Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Item_Proto A Priv Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

ostatnio się zastanawiam co by było jakbym w folderze z privem przerobił plik item_proto

tzn np. dał większe obrażenia do broni lub więcej defa do zbroi

Co o tym myślicie??

bd to miało wpływ na grę??

Przecież jak mam spolszczenie w metku z item_proto bez dmg epikow to dmg nie ma w grze, a obrazenia sa minimalne, a jak spolszczenie mam w folderze z metkiem gdzie epiki sa odblokowane to obrazenia widac a przy biciu zadaje sie wieksze dmg

co o tym myslicie?

Opublikowano

Jeżeli chcesz modyfikować dmg broni w cliencie i myślisz, że to ma wpływ na grę to zapomnij ^^ Dmg ustawione w cliencie nie ma wpływu na ustawione przez ga dmg broni na serwerze ;)

1280314365-U1.png

Opublikowano

ja ci to opowiem tak synu mój :D to jest przykladowa linijka z item proto dump

<Item vnum="40" hashName="'ĽĽ°Ë+0'" name="Stożkowy Miecz+0" type="1" subtype="0" weight="0" size="2" antiflag="32" flag="1" wearflag="16" immuneflag="0" gold="800" buy_price="800" limittype0="1" limitvalue0="15" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="7" applyvalue0="21" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="25" value2="35" value3="22" value4="26" value5="0" socket0="0" socket1="65008" socket2="127" socket3="64992" socket4="21631" socket5="4855" refine_vnum="41" refine_set="1" magic_pct="15" specular="0" socket_pct="1" />

jak widzisz , tutaj mozna ustawic value( czyli jakie dmg ma byc pokazane w podpisie broni w cliencie) lub np socket_pct ( odpowiada za ilosc kd jakie mozna wlozyc ...

opowiem ci to dla przykladu na socket_pcs ... to ze ty tutaj dasz 3 zamiast 1 , to wcale nie znaczy ze dzieki temu bedziesz mogl wlozyc do (stozkowego miecza+0 w tym przypadku) 3 kd!! poniewaz, jest to ustalane na serwerze w bazie danycg w player>item_proto ! na serwerze:D tam sie ustala wartosc dmg i wgl a tutaj tylko co ma pisac w cliencie ... mozesz sobie to zmieniac jak chcesz ale to ci nic nie da!!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png