do pliku give_basic_weapon.start, co pewnie już wiesz. Jak nie działa to poproś kogoś, żeby napisał Ci taki plik :P

Dodawałęm, zmieniałęm z innymi itemkami i nic nie pomogło. Właśnie w tym temacie proszę o pomoc;P

ProEloElo12:

W tym quescie chciałbym mieć tak:

Pierścień tp, hwang dla każdej postaći, broń na 65 +9 (2 dla każdej postaci), jakiś 86 lvl, i z 1kkk kasy. Z góry dzięki.

Opublikowano

2up:

Lookne te pliki może je wgram i będzie dobrze:D. łap +

up:

Tego questa też wypróbuję ale chyba nie ma na exp z tego co widzę ale sprawdzę jeszcze dokładnie + ;P

/// Jakby mógł ktoś jeszcze odpowiedzieć na pytanie jak zrobić npc w jednym miejscu na zawsze byłbym wdzięczny.

Opublikowano

Wybaczcie za duble ale nikt nie zauważy tego postu jak nie napisze. Nadal mam błąd. W ogóle nie chcą mi się dawać itemki na start... Czy to z gotowca od kozakkox czy od xFrez, czy z tego tematu wgl nie działają. Czy może zwaliłem gdzieś pliki czy coś. Gdzie może być problem?Wcześniej działało..

Opublikowano

Dzięki wszystkim. Itemki na start już działają sam doszedłem w czym leżał problem:D. Do zamknięcie wszyscy dostali po + i 5.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...