Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem się dowiedzieć w czym są robione gry na komórkę, wydaje mi się że są pisane w javie, ale czy do gier na komórkę są potrzebne jakieś programy (do zapisania, sprawdzenia itp. )

pytam gdyż moja Avilka jest trochę uboga w gierki, a na przerwach fajnie by się grało w snake'a albo arcanoid'a jakiegoś ;)

Każda przydatna odpowiedź dostanie + albo - jak tam kto woli.

Pozdrawiam, Lenart

Opublikowano

nie wiem w czym masz problem poszukać na google gier na telefon. dowolne forum poswiecone telefonom i masz wszystko co potzrebujesz włacznie z mozliwościami ściągnięcia zabezpieczeń i już z crackowanymi grami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

kurde ... gdybym chciał jakieś gry na telefon to bym sobie poszukał, albo napisał w pogaduszkach, skoro to dział o programowaniu to ciekawe po co tutaj pisze ? ... [dla nie myślących, piszę tutaj po to bo chcę sam zacząć robić sobie gry na telefon... ]

@ShaaaaaKeS

Battlefield bad company , zarypista gierka FPS.

i nie pisz dublepostów

@down

ale Ciebie biją po głowie...

zapamiętaj sobie jedno.

"Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. "

Edytowane przez Lenart
Opublikowano

jak mozesz sam robic gry nie znając nawet języka w którym sa napisane ?? do tworzenia masz java jdk dla developerów

wystarczy ze sciagniesz JDK6 ze strony Suna i mozesz zacząć robic ( pełna dokumentacja i przykłady tez są dostępne )

i cały czas zaznaczam , wszystko dosłownie wszystko jest na google i na forach poświęconych telefonom albo programowaniu w javie . po kilku miesiącach moze coś stworzysz co bedzie działało na telefonie a nie tylko na wirtualnej maszynie w kompie ( do telefonu musisz miec certyfikaty dołączone wraz zgrą by ja uruchomić )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...