Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka Pytań Odnośnie Początków W Rom

zafiriusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Jestem nowym graczem tutaj tak więc nie znam się na tej grze w ogóle, dlatego proszę o kilka porad...

1. Jaką postacią powinienem zacząć swoją przygodę w RoM i jaką subkę wybrać do niej?

2. Jak szybko się bije lvle w tej grze?

3. Czy jest tutaj coś takiego jak np. Event w grze Silkroad lub Guild War, albo Fortress War.

4. Która postać jest najlepsza na pvp?

5. Na jakim serwerze warto grać i gdzie jest najwięcej Polskich graczy?

6. I co najważniejsze... jak szybko zarobić tutaj sporą ilość gotówki na przyzwoity set? ;)

Czekam na odpowiedzi w tej kwestii.

Z góry bardzo dziękuję :)

Opublikowano

1. Ja zaczełem magiem i myślę że napoczątek jest najlepszy

2. Jak umiesz szybko wykonywac questy to szybko :D

3. Niewiem

4. Według mnie mag ma mocne skile

5. Saoraid chyba

6. Niewiem

rat-12.png

206bcc59c553c8ef79d1324b0d.png

Zbieram +

Opublikowano

1. Mag - na początek to dobra mozolna i łatwa postać :)

2. Jak jest event 2xEXP to b. szybko

3. O co Ci chodzi? eventów jest masa i różnej maści.

4. Jeśli masz zamiar wydać troszkę kasy to mag, jeśli nie to najlepsza jest postać posiadająca heala ^^

5. Na polskim? o.O

6. Diasy sprzedawaj.

Od 35 lvla zwiadowca zaczyna być pro :)

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

co to są "diasy"?

czy jest jakoś zaznaczone, który to z serwerów jest polski?

odnośnie 3. - chodzi mi, że np. zostajemy teleportowani do jakiegoś miejsca i np. 2 przeciwne drużyny rywalizują ze sobą o wygraną czyli np. jest tam mass pvp między graczami lub przejęcie flagi itp.

ok... a jaka subka do maga? priest?

Opublikowano
odnośnie 3. - chodzi mi, że np. zostajemy teleportowani do jakiegoś miejsca i np. 2 przeciwne drużyny rywalizują ze sobą o wygraną czyli np. jest tam mass pvp między graczami lub przejęcie flagi itp.

Tak właśnie wygląda rywalizacja na arenie,kanionie bądź wojny gildii

18101299.png

Opublikowano

diasy - diamenty.

Do maga wojownik ma świetne elitki.

Mag+Wojownik=Nieskończona Mana xD

roomy.png

Opublikowano

Hp nie bedzie Ci schodziło, ale za to mana...

Lepiej wojownik, bo mag i tak ma ładunek elektrostatyczny blokujący obrażenia.

roomy.png

Opublikowano

W mniejszych q typu ubić kilka mobków, raczej potworek nie zdąży do cb podbiegnąć.

Q typu ubić wiedźmę oczywiście ktoś będzie Ci musiał zrobić - tak jak każdemu.

Będziesz sobie średnio radził z elitarnymi potworami, a raczej poniżej średniej, jeśli będziesz je bił sam. W party będziesz największym dps.

Jeśli nie chcesz padać to trzeba by obcykać jakąś gildię.

roomy.png

Opublikowano

próbowałem, ale co mnie bardzo zdziwiło i nieprzyjemnie zaskoczyło wszyscy polacy przyjmują od 50+... nie mam takiej opcji jak w SRO lub Cabalu żeby sobie pomagać... jakoś odczułem, że wszyscy do nowych są wrogo nastawieni... <_<

co więcej wkurza mnie tu system potowania... można użyć tylko 1 pota na np. 1 minutę (nie moża używać HP i MP w tym samym czasie tylko trzeba oddzielnie w kolejce - do ass jest ten system)

dzięki za dokładne tłumaczenie i pomoc :)

można zamknąć temat... ;)

Opublikowano

Czekaj czekaj ja Ci to jeszcze wytłumaczę xD

1. Masz zje... potki (Normalne potki ładują się jak dla euro w sro).

2. Bo ty może na zagramanicznym serwerze grasz? Są 2 polskie serwery oznaczone polską flagą.

3. Spotykasz same lamy w grze (snooby).

4. Jak nie chcesz używać potek na mane to zrób se kombinację łotr lub zwiadowca / druid lub kapłan.

RoM jest raczej bardziej nastawiony na pomoc niż taki sro. W sro pomocy do q można szukać kilka dni, a tutaj z 5 minut i masz ekipę - pecha miałeś, że na snoobów trafiałeś :)

Down:

4. Zwiadowcy nie jest potrzebna dobra broń, tylko jak najszybsza. Zwiadowca nie ma tak jak inne klasy (dmg od broni w ręce) zwiadowca ma dmg od broni dystansowej wymagane do skilla :)

roomy.png

Opublikowano

Co do twoich pytań muszę wam pokazać o co tutaj naprawdę chodzi ;)

1. Najłatwiejszy jest Mag/Kapłan, ale ja gram Zwiad.Łotr i jest dobrze. Każdą postacią da się dobrze grać, zależne to jest od eq :P

2. Jak masz event 2x expa, wykonujesz 10 mijsii dziennych każdego dnia i robisz normalnych ile popadnie, to całkiem szybko ^^

3. nie wiem o co chodzi do końca, ale mamy jakieś tam misje publiczne, instancje, areny, eventy też są :)

4. Nie ma najlepszej...jak masz full eq załądowane statami i dmg w broni 2k+ to każdy praktycznie na skilla :D Chyba że się drugi taki kozak znajdzie ;/ Ale polecam łotra i zwiada... masters of dps :)

5. Są obecnie tylko dwa, więc strzelaj :D

6. Lootając itemki na daily, i sprzedając je (szkielety do 250k dochodzą), zajmując się rzemiosłem (przede wszystkim gotowanie), sprzedając diaski,a robiąc questy także ci się dużo trafi. Można za pamiątki kupywać itemki z żółtymi statami, kupywać (za rl kase, lub w grze) transmutorem łączyć i sprzedawać ;)

Tyle ode mnie ciao :)

525ffffff.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...