Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Dedykowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym kupić serwer dedykowany aby stał na nim serwer metin2, ale nie wiem jak się trzeba będzie obsługiwać jak zainstalować to na serwerze dedykowanym. Poprostu nie chcę żeby pieniądze poszły w błoto... Mógłby ktoś napisać co i jak jak się kupuje serwer i jakiś dobry i tani hosting ;) Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

@UP rozjebałeś mnie swoją głupotą ;]

Dedyk a serwer no hamachi to 2 inne bajki ...

Tu masz ładny TuT ;]

To jest ukryta treść, proszę

A co do dedyka to polecam kupować na

P.S jak będziesz instalował system operacyjny na dedyku to nie wybierz czasem Windows-a ;p Freebsd 7.1, 32bitowy - najlepszy

Opublikowano

mariobejs, kimsufi ma tańsze, znacznie tańsze, a parametry lepsze.

Po za tym, dla 64-bitowego BSD nie masz odpowiednich bibliotek...

2364.png

lolyhb.jpg

Opublikowano

GoToPro, w kimsufi przy zakupie możesz wybrać jaki system cię interesuje, oni ci wgrywają FreeBSD 7.1 / 8.0 (nie zadziała serwerMT2), ty odpowiednio konfigurujesz wg. tutoriali zawartych na forum.

2364.png

lolyhb.jpg

Opublikowano

Ale mi chodzi jak się tam instaluje FreeBSD i to przez ftp czy co? Takie coś mnie interesuje. @mariobejs wiem co to serwer no-hamachi a dedyk...

O tym no hamachi a dedyk to nie było do Cb ... -.-

Jeśli wybierzesz ovh to w panelu na strone instalujesz system operacyjny.. oni wyślą Ci passy do ssh, i przez ssh wgrywasz mysql ( program do łączenia się z dedykiem to PuTTy, jest to podobna konsola co " uruchom " )

Opublikowano

Co do tut'a . Znajdziesz je w

A co do hostingu to

Czemu wlasnie ona? W tej firmie wynajmowalem serwer przez dobre 3 miesiace, nie bylo zadnych zbednych klopotow, aczkolwiek. Teraz jest jeszcze lepiej, czemu? Poniewaz, firme LiveNet przejela firma ,

. Jest to Polska, bardzo rozbudowana firma. Co do serwera, masz tam do wyboru. W razie , komplikacji , mozesz mnie o pomoc poprosic, albo kogos z administracji LiveNet... Kontakt, jest bardzo latwy, oraz szybki. Jest do wyboru :

Te informacje sa zawarte tutaj :

Tutaj juz twoja decyzja, pamietaj. Nie musisz zaczynac od czystego FreeBSD 7.1/7.2 ... Mozesz zaczac od

W razie czego, lap kontakt ze mna

Naprawde, polecam ta firme, najbardziej spodobala mi sie. Lepsza niz te OVH/kimsufi(czy jakos tak). W OVH sa czeste awarie, jak i slaby kontakt z nimi. To moze duzo osob potwierdzic, prwada maja mocne serwery, ale tez slaby kontakt z nimi , oraz dosyc czeste awarie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...