Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Czy Ktoś Tu W Końcu Kliknie I Odpowie?! ; ]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie brzmi, a właściwie 3: (jeżeli bylibyście aż tak łaskawi na nie odpowiedzieć to będę po prostu wniebowzięty)

1.Dlaczego na plikach Sui "od nowości" mam tak jakby zmieniony czas, np. żeby się wylogować muszę na każda serwerową sekundę czekać ok. 10sek.? Ocb?

2.Czasem gdy serwer chodzi ok. 12 godzin non-stop to po zalogowaniu i wybraniu postaci loguje normalnie, ale gdy np. włączę skila ablo się ruszę to wywala mnie. Mam 1200mb na serwer.

3.Czy da się zrobić tak, aby GM-owie mogli robić między sobą pvp i między innymi graczami tak jak na PLu. Jak włączam pvp z innym GM-em jest on na różowo, lecz po każdym ataku nie zadaje żadnych obrażeń..

Opublikowano

Gm przy zalogowaniu otrzymuje pvp ochronny. Oboje zmieńcie pvp na Pokój/Wrogi

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Oboje GM-owie powinni powinni ustawić tryb pokojowy i powinno być wszystko ok.

Pliki suliego są tak ustawione z małym opuźnieniem. Na mpc jest temat o tych plikach.

Opublikowano

Tak, wiem. Kolega mi już powiedział i teraz wszystko jest ok. Tlko nie wiem dlaczego po wejściu na postać, obojętnie jaką, mnie kicka po zrobieniu kroku, a właściwie po naciśnięciu strzałki. (tak jakby klawisz strzałki służył za kick :) Wcześniej zdarzało się to sporadycznie, ale teraz dzieje się tak a każdym razem. Przypominam, że jeżeli ram gra tu jakąś rolę to mam 4gb, a na serwer 1200mb.

Opublikowano

NA komputerze mam 4gb, na serwer 1,5gb. Net ok. 1,5mb/s, ale na serwerze gra nas 5 osób (nawet jak jestem sam to mnie kicka) Procesor x2 2ghz.

Opublikowano

Mam włączone tylko VirtualBox i Metka (oraz oczywiście hamachi o portmapa). Zastanawiam się tylko dlaczego tak się dzieje sporadycznie. Raz kicka, a raz nie.. Wiesz może? (Na serwer mogę dać max. 1,6gb - nie wiem czemu)

Opublikowano

bo system x86 [ 32 bity ] mozliwe ze procesor albo cos ramy je i ma uskoki takie ze wywala lub sie grzeje komp dochodzi do np 90% i wywala pewne rzeczy

sygnatn.png

sygnap.png

22706951409176251654.png

Opublikowano

No więc wydaje mi się, że odkryłem jak zaradzić kickom po zalogowaniu. Mianowicie zacząłem przed każdym włączeniem serwa wpisywać

To jest ukryta treść, proszę

a następnie

To jest ukryta treść, proszę

Nie wiem czy "to je to", ale mi za każdym razem działa. Jeżeli ktoś ma taki sam problem i to mu działa, to niech napisze w temacie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...