Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global Hardware Ban

Berger91

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu posiadam Global Hardware Bana, do niedawna występował on tylko na części serwerów. Po ostatniej aktualizacji PB przez Even Balance został on uaktywniony u całej reszty. Ban dość stary, nie ma co opowiadać, bo nie o to chodzi. I tu moje pytanie. Czy znacie jakieś sprawne PB hooki, i inne zabawki pozwalające omijać najnowsze zabezpieczenia PB. Z tego co pamiętam Hardware ban nakładany jest na Dysk twardy i adres MAC karty sieciowej, słyszałem o spooferach dających możliwość zmiany numerów komponentów komputera. Ok 3 lata temu miałem także program który jednym kliknięciem umożliwiał mi ominięcie takiego, z tego co pamiętam był to prosty program napisany specjalnie pod mój sprzęt. Niestety po tym czasie przeszedłem kilka formatów, zmiana zestawu... Niefortunnie zostawiłem stary dysk, przez co ban przeskoczył na nowe komponenty. Prosił bym tylko o w miarę sensowne odpowiedzi co wniosą coś do tematu. W razie moich błędów proszę sprostować moje informacje by były jak najbardziej rzetelne. Wolałbym też uniknąć wszelkiego rodzaju postów typu: " I dobrze Ci tak, Cierp" itp. Bo to nie cel tego tematu by kogoś wyszydzić.

Dodam także, że ostatnio napisałem stosowny list do administracji PB, z prośbą o wyjaśnienie całej sytuacji. Po przesłaniu wiadomości jaka wyrzuca z serwerów po próbie wejścia kontakt z supportem ucichł i od tygodnia cisza. Tak samo nic na temat mojego GUIDU, nie ma na żadnych stronach archiwizujących informacje o wszelakich banach bp. Typu yawn.be.

Z góry dziękuje za wszelkie informacje :)

Opublikowano

Mogę prosić o treść komunikatu, który wywala przy wchodzeniu na server ? Wywala go przed załadowaniem mapy czy pare minut po ?

Nie miałem nigdy Global Bana, a z tego co wiem to PB zaprzestało tego przez guid sp00fery hax00rów i potem jakaś inna, uczciwa osoba dostawała bana...

Próbowałeś standardowych sposobów, typu usunięcie etkey'a ?

Na jakich modach pogrywasz ?

Odnośnie niewykrywalnych haxów:

aktualnie wszystkie publiczne są wykrywalne, jeśli chcesz prywatny niewykrywalny to możesz rzucić okiem na moją stronę :)

Opublikowano

47510185.jpg

Taka, tak jak powiedziałem pb ban i guid. ps. komunikat chwilkę po załadowaniu

Żadne zmiany ip, zmiana etkeya nie pomagają... Nie pisałabym tematu, gdybym nie sprawdził oczywistych metod.

Co do hacków nic mi po nich, jeśli nie będę miał jakkolwiek zagrać.

CO do sp00ferów nie znam żadnych sprawnych na chwilę obecną. Dlatego też szukam pomocy tutaj, u osób bardziej doświadczonych.

Opublikowano

Nic nie daje.

Edit:

Problem rozwiązany, mam tu działający spoofer:

To jest ukryta treść, proszę

Nie wrzucam skana, bo uważam iż ta strona jest już dostatecznie zaufana przez innych ludzi. Dodatkowo i tak w tym pliku znajdzie się jakiś syf.

Ważne, że działa. Korzystacie na własną odpowiedzialność, za żadne szkody nie odpowiadam