Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Svchost.Exe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem z Svchost.exe zawsze gdy uruchomie kompa mam go w procesach jak go zamkne to wyskakuje mi takie okinko i odlicza mi do zamkniecia kompa :| Jak to usunąc ?

Oto log z wiersza

To jest ukryta treść, proszę

Jak sie tego pozbyc ?

czytałem troche w google ale niczego szczegolnego nie dowiedzialem :|

Licze na pomoc

1328548440-U173186.png

by Siema Heniu

Opublikowano

To procesy systemowe, po co to chcesz wyłączyć? To odpowiada np za sieć itd...

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Procesów systemowych się nie wyłącza... są niezbędne do prawidłowego działania komputera...

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Dokładnie ja np mam takich procesów 7 na raz włączonych i jakoś ich nie wyłączam. Po co chcesz je wyłączać? Dlatego że zużywają Ci 5 mb pamięci? hah

Opublikowano

To zeby nie spamowac dlaczego mam ping w CS 90-110 ? Wirów nie ma bo dopiero co zrobilem formata ? Mam internet 2MB Netie Kuzyn ma Neostrade 1 MB i ping ma 50-60 .Ale ma 4 razy lepszego kompa odemnie

Moj komp:

Karta graficzna zintegrowana 120Mb

procesor 2.6 Ghz

Ram 512

Windows MD 2010

czytałem duzo poradnikow probowalem wszystkiego (chyba)

Moze to wina mojego internetu mam Bezprzewodowy kuzyn tez .

Ale z internetu wszystko mi sie sciaga szybko 250-300 kb/s ale wolny upload mam Max 25kb/s

sry za bledy

a, i dzieki wszystkim co probuja mi pomoc Pozdrawiam :)

1328548440-U173186.png

by Siema Heniu

Opublikowano

tylko format pomoże albo wymiana biurka do komputera.

Tu nie ma w czym pomagać trollu.

Ping zależy od jakości łącza i odległości od serwera, można mieć nawet 128kb/s a mieć 5 ms pingu.

RAsfepN.png
Opublikowano
Karta graficzna zintegrowana 120Mb

procesor 2.6 Ghz

Ram 512

Windows MD 2010

Oddaj do muzeum, za ta kase, jaka ci dadza powinno ci starczyc na zerwanie umowy z aktualnym dostawca neta i wykupienie 20mb/s do konca swego zycia + kupno najlepszego kompa evah

Srsly, takie smieci jeszcze istnieja czy w chuja z nami lecisz?

Pasjans sie nie tnie?

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Pod svchost.exe nieraz kryją się wirki typy key czy trojan, więc trzeba być ostrożnym. Svchost jest od spraw sieciowych co za tym idzie jest powiązany z windowsem. Nie wyjebiesz tego ;>

Opublikowano

Ja mam takich 11 procesow i jakos nie placze.. Zre to okolo 300ramu a to jest bardzo malo

Ja ci radze wymienic kompa jak masz caly zasyfiony to sie nie dziwie ze ci wszystko muli Kup cos za 1.5tys i ci starczy do csa i do niektorych nowych gier na low :P

Opublikowano

Może to przez to , że jest duża odległość pomiędzy tobą, a serwerem bo widzisz ja na Polskich serwach mam ping 10-50 ms a na zagranicznych np. tych ymm z USA już mam 200-400 ms.

Mój net 1mb netia

<3 <3 <3

Opublikowano

Svchost.exe to proces w komputerze, który obsługuje, czyli zawiera inne usługi używane przez system Windows do wykonywania różnych funkcji. Na przykład usługa Windows Defender używa usługi, którą obsługuje proces svchost.exe.

Na komputerze może być uruchomionych równocześnie kilka wystąpień procesu svchost.exe, przy czym każde wystąpienie obsługuje inną usługę. Na przykład, jedna z instancji procesu svchost.exe może obsługiwać pojedynczą usługę programu, a inna - wiele usług związanych z systemem Windows. Aby wyświetlić usługi, które są uruchomione w każdym wystąpieniu procesu svchost.exe, należy skorzystać z Menedżera zadań.

Jeśli chodzi o PING to:

1. Ping nie ustalasz sam, zależy gdzie jesteś Ty a gdzie serwer, im dalej jesteś od serwera tym większy ping.

2. Wyłączasz programy korzystające z internetu (w tym antyvirusy) jeśli chcesz zminimalizować ping do zera.

3. Proponuję wykonać czynności takie jak ipconfig release i flushdns przez wiersz polecenia.

2006-2010